25

яне

преди 10 години

-- The average net monthly salary in Serbia in January totaled RSD 39,197 (EUR 352) -17 percent lower in real terms than in the previous month.на нашия хал са.

24

nikolaberti

преди 10 години

До КрайТи кога пък си ходил в Ниш ве ***,града е много хубав и подреден за разлика от твоето село къдети живееш.Е много завистливи хора има в БГ.

23

бири

преди 10 години

ЗА ДА ПРОУМЕЯТ НЯКОИ,ЗАЩО СЪРБИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ГЪРЦИТЕ ПО ПЛАЖОВЕТЕ НА ГЪРЦИЯ,ТРЯБВА МАЛКО ДА МИСЛИТЕ МАТЕМАТИЧЕСКИ,ВСЕ ПАК ТЕ НЯМАТ МОРЕ,А И В ДРУГИТЕ СТРАНИ НЕ ХОДЯТ ТОЛКОВА КАТО БРОЙКА,КОЛКОТО НИЕ,СТАТИСТИКА-"СРБСКА" ,ТО ТЕХНИЯ САЙТ

22

Анонимен

преди 10 години

Няма какво да се сравняват с времето на Югославия, защото тогава цяла Югославия /20 и кусур милиона хора/ бачкаха само за Сърбия. Всичко това е минало. Все едно ние да се вайкаме какво е било по времето на цар Симеон /Симеон Велики, а не Симеончо мадридския ***/. Било е хубаво, ама е свършило. А настоящето е черно и сиво.

21

Анонимен

преди 10 години

само преминавам често през сърбия и впечатленията са ми външни,влизал съм много пъти в белград,но не съм спирал.видимо техният автомобилен парк е на нивото на нашия от преди 15 години,този във белград въобще не може да се сравнява със софия.иначе от това което съм разговарял по бензиностанции и заведения,те се сравняват с това което са били по време на югославия и сега са далече назад по стандарт.средната заплата не е критерий защото е важно колко хора я получават,колко е безработицата.

20

Анонимен

преди 10 години

на пасажерските кораби на които работя, почти не останаха Българи, в ресторантите се правят $1000-$3500 , но от две години наемат Сърби и сега се напълни с тях.... преди 10 години имаше нашенци ,но никога не сме били толкова много, колкото са те сега.. или в Сърбия доходите са по ниски и безработицата по голяма или Българите вече сме прекалено богати да работим по 10 часа всеки ден , 30 дни в месеца за 5000 лева. няма с кой да си кажа наздраве

19

Shop

преди 10 години

До Гражданин на РБ А запитвал ли си се защо колкото по-големи лакеи на руснаците са, толкова по-зле живеят?

18

Кашчей Безсмертний

преди 10 години

Статията за *** трябва да се казва "СЪДРАНИТЕ джобове на РАБОТНИЦИТЕ в ***"!!!

17

Гражданин на РБ

преди 10 години

Запитали ли сте се, защо са пробити джобовете на всички балкански народи, независимо дали са в Европейския съюз или - не?;-)

16

AIMILIVS

преди 10 години

Случи ми се това лято да бъда в Сърбия за няколко дни в Белград , на мен ми се видяха доста щастливи , добре облечени , храната беше хубава , хората усмихнати и вежливи , кафетата пълни , изобщо ми се стори доста по-европейски град от София , знаете че 80 000 динара са около 700 евро нали !?

15

Анонимен

преди 10 години

Българите бяха поне двойно повече на почивка там(задръстванията по граничните пунктове в неделя).Та си представете колко сме бедни!

14

Българин

преди 10 години

Не знам колко са бедни сърбите, ама в Гърция има повече сърби на почивка от колкото гърци живеещи там ......Та си представете колко са бедни!!!!

13

до 8

преди 10 години

Бях в Ниш преди няколко месеца, другия месец заминавам пак. Имам много приятели, които учат там. Положението откъм работа е трагично, но въпреки това няма да видиш крайна бедност и хора, ровещи по кофите. За Зайчар съм съгласен, но в Ниш болшинстото не се лишава от нищо. Върви по центъра, *** в Калча - магазините и кафенетата са фраш! Цените им са малко по-високи от българските. Идеята е , че колкото по-на север отиваш (Београд, Нови Сад, etc.) , толкова повече работа и високи доходи срещаш.

12

ъ

преди 10 години

Сърбите нямат море т.е. "лятна почивка" е чужбина. Как де е. Ходи направи представителна извадка (не само Сф) в България колко домакинства са били на лятна или зимна почивка и щ'ти стане ясно ... че сме си най зле

11

...

преди 10 години

До Край: ходих в Ниш миналата година. Не ми се видя беден. Всъщност доста чист и уреден ми се видя и със спокойни и добронамерени хора. А най ми направи впечатление, че градът е трети по големина в Сърбия с около 200 000ж. (колкото Бургас), а има не повече от десет панелни комустически блока. Останалото са предимно къщички. Само като се сетя каква панелна джунгла е Бургас не ми се коментира.

10

bg

преди 10 години

Srubskite shumadjiiski goveda trebva oshte pove4e da stradat,tova im e malko.I hurvatite,i bosancite sa sushtite bokluci kato surbite,nemat razlika.V sravnenie sus srubskite shumadjiiski goveda makedoncite sa cvete(cveke).

9

redordead

преди 10 години

в БГ с 1200 можеш да си позволиш що годе норален живот, ако апартамнетът ти е изплатен и обазаведен, колата ти е също е стабилна и си си отгледал децата...иначе...си НаРъБъ...но си донякъде прав - 1200 е три пъти повече от 400, а в малките градове, хората и на 400 се радват...

8

Край

преди 10 години

Ако иската да видите истинска бедност идете в Ниш или Пирот или Зайчар. Няма толкова изостанали български градове дори Монтана и Видин изглеждат по-добре а Ниш е втория или третия по големина сръбски град. Белград е друго нещо това е град строен от цяла Югословия.

7

Колецо

преди 10 години

Има нещо гнило пак.70000 динара са 608 евро=1200лв.При положение че цените в Сърбия са същите като в БГ, не мога да разбера как не могат нищо да си позволят.В БГ с 1200 лева можеш да си позволиш по годе нормален живот.

6

Анонимен

преди 10 години

Пак само простотии,цял месец бях в Београд и Нови Сад,заведенията и кръчмите са фраш,след десет вечерта места по заведенията на центъра няма да намериш.Хората са си много добре и знаят как да се веселят.Всичко си е на ниво както си беше и преди години.