13

патриот

преди 10 години

Не че е много по-темата, но в тези тежки времена, при тези жалки заплати и безработица, трябва и ние да си помагаме братя българи. Трябва да се опитаме да купуваме български стоки, като разбира се не правим компромис с качеството. Имаме хубави храни, вино, дрехи, обувки, козметика, фармация и др. Така ще се качват оборотите на българските фирми производители, по висока заетост и дай боже по-високи заплати. Да подкрепим родният производител, така подкрепяме самите нас!

12

Кръстник/кръщелник

преди 10 години

Явно министър Стойнев не само, че не познава, а дори и не знае какво става във ВМЗ АД, защото коментира неясни нему неща и най-вече пълна измислица на някой негов приближен. От едно печелившо предприятие с огромен капацитет и брой спец изделия в момента ВМЗ е един бояджийски цех.Защо разликата от над 80% от печалба не отива в държавата, а някъде където той явно много добре знае. Та нали административния директор на ВМЗ му е близък,т.е. от екипа на Иван Стоенчев, който разпродаде и унищожи ВМЗ АД

11

Бай Ганьо

преди 10 години

Освен пребоядисване на стари изделия ни е чудно какво все още правят в момента? Като получават работниците пари без да работят защо да стачкуват? Дали работниците са си заработили заплатите, кой освен ръководството знае ? Я да видим продължението на сагата! Докога държавата ще финансира такива тип производство - явно докато някои хора от бранша имат интереси. Но чии са тези интереси - на обикновените хорица, народа, държавата - надали ... ?

10

ognyanz

преди 10 години

Ако правителството на Орешарски не се беше погрижило да им осигури пари за заплати и производство сега всички, които работят във ВМЗ щяха да са безработни.

9

да, да

преди 10 години

само че кои пари си вземат? Тези, които отдавна са изработили? Или вземат тези, които за нищо не достигат, РЕДОВНО?

8

Анонимен

преди 10 години

Тука само *** и пазарни фундаменталисти ли са се навъдили? (всъщност то е едно и също)...да ви видим утре ако останете на улицата и нямата пари да си нахраните децата дали така ще мислите! От костовото "закриване" се обезлюди половин България!!!

7

Анонимен

преди 10 години

айде стига този соц, бе! По-интересния въпрос не е дали си вземат парите редовно, а какво и колко работят и дали въобще работят нещо и дали има някаква полза от тези *** държавни дружества. Аман, много станаха хрантутниците, дето искат заплата, а не се питат има ли някаква полза от тях. Единствен измерител на ползата е пазара, а не някаквъ *** чиновнически решения!

6

festan

преди 10 години

ТОЗ ПЕЛТЕК КАТО МИНИСТЪР И ПРОТЕЖЕТО МУ Р.ОВЧ ЩЕ ДОКАРАТ ЕНЕРГЕТИКАТА ДО ПЪЛЕН КОЛАПС ПРИ ТЯХ СХЕМАТА БЕЛЕНЕ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ЕНЕРГЕТИКАТА Е ДОБРЕ ОТРАБОТЕНА ВЪВ ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА

5

caramba

преди 10 години

Пич, преливането от пусто в прасно не е помогнало на никой досега.Дай пример ако знеш такъж случай.Ако това предприятие няма поръчки, наливането на пари от моите данъци в него е нищо, абсолютна нула. Дано д аса му намерили поръчки, в противен случй след 3 месеца парите ще свършат. Но това копелетата комунисти не го мислят, тъй като по това време някой друг ще трябва да оправя бакийте които забъркват. По време на ГЕРБ енергетиката била задлъжняла с 2.5 милиарда. Тия взеха набързо още един миляр

4

погнусен

преди 10 години

Този е ***. Заплати не се взимат, те се дават за свършена работа. От статията разбирам, че дружеството е увеличило капитала си с 27,5 млн., парите за акциите са дадени от Държавната консолидационна компания. И тези пари сега се рупат сладко сладко. Когато се изрупат, ДКК ще има един лист тоалетна хартия на стойност 27,5 милки, а имуществото ще се разпродава за да се погасят задълженията му! Трябва да си голям *** да се хвалиш с това!

3

Набюдател

преди 10 години

Драги ми The King, това предприятие не работи от повече от половин година - то е икономически труп и "оздравяването" за което говориш е толкова възможно, колкото да се върне мъртвец от гроба. Добре е да си го набиеш в кухата кратуна, преди да се *** публично.

2

Българин

преди 10 години

С чии пари плащате на хората от ВМЗ ? Ако не беше ВМЗ, а фирмата на бай Едикойси, какво щеше да стане с въпросния бай и неговите работници, а ? Нещастни алчни некадърници, заслужавате да живеете дълго и мъчително в мизерията в която вкарахте народа на България.

1

The king

преди 10 години

Това, че оздравиха ВМЗ Сопот емного добре - дава работа на много хора и ако беше фалирало много от работниците щяха да останат на улицата.