41

Гражданин на РБ

преди 10 години

Е, Европа, която научи, колко продажни и елементарни са политиците ни след Беров, дали би ни разрешила да въведем авангардна руска ядрена технология у нас? Естествено - НЕ. БЪЛГАРИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ПРОИЗВЕЖДА ЕВТИНА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ, за да загроби индустрията си и да се превърне в страна на обслужващ, хотелиерски и ресторантьорски ПЕРСОНАЛ за Гражданите на ЕВРОПА.И... буферна зона за бежанците от Изток...Елементарно, нали?Капан, българи..... Паднахте в него, щото сте с бедняшко самосъзнание.!!!!

40

Гражданин на РБ

преди 10 години

Уважами съграждани,с прискърбие трябва да ви съобщя, че съседна Румъния експлоатира 2 ядрени блока CANDU, а планира да въведе в експлоатация още 3 броя. Никой не им пречи.... Браво на Румънците!Турция планира да построи няколко ядрени централи, в близкото бъдеще. Турците не се срамуват да купуват НОВА ядрена технология от Русия, например, както и от други доставчици. Браво на турците!България планира да закрие руските си ядрени мощности, за да угоди на Европа, която НЕ НИ ИСКА........;-)

39

гого

преди 10 години

Бойко Борисов лично трябва да понесе отговорност за щетите по Белене,защото еднолично е взел решение за спирането на проекта .Ако е било политическо решение да го заяви публично а не да говори глупости.И някой трябва да плати сметката,за да не може никой да не си го позволява в бъдеще.Никой да не може да продава Балкан за 1лв,най голямата рафинерия на балканите за смешни пари или пък да нареже поливните тръби за скраб.

38

ANO

преди 10 години

До АнонименEi taka shte go prekrati dogovora, bez poveche burokracii. Da vzimash nepravomerno ne e griah, ama da davash e griah. Pisna mi!

37

Анонимен

преди 10 години

аз не знам кой е ***, но не се обаждай като не разбираш- по ЗУТ всеки строеж се спира с Акт 10

36

работещ

преди 10 години

До Анонимен 35:*** ли си или на *** се правиш, или и двете (най-вероятно). Какъв акт 10 за "замразяване" на строителството ще изготвя "надзорника" Уорли Парсънс (който даже няма договор за надзорник, а за "архитект-инженер", каквото и да значи това), когато му прекратяват едностранно договора от НЕК? Това е трябвало да се направи веднага след спирането на проекта от НС и правителството. Не е направено своевременно, но това изобщо не значи, че проектът трябва да се "замразява" с протокол.

35

petter.bojinov

преди 10 години

Циркът продължава

34

Анонимен

преди 10 години

Как така ще прекрати договора , преди да има издаден Акт 10 за замразяване на строителството- този акт го изготвя надзорника- Уорли Парсънс и се приема и подписва от двете страни- възложител- НЕК и изпълнител- АСЕ. Сега значи строителството не е замразено, и няма да бъде, защото няма кой да го направи.

33

Анонимен мечо

преди 10 години

Мили писарушки, разберете едмо, спомнете си поговорките - не е виновен този, дето яде баницата, а този, който му я дава. Е може вместо баница и пиза да са лапнали или нещо друго, като оня Съби с яхтата на Лозенец.

32

999666

преди 10 години

Манчев и Риск Инженеринг поддържат тесни работни връзки с австралийско американската компания Worley Parsons. През 1998 г., Манчев създава партньорство със SOFIA Парсънс и по специално с техния регионален директор за Европа Джурица Танкошич (Djurica Tankosic). Съвместната фирма GCR е създадена, за да модернизира блоковете 5-ти и 6-ти на АЕЦ Козлодуй, а такава модернизация вече е била извършена от Westinghouse. Отношенията между Манчев и Танкошич са много близки, адресът на Parsons E & C Bulgaria е същият като на Риск Инженеринг.

31

Анонимен

преди 10 години

ДОБРЕ Е ЧЕ СЛЕД 20 ГОДИНИ ПРЕХОД ДОЙДЕ БОЙКО БОРИСОВ НА ВЛАСТ И НИЕ РАЗБРАХМЕ КАКВО СЕ Е СЛУЧВАЛО В НАШАТА ДЪРЖАВА. АКО НЕ БЕШЕ БОРИСОВ ОЩЕ ЩЯХМЕ ДА ПЛАЩАМЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ХРАНТУТКОВЦИ ЗА "НОРМАЛНА РАБОТА И НОРМАЛЕН ТРУД". ПО ВРЕМЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ ЗА БЕЛЕНЕ СЕ КАЗАХА ТВЪРДЕ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА....И ТЕМЕНУЖКА БЕШЕ ВЕДНАГА УВОЛНЕНА ОТ СТАНИГЕЙ. ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРБ РАЗРИТА ГНЕЗДОТО НА ТЕЗИ РУСКИ СТЪРШЕЛИ И СЕГА ХАПЯТ ЖЕСТОКО. ВСЪЩНОСТ ЗАРАДИ БЕЛЕНЕ ПАДНА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ,НЕКА СИ ГО КАЖЕМ

30

хитро Уотсън :)

преди 10 години

аха..повдигнахме обвинение на някакви хора, че получавали пари по договор и една седмица след това взехме, че прекратихме договора? И чисто технически - в ареста ли си получиха уведомлението? Защото на 'адреса на дружествата' явно няма управители:)..Никой министър не знае, не чул, не видял? Някой счетоводител/касиер от НЕК на своя глава също е превел едни пари? 18 месеца Сметната Палата бляла? ДАНС не следи плащания по 5 милиона евро? НЕК не са подавали одитиран годишен отчет на 12 месеца? Хе-хе

29

НепознатЪ

преди 10 години

Това е ПОПУЛИЗЪМ - казаха от МИЕТ, НЕК, БЕХ, EVN, Eon, Chez ... знайни и незнайни фирми, регулатори, медиатори... ,а казано накратко, никой отново няма да опере пешкира за очевидното си безхаберие, и защото всички заинтересовани лица (физически и юридически), са вече "захранени" по вече познатата схема. Изключение изглежда прави Капон и това е очебийно, но просто не е получила предварително договорения процент, а по-малко. Още такива кара-батаци ще има и за напред не се съмнявайте.

28

чист българин

преди 10 години

Ще погребат и България за да угодят на кремлинския чобанин, без значение как му е името...от създаването си досега са си руски мекерета....пфу!

27

boyko_stoew

преди 10 години

Манчев да отговори на следните въпроси:1.Каква е била позицията на "Риск инж." относно демонтажа на Конструкциите на 1-ви реакт. бл. и на какви аргументи се е основавала.2.Колко (според него) е струвало изграждането му.3Колко (според него) е струвал демонтажа му.4.Колко пари са взели за консултиране и "проектиране" на дейностите свързани с демонтажа.5.Какво е направил за да предизвика акт 10.Това е задължение на Стр. Надзорната Фирма,но и негово СЪЩО!имам оше около 15 Въпроса ,но засега ст

26

глас свише

преди 10 години

Манчев е съученик на офчия Румен.....един клан кумунета - гоцевистите не пуска гювеч на другия клан кумунета -геевистите...

25

бореца

преди 10 години

Хайде да поговорим сериозно за този проект!Че няма да се осъществи то е повече от ясно като причините са много и най-различни но най-важната от тях е никой не желае България да бъде някакъв фактор дори на Балканите!Искам още нещо да ви проблема не е в това че реакторите са руски,а това че ако построим Втора атомна централа ние придобиваме някакво влияние това което някои наши съседи не могат да си го позволят!Обаче за най-голямо съжаление в този процес участват и РОДООТСТЪПНИЦИ за пари!

24

Ели

преди 10 години

Нали карахте бабите да се подписват за "по евтин ток", че да строите Белене, бе *** червени. Всичката ви е такава...лъжи, лъжи, къжи....

23

Анонимен

преди 10 години

Няма как да се върне това което"Риск Инженеринг" и "НЕК "погребаха.Всъщност "Риск инженеринг" и 'НЕК" са в една и съща Хайдутска Дружина.Манчев и Админите в" НЕК "пропиляха МИЛИАРДИ левове на Данъкоплатеца.Р.Овч. благослови демонтажа на конструкции за милиарди левове.а ГЕРБ страхливо мълчаха за това.Борисов говореше,че там имало само един'Гиол".Така и не посмя да се разрови и каже,защо е така.

22

rio_de_oro

преди 10 години

"Те са 4 (четири) на обща стойност 5 349 363, 6 евро - сума, равняваща се на минималните работни заплати на близо 34 500 българи, посочват от НЕК."Какво общо има минималната работна заплата с работата на Национална Електрическа Компания. Ако не сме могли да си го позволим изобщо не е трябвало да се подписват договори а не да се оправдават сега.