27

Анонимен

преди 10 години

..айде бе му викам аз вие що пиете, а аз не мога? Оня *** вика-щото сме на малко повече служба от теб тук....Отворих си бирата и му напълних чашата след 5 минути. Оня премигваше и не знаеше к'во да ми каже. После почерпих още 3-4 човека и изпих другата бира. След това почти всяка вечер знаеха че аз черпя. Старите не казаха дума повече дума затова че новобранец пие при тях. Та така.....всичко е разбирателство и подход-даже и в казармата при наличието на тъпани.

26

Анонимен

преди 10 години

Аз карах 6 месеца казарма но беше жив майтап. Бях в секретно поделение и ходехме с маратонки и анцузи и дънки- абе кой каквото имаше у тях цивилно. Тази всичката простотия за да не ни разберяли местните, че сме военно поделение. Те хората щото трева пасат. Охранявахме едни подземни цистерни за гориво и туй то-гиасеми дето им викат. Че още на втората и третата вечер си взех една бира двулитровка, защото старите и те бяха взели да пият. като ме видяха един ми вика: нямаш право да пиеш. Айде бе...

25

Анонимен

преди 10 години

до 28Ти никога няма да знаеш какво е казарма защото не си я изкарал, нали? Ако беше изкарал 2 години казарма, нямаше да плямпяш простотии, че това да ходиш на работа и да си плащаш за квартира е все едно да си изолиран в казарма. Много си далече от нещата.

24

Анонимен

преди 10 години

до 28Когато свършиш работа в цивилния живот знаеш, че си свободен и можеш да се напиеш, да *** и каквото си искаш...в казармата след като ти свърши наряда отиваш в спалното без никакви такива удовослствия отиваш и заспиваш. Ето това е разковничето където се гради характера на човек- в казармата.

23

Анонимен

преди 10 години

до 28Олеле майко..значи каза пълна простотия в момента. За да разполагаш с парите си и времето си ти си свободен човек. В казармата нямаш тази свобода. казват ти всеки ден какво да правиш, да ставаш под строй, да изпълняваш заповеди постоянно. Там се учиш на ред и дисциплина, защото най-малкото ако не си поддържаш леглото оправено щете накажат, не си ли прибереш чиниите от масата ще те накажат, а в цивилния живот, можеш да оставиш всичко разхвърляно и когато ти скимне да го оправиш.

22

до Худини

преди 10 години

При професионалната армия имаш хора, които притежават необходимите физически дадености, както и много важно - необходимата мотивация да са там, за разлика от наборната армия, затова професионалната армия, дори и да е по-скъпа, е много по-смислена и ефективна.

21

Анонимен

преди 10 години

Да се отделели от домашната обстановка? И така година-две в казармата.Стига глупости. Кой ще ги издържа в тази казарма? Да се хванат да работят някъде и да живеят на квартира. Това е достатъчно отделяне от домашната обстановка. Научават се да работят, да си разполагат с парите и времето, да си поддържат жилището. Когато мама не им готви и пере ще се научат, но не е нужно държавата да ги издържа. Достатъчно е да живеят сами и да работят

20

М§М

преди 10 години

Трябва да си безумно *** човек, за да идеализираш едновремешната наборна служба. Да не говорим, че повечето войнице едва са докоснали оръжие за двете си години. А и това струва пари. Ако не сте искали да са ви *** децата, да сте ги възпитавали. Това с казарма рядко се оправя.

19

glarus 3

преди 10 години

да са ни "живи и здрави политиците и идеолозите на великия преход".трепането им му е майката.разсипаха райската ни държавица.едва ли ще си изхарчат милиардите необезпокоявани.няма как да ги изтърпим дори и година още.а можехме да сме по добре от повечето соц. държави и вместо да бягат хората,да търсим начин,какво да правим с мераклиите за имиграция у нас,ПАК според едни американски проучвания,но направени веднага след 89-та.

18

Анонимен

преди 10 години

Какво по-точно ще правим при -та Световна война-ще се телепортираме ли?

17

Анонимен

преди 10 години

KAKVA DIVOTIA, STANAH ME ARABSKA DARJAVA

16

бай Иван

преди 10 години

До Българин По-скоро населението ще бъде пренасочено към милионните градове.Видин,Търново и Свишов ще бъдат към Крайова,а Русе към Букурещ,Варна и Разград ще минат към Констанца.На юг нещата ще бъдат по-сложни.Там разпределението ще бъде между Одрин,Солун и София.

15

glarus 3

преди 10 години

до българин-не се връзвай на такива глупости.винаги сме намирали начин да се обединим за толкова хилядолетия и пак ще намерим начин да се справим с проблемите,когато опре до кокала ще се сетим,както винаги.за *** не бери грижа.като няма бакър и жица,ще хванат пътя по света.тук ще са обречени на самоизяждане,защото няма да има нищо за гепене и работа за хора с първо отделение.аз съм оптимист.ще си намерим някой ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН,на който му пука за нас,българите и ще дръпнем напред:)вярвай:)

14

за военната служба

преди 10 години

В много европейски държави съществува т.н. алтернативна военна служба, която е нещо разумно - младите хора се изпращат в учреждения като болници или старчески домове, където условията също не са леки, това им помага да изградят дисциплина, издръжливост, но в същото време - състрадание и грижа за околните - точно това са неща, от които обществото ни има нужда - в България свикнахме да мислим само за себе си. Би могло да се въведе такова нещо в рамките на 6 месеца или 1 година.

13

Българин

преди 10 години

милиона българи, а останалите 1 милион ще бъдат разпръснати по гореизброените градове. Селата и по-малките градове ще опустеят напълно вследствие липса на перспектива и условия за нормален живот. Те ще се превърнат в гета, в които ще се самонастаняват номадстващи ромски племена, които ще представляват реална заплаха за мира и спокойствието на страната.Тези племена периодично ще нападат големите градове с цел ограбване и прехрана. Всякакви опити за за решаване на проблема с войнствените ромски племена, спъващи развитието на нацията, ще бъдат пресичани от Българския Хелзинкски комитет под пр

12

Българин

преди 10 години

потенциал на българския народ към момента, сочат следния вероятен сценарий за състоянието на страната към 2050г.Населението ще бъде съсредоточено почти изцяло в няколко основни града: Северна България Видин, Търново, Русе, Свищов, Варна и Разград; Южна България София, Стара Загора, Пловдив, Кърджали и Бургас.Населението на страната ще бъде около 6,5 милиона души, от тях 3,5 милиона българи, 2 милиона роми и 1 милион с турско самосъзнание. Градовете Разград и Кърджали ще имат полуавтономен статут и ще приютяват около 60% от жителите с турско самосъзнание. В София ще живеят около 2,5

11

Анонимен

преди 10 години

Другари и другарки ,останали в кенефстан,ние БКП ще върнеме задължителната военна служба,ще възобновиме бригадите да работят плебеите ,и всичко останало от комунизъма.Да живей БКП .

10

баба Пенка-Растата

преди 10 години

А история на комунизма кога ще се върне като задължително обучение.Ще е много мотивиращо и повдигащо националният дух на младите да научат каква армия сме имали преди 20г. и каква е сега.

9

Българин

преди 10 години

Копие от Май 2010 /в нета се разпространи уж като шега; прави ли ви впечатление колко достоверно звучи в момента; който иска може да провери в нета./България през 2050г. Доклад на ЦРУ.Отделът на ЦРУ за стратегически анализи за развитието на Източна Европа публикува на своята интернет страница следния интересен доклад за състоянието на България към 2050г.:Докладотносно перспективите за развитие и състояниетона Република България към 2050г.Нашите проучвания, направени въз основата на очакваното демографско развитие на региона и с отчитане на народопсихологията и интелектуални

8

Анонимен

преди 10 години

добре де и да върнат казармата нямали да е по добре,като гледам сегашните пишлемета от ден на ден стават меки кити,женчовци