16

ZNAESHT

преди 10 години

Истината е, че лекарите в Бг вземат смайващи суми за страната ни и лекари ИМА , колкото и да заминават. Сметнете само има цели 5 медицински ВУЗа за нашата мизерна държава, които всяка година БЪЛВАТ дипломирани лекари. В България им е хем спокойно, хем заплатено, в чужбина със сугурност ще им търсят много отговорност, за СЪЩИТЕ хонорари.

15

gogo

преди 10 години

А кого да лекуват младите лекари .Младите заминават ,пенсионерите нямат пари ,безработните също.Оставаработещи 500-600 лв. високоинтелегентни добре платени държавни чиновници и богати ха да видим колко доктори трябват нали е пазарна икономика.

14

някой

преди 10 години

добро утро

13

Анонимен

преди 10 години

Браво на младите лекари, Бг не е място където един млад човек може да осъществи мечтите си. Колкото по бързо се махат младите толкова по добре!

12

:)

преди 10 години

До Анонимен Ей, типичен *** си. Някакъв анонимник познавал някой, който не криел, че вземал еди-какви си пари. Аз пък знам автомонтьори, които изкарват цитираните от теб суми, и кво? Защо само се гледа крайната сума за получаване, а не се отчита положен труд? Да не мислиш, че е много лесно да си личен лекар, като на *** да ти звънят 24/7 и да се очаква от теб да си безпогрешен и светкавичен в реакциите си. И преди да ме обвиниш - не, не съм лекар.

11

Анонимен

преди 10 години

...a 10-я отива на борсата

10

Анонимен

преди 10 години

Истината е, че личните лекари си докарват над 5-6х хиляди лв на месец! Аз лично познавам други лекари, които не крият, че взимат над 10 хиляди! Престанете да ги жалите за заплатите! Системата е такава, че те лапайки от държавното си докарват огромни за държавицата ни пари! Бялото съсловие е алчно и бездушно! Пълна отврат!

9

Sephora

преди 10 години

По-малко болници, но по-качествено обслужване и съответно нужда от по-малко доктори и мед. сестри. Четох някаква статистика за броя на невролозите в БГ и Австрия. В БГ бяха няколко пъти повече.Но това, че са повече не означава, че се предлага по-качествено здравеопазване.

8

смешни сте

преди 10 години

Кви договори, кви пет лева. С чужбинската заплата спокойно ще си платят неустойките и пак ще са на плюс. Да не говорим за ползите като придобиване на опит и професионално развитие, което в Бг е невъзможно, заради динозаврите, които са завзели здравната система. Скоро една позната ми разказва за сина си, млад лекар, 83-ти набор, работи в Германия и вече е правил неща, които в нашия, не толкова малък град, въобще не съществуват.

7

Анонимен

преди 10 години

младите загубили надежда, а добрутро

6

Алекс

преди 10 години

До пепи:всякакви *** съждения, че с рестрикции може да се задъжи който и да е в България е обречен. Хората винаги ще търсят начин да подобрят живота си (с двойна сила за по-интелигентните като лекарите), номера не е да задържиш насила някой на работа - нали се сещаш колко и ще работи. А да го мотивираш да иска работата.В момента единствената мотивация която работи в БГ е тая за покупка на самолетни билети за терминал 2 на летище София.

5

:)

преди 10 години

До ПепиТи защо не се запишеш на "хранилката "да завършиш една медицина? И защо да остават тук, да ги бият здравно неосигурените *** и чалгари ли? В ЕС сме, кой където го поискат има право да работи. Кадърен си - заминаваш. Няма как да накараш млад лекар да остане в държава, в която е нормално да платиш да ти леят куршум, а за преглед и лечение - не.

4

вариант

преди 10 години

би било добре за образованието да се заплаща с кредит срещу залог примерно жилище и при условие че 10 години работи в здравната система залогът да отпада а който иска да замине на запад може но срещу заплащане на образованието

3

bb

преди 10 години

истината е че трябва да се вдигнат многократно заплатите,особенно в спешната помощ.Там спасяват живота ни ежедневно а заплатите им са мизерни.Тези хора които работят там,денонощно са на наше разположение и почти няма човек който да не е опирал до тяхната помощ.Това лято,баща ми пострада на вилата ни и се наложи да се обадя на Бърза помощ.За минути се отзоваха и поради това че до вилата ни няма път,лекаря и шофьора носиха баща ми около 500метра до линейката и буквално му спасиха живота.ПОКЛОН!!

2

vv-ww

преди 10 години

До ПепиCekomir Vodenicharov e komunist! Sahto kato tja e dalboko korumpiran. Negovite kolegi ne padat po-dolu. Koi kakto moje i kolkoto moje. Moral njamat. Njamat i kompetentnost. Toi i ostanalite kato nego sa edna ot prichinite zdraveopazvaneto da e na takaova dereje.

1

Пепи

преди 10 години

Да подписват договори преди да почват да учат медицина в България.Иначе е много лесно.Всички финансираме едни хрантулници които след 6 години учене казват - малко ни давате.Чао.Еми защо не следвахте медицина в Германия или Англия.