6

до 2 и 5

преди 10 години

Не сте прави. стане ли платено основното и средно образование трагедята ще е още по пълна!

5

Правилно

преди 10 години

До даКакво му е безплатното сега на образованието? Някакви безплатни учебници, които са със срок на износване три години и познайте как изглеждат след първата година. Не се плащало за учител - *** то и за доктор не плащам, ама го има - безплатно ли е здравеопазването? Сегашното положение е такова, че няма проблем всички да имат дипломи и единственото предназначение на тези дипломи е да се сложат в рамка за украса! Защо в детските градини, макар, че се плаща, местата не достигат?

4

да

преди 10 години

До прозНапълно съгласен! Така ще се отсее плявата! Как в нормалните страни има по малък процент вишисти? Като направиш образованието не даденост, а привилегия. И тогава няма да чуеш: "Аз съм с 3 вишУта, нема да ви работим за 500 лева" а ще си траят, защото им е показано и доказано, че не стават, че има по-кадърни от тях.

3

ibratoev

преди 10 години

Уважаема госпожо Клисарова,Вземете направете някаква организация и пратете Вашите хора по места за срещи с истински педагози, доказали своята ефективност през годините, пък белким и Вие научите нещо полезно от нас, което да бъде в полза на учениците на България. Така, чрез вестици и фейсбук, няма да стане... А образованието закъсва здраво и е нужна спешна операция, която не търпи отлагане и "модерни" приказки, купени отвън... Направете го!

2

проз

преди 10 години

За да е качествено, образованието трябва да стане платено, а не задължително. Насила нищо не може да дадеш, но насила може да отнемеш. Как ще мотивираш ученик да учи, като знае, че до четвърти клас минава задължително. Как се пишат отсъствия, като после следва съкращения на учители, щото нямало бройка в класа? Как се пишат двойки, като после излиза, че учителя е некадърен, че не научил учениците? Всичко е стъкмистика, а резултата все по-неграмотни. Който учи ще сполучи вече не важи!

1

Анонимен

преди 10 години

Ех..тази статистика=стакмистика. Живея в София в приличен, мога да кажа престижен квартал. В кварталното училище, познавам и ученици и учители, трагедията е пълна, пишат се оценки на калпак, 11-12 клас рядко ходят на училище, не се пишат отсътвия, не се учи, цигарите се пафкат яко.Имитация на дейност и точене на пари.Дете, което учеше там до 7 кл. вече е друго у-ще, като го попитах как е в новото училище ми каза: Само 2-*** от класа пушат, има дисциплина...И това е в София.Стига с тези лъжи!!!