16

bashkircho

преди 10 години

До алхимикаAma typ si za petima shte ti kaja. Vzemi si informirai malko glavata prosta

15

Анонимен

преди 10 години

всичко това е дело на Магнито,но звездните грифони знаят това, а съвсем скоро капитан планета ще залови трансгалактическия терорист Оптимус.

14

Петър

преди 10 години

Да, но микровълновия фон не може да "каже" за сега, дали разширяването на вселената е абсолютно плавно и дали през различени периоди от време е било с различна скорост. Прекалено малко се знае за тъмната енергия за да се дават толкова смели заключения.

13

до алхимика

преди 10 години

Tи вярно си си спрял умственото развитие някъде на ниво тъмните векове като ти чета писанията Аре бегай да викаш дявола да ти превърне 2 кила сирене в злато :D:D:D

12

алхимика

преди 10 години

Защото неутриното е измислено за да спаси теорията за запазване на масата и енергията. Обаче фактите са факти. Част от енергията се губи и нещата просто трябва да бъдат приети такива каквито са вместо да си измисляме нови лъжливи теории и "създаваме" изкуствено с върха на перото нови,несъществуващи частици. Може би и планетния модел на атома не е истинския строеж на веществото. Теорията куца и физиците са в задънена улица. Котка на гърба си не пада и физиците не признават заблудите си.

11

алхимика

преди 10 години

Учените са в огромна заблуда. Пренасят механично изводите си от явление наблюдавано тук на Земята върху подобно явление наблюдавано в дълбокия космос. Кое им дава право и основание да смятат,че двете явления означават едно и също нещо? Физичните условия на двете места са съвършено различни!Физиците стигнаха до задънена улица.Опитват се да обяснят липсваща маса при ядрени реакции с теоретични измишльотини като "неутриното" например. Което след 30-40 години опити и похарчени милиарди не бе открито

10

алхимика

преди 10 години

Нямало е никакъв Голям взрив и вселената не се разширява,а галактиките не се отдалечават. В Космоса има много силни гравитационни полета и смъртоносна радиация, гигантски магнитни полета, които въздействат по някакъв начин на наблюдавания от нас образ. Така,че прословутото червено отместване,което тук на Земята говори за раздалечаване на два обекта не значи същото и за обекти в дълбокия космос. И там е голямата грешка на учените. Механично прехвърлят изводите от явление тук върху подобно там.

9

SLM

преди 10 години

Изчел съм много съвременна лутература на тази тема. Всичко е така, тъмна материя, тъмна енергия, ускорено разширяване. Само че да не забравяме, че днес ние не познаваме механизъма на гравитацията- най-слабата , но най-могъща от четирите сили. И още по плашещо- не знаем какво е и къде е поместено самото ни пространство...и още много други неща не знаем...например защо има нещо а не нищо? ...

8

***JANA***

преди 10 години

S 2 DYMI KASVAT-SNAM 4E NICHTO NESNAM***

7

bashkircho

преди 10 години

До 4Ia kaji tvoita velika teoria togava?

6

Voltaire

преди 10 години

До 7890Всъщност това за което говориш се дължи на факта, че и галактиките както и самата вселена се разширяват следователно е възможно границите им да се слеят.А както казва 6, тъмната енергия и материя са различни неща и действат в противополжни посоки. А дали са свързани все още не е ясно, както и няма доказателства за съществуването им. За тези, на които им е интересно да потърсят информация за WIMP.

5

до 5

преди 10 години

Точно енергия е. Тъмната енергия и материя са две различни неща и тук си става въпрос точно за енергията. А иначе - всеки път като почна да чета коментаи на статия за наука в днес и губя вяра в човечеството....

4

до 7890

преди 10 години

Не е имало никакъв голям взрив.

3

7890

преди 10 години

Моята теория е следната.Гледайки към далечни галактики и обекти ние пътуваме във времето - виждаме ги така, както са изглеждали преди милиони, милиарди години.Следователно - колкото по-назад във времето поглеждаме, червеното отместване е по-голямо - просто отиваме по-близо до Големия взрив. Ето затова привидно разширяването на Вселената е ускорително. А то всъщност е закъснително. Например близката до нас галактика Андромеда се приближава, а не се отдалечава и то с ускорение.

2

Гошо...Тъпото

преди 10 години

Не е...изключено и да се...разширява Вселената.Това не ме тревожи,защото скоро няма да има трансгалактически звездолети и цените на...билетите не ме интересуват,ако пътят стане по...дълъг.Виж,ако се свиваше,е за тревога,защото не бих заспал...спокойно ако знам,че след няколко милиарда години,бих се...сплескал.

1

nana

преди 10 години

otkoga sam 4uvala ,,,,