16

Анонимен

преди 10 години

Защо не пишат накъде се движи тази планета , приближавали се към нас или се отдалечава или това още не го знаят

15

Галюлею Галюлей

преди 10 години

пък аз мисля си лягам вече, от 3 дни чакам да напишете нещо ново за тази - нова планета, примерно! каква музика слушат(кои бе?), какво пият и ядът(КОИ БЕ?), коя партия е на власт(уфффф), има ли интернет и на кой доставчик, а как му е скайпа(тоа изтреще!) и т.н. нцъ... няма и няма. шехме да забравим да питам, ъъъ какво щех да питам да не забравим да питам? ако се сетиш ми звънни, чу ли ? хъррРрРРррр...

14

Анонимен

преди 10 години

Бреей! Какви капацитети от световна величина са се изказали по-долу!Аз пък като не знам си мълча!

13

bashkircho

преди 10 години

До nyakoiKDK ti go kaza pravilno.

12

КДК

преди 10 години

Пък за ексопланетите мисля че са всички планети открити извън слънчевата система, така че терминът е правелен според мен.

11

KDK

преди 10 години

Това е доста стара новина. Спомням си че преди около година съм чел за това откритие в dnes.bg

10

nyakoi

преди 10 години

Zashto pishete che e ekzoplaneta? Tova e mejduzvezdna planeta, tai kato neobikalya okolo druga zvezda (sobstveno slance naprimer) Ekzoplaneti sa onezi, koito imat sobstveni zvezdi, okolo koito krajat, obikalyat, vartyat se ili orbitirat kakto pisahte (- Otkritata planeta trudno moje da se dokaje che e planeta vaobshte, tai kato dosega sa otkrivani mnogo, no taka i ne se dokaza che sa planeti, a prosto svobodno reeshti se obekti v kosmosa! Tova ne e EKZOPLANETA, a MEJDUZVEZDNA PLANETA

9

друг

преди 10 години

В науката се трупат знания, а кога и дали някога ще се използват, е друг въпрос.Специално астрономията винаги е била полезна с това, че е помагала за изследването на физичните закони. В космоса непрекъснато се извършват физични експерименти, които няма как да се проведат в земни условия. Астрономията и физиката се развиват една друга като науки.

8

Dan до 6 и 7

преди 10 години

О.К. разбрах ти тезата аз съм простия и глупавия , виждам ,че даже и два поста си си направил труда да напишеш! ХАЙДЕ СЕГА МИ ОБЯСНИ С КАКВО ТОЧНО СЕ ОБОГАТИ ОТ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, И КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ НЕЯ, И ЗА ДА НЕ МИ ВЛЕЗЕШ В ДЪРВЕНАТА ФИЛОСОФИЯ ПАК, ПОД ОБОГАТИ -ИМАМ В ПРЕДВИД КАКВО НАУЧИ, ОТ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, И С КАКВО ТЯ Е ПОЛЕЗНА ЗА ТАКИВА ПРОСТАЦИ КАТО МЕН, ИЛИ ЗА АСТРОФИЗИКАТА ...ИЛИ ЗА КАКВОТО И ДА Е, С КАКВО Е ПОЛЕЗНА ТАЗИ БЕЗЗЦЕНА ИНФОРМАЦИЯ!!!????ОСВЕТЛИ НИ НАС ПРОСТАЦИТЕ АКО ОБИЧАШ!!!

7

Анонимен

преди 10 години

"как може да се обясни телепатията, телекенезата, левитацията ..."Обяснението на трези неща е много просто и може да се обобщи с две думи: човешка глупост.

6

До 4

преди 10 години

Не разбрах според тебе изследването на космоса по какъв начин пречи на изследването на джунглите? Или може би спортед тебе не трябва въобще да има астрофизици и други сфери на науката освен биология, и всички учени трябва да тръгнат по джунглите? Ако смяташ че изследването на джунглите и океаните е по-важни от всички други човешки дейности, тогава какво правиш пред компютъра, марш веднага хващай гората.

5

Анонимен

преди 10 години

Далеч от планетата ми плебеи!! Човек да не тури 2 тухли за виличка на скришно. Йееее, опасни сте ве, па и снимка сложили. МАРШ ...ореееех, сакам да ги кълцеш тея ***, че много снимат

4

Dan до До Dan

преди 10 години

Лелеееее , аз нямам и идея за какво ми говориш-честно, но щом си компетентен по тези въпроси моля класифицирай ги по важност! За мен е по-важно да се опознае джунглата или пещерите, или океана примерно говоря, или магнитното поле от какво и как се влияе, как може да се обясни телепатията, телекенезата, левитацията ....Аз явно не съм дорасъл за това велико откритие, но поне ти кажи какво научи от това, че е открита планета която не е в орбита на звезда?Дай да черпим от твоето знание!!!

3

Каква трева

преди 10 години

си пушил, автора? Що за дума е орбитира!? Що за неграмотен *** си, че не знаеш какво правят планетите -обикалят по орбита, не орбитират.

2

До Dan

преди 10 години

Да, наистина. Тук на Земята е пълно с интересни въпроси без отговор. Например: Ще зареже ли Тервел Пулев Диана заради Лиана? И други такива. Много по-важно е да гледаме Вип Брадър, Звездите сигурно са полудели и т.н. Защо да си губим времето с разни звезди (астрономически), планети и прочие глупости като има толкова по-стойностни неща?

1

Dan

преди 10 години

Сега като се почне една теория на конспирацията...Нибуру , извънземен кораб, и все в този дух! Аз не знам каква точно е ползата от тези констатации на съществуващи обекти гравитиращи или не гравитиращи около звездите си, но според мен реално погледнато към момента освен констатирането на съществуването им всичко друго свързано с тях е догадка, дали има и ако има каква форма на живот, дали има вода ..диаманти и т.н. и т.н. ,а на Земята има толкова неща за изследване и толкова въпроси без отговор!