33

ХХХ

преди 10 години

Мандатност е отново възможна, 123, ако се регламентира, че един човек може да заема поста един или два мандата само. То, иначе, си прав/а/, че и следващият ще е поредният удобен директор. Но все ще е И един нов човек. Атестирането у нас е наистина излишно. БГ е една голяма връзка, най- голямата.

32

123

преди 10 години

За каква мандатност и атестиране говорим, когато Директорите са си платили на същите тези комисии, които ги избират, чинно им се подчиняват и изпълняват всички техни указания, без оглед на желанията на своите подчинени , да не говорим за желанията на децата.Я си представете, че Директорите ще бъдат атестирани от компетентни, доказали се хора от бранша, но напълно неизвестни до последния момент/както при ДЗИ/ на базата на това, което се обещали в своите програми ...15% не могат да реализират.Срам

31

Ува,

преди 10 години

Голословно тук никой не отрича. Политиката пък няма нищо общо със статията и коментарите под нея. Изтъкват се мотиви. Основен "против"- полудневната днес за нищо не става, нея да оправят- да има полза, а не неграмотността да расте с всяка изминала година и да се чудят с какви безсмислици да запълнят сегашната програма и учебници. Тогава да посягат към целия ден на децата. Към момента, познавайки сегашното състояние на образователната "система" нека родителят да продължава да има право да избере.

30

Ува

преди 10 години

Целодневната организация ,сама по себе си ,не е нито добра ,нито лоша.Все едно да кажеш, че скалпела на хирурга е лош или добър.Ефективността й зависи от това как е организирана и при какви условия се провежда.Сега 90% от училищата нямат съвременни условия за качественото й провеждане.А за това са нужни пари-много пари ,които държавата няма. И все пак трябва да се започне поне от някъде - с минимални стандарти.Не отричайте голословно и типично по нашенски или от политическо заслепение!

29

?!

преди 10 години

Ако говорим за въведено целодневно обучение, то същото ЩЕ Е задължително, защото няма как едни деца да имат задължителни часове математика следобед, да речем, а за другите това да не е задължително.Или Клисарова отново показва очебийната си некомпетентност по образователните въпроси, бъркайки целодневното обучение със занималнятата от половин ден?

28

?!

преди 10 години

Боже, опази, дано не става задължително за всички, че като гледам какво е качеството на школото у нас, то престой от по цял ден за всеки би било живо осакатяване дори и на малкото качествено, дето е останало тук.Нека хората си преценяват дали да ползват занимални или не, а да е задължително само предоставянето им от страна на училището. Някои деца ходят на уроци по езици, по изкуства, на спорт, чието качество извън училище е много по- високо. Защо да ги дърпаме зорлем надолу с общата маса?

27

анонимна

преди 10 години

До щирлицДа, но това е бил избор на родителите. За някои деца това е добър вариант, но съвсем не за всички. А и училище + занималня е нещо различно от цял ден училище.

26

tt2

преди 10 години

Родителите са длъжни да се грижат за децата си -Бог на тях им ги е поверил - не на разни други хора - и няма какво да ми се оправдават, че ходели на работа. Който иска намира начин - който не иска намира оправдания.

25

tt2

преди 10 години

отнемат децата от родителите им - това е - колкото по-малко време са с родителите си - толкова са по-лесни за манупилиране - толкова по-малко ще слушат родителите си и съответно по-лесно ще бъдат превърнати в роби на новия световен ред Ще се научели да действали в екип - вместо да се научат да са самостоятелни - дрън дрън.

24

pudding

преди 10 години

Според мен идеята е добра, ако бъде изпълнена добре. Безумие е децата да приключват училище по обят, докато родителите са още на работа. Има семейства в които и двамата родители работят и няма баби и дядовци да взимат и гледат децата от училище.Тези допълнителни часове спокойно могат да бъдат запълнени със занимания със спорт, изкуство и всякакви упражнение по различните предмети (химия, физика) и др.). Така хем няма да им е скучно, хем родителите ще знаят къде са децата им и ще работят спокойно

23

петър петров

преди 10 години

Що не направите една голяма казарма и да вкарате там децата още след раждането им та чак до 20 годишна възраст.Така ще бъдат всички еднакви като излезли от конвейера на завод.Така ще бъдат и по послушни и по управляеми,а не като сега да казват на управниците ,че са ***.А,че това си е истина -така си е!

22

ZSE

преди 10 години

Да бе, да може целодневно да им промиват мозъчетата още от 4- ти клас. Да ни направят децата *** като американчета.

21

m

преди 10 години

Колкото повече време са заети и под контрол,толкова по малко време за глупости ще имат, нека пробваме и после да псуваме.За мен лично е идеално, защото се хранят пълноценно на обяд и съм по -спокоен като цяло. А това с правата и свободата -имат много време като пораснат.

20

Мариана

преди 10 години

глупости

19

Мариана

преди 10 години

Министър Анелия Клисарова има ли представа как ще се отрази на едно дете и на всички деца целодневна форма на обучение. Те депутатите не ходят на работа по цял ден.Това са пълни комунистически глупоти.

18

Анонимен

преди 10 години

Семейството май наистина го взеха за инкубатор на деца... да живее образователната система! Направо го направете веднъж в годината да се прибират у дома! Баси и *** обаче да не настанат масови бягства и ранно напускане на образователната система от тези ваши недомислици? Психически децата няма да издържат, а на вас чавка ви е изпила акъла!

17

10

преди 10 години

Айнщайн: "Единственото нещо, което пречи на познанието ми, е образованието"! Каква ирония а...такава велика фраза, а изчречена от един от най-умните хора живяли някога!

16

10

преди 10 години

Деца, знам, че ви учат на глупости! Бягайте колкото можете повеч, образовайте се сами с книги, интернет извън ши*аното даскало, дето като затворници ви дърци по цял ден...гонете целите си, направете си план и не се отказвайте, и без това почти всичко се забравя след даскало, няма и как като насила те карат...

15

10

преди 10 години

Ненормалници! Пълен геноцид е децата по цял ден да са затворени в една стая! Образованнието в България е много ниско, учителите са "слаби", образователната система и без това е машина за промиване на мозъци! Там не те учат как, а какво да мислиш! Там не се учи нищо за новия световен ред, за космология, за Билдерберг, за ваксините и прочее...там те правят послушна овца за системата, роб! Хич да не ви дреме, имайте амбиция и хъс, и ще успеете.Бъдете играчи, не разчитайте на училището да ви помага!

14

varg

преди 10 години

Това да не е концлагер бе.