16

Anonimen

преди 10 години

SADIA DIMITRINA Angelova ste osadi SVETAN SVETANOV KOLKOTO OSADI MASLAROVA. MILIONI OTKRADNA ;DA E VARNALA PARITE ;DA E VLIAZLA V ZATVORA .TOVA LI E PRISADATA. SADIIKATA KATO NE E KADARNA DA PLATI TIA.

15

Анонимен

преди 10 години

Аз явно нещо не разбирам... влаченето на село без влизане в съд до изтичане на давност е в интерес на Обвиняемия. Сега дават възможност ако до 18 месеца няма внесен обвинителен акт, самият този Обвиняем да поиска да се внесе акта. Т.е. в повечето случаи в разрез с неговите интереси. Сам да се набута в съда.... обратното би имало логика - обвинителят да може да иска внасянето на акта, защото обвинителят има интерес обвиняемия да е на съд...

14

DeadZeppelin

преди 10 години

мъчат се само да печелят време и хорската воля с тия глупусти . за милиони няма закони

13

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 12А този бюджет все едно не идва от държавния. Персонална отговорност трябва.

12

Анонимен

преди 10 години

много разумни предложения, само още едно нещо трябва да се добави. стигне ли се до обезщетение, същото да се заплаща не от държавния бюджет, а от бюджета на прокуратура, полиция, следствие и съд - според това кой е причинил забавянето. Така автоматично ще се регулират и заплатите в сектора :)

11

очите ми горят

преди 10 години

Някак нереално ми звучи това на фона на реабилитирането на онази съдийка, която беше уволнена заради влаченето на дела с години. Противоречат си сами на себе си.

10

Анонимен

преди 10 години

...се създаде механизъм за обезщетяване на гражданите в случаите на нарушаване на правото им на разглеждане и решаване на делата в разумен срок.Е какво излиза от горецитираното? Първо съдията, бавил дело си получава заплата, от парите на данъкоплатеца. После, като не го е завършил в срок, някоя от страните, почувствала се засегната от това, получава обезщетение, пак от парите на данъкоплатеца. И кога най-после ще бъде санкциониран несвършилия работата си съдебен служител?

9

teo

преди 10 години

БРАВО КОМУНИСТИ, ЕТО, ЧЕ ВИ СЕ УСМИХНА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СПАСИТЕ ВАШИТЕ СПОНСОРИ И СЪМИШЛЕНИЦИ БРАТЯ ГАЛЕВИ, ВАЛЮ-ТОПЛОТО, ЕМЕЛ ХЕПТЕН, МАЗНИЧКАТА МАСЛАРОВА, СерГЕЙчо за затрити документи с квалифицирана информация И ОЩЕ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ОТ НАРОДА ВАШИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЕЯТЕЛИ!! ТОВА Е ЗЛАТЕН ШАНС ЗА ВАС, КАКТО ПРЕДИ УНИЩОЖИХТЕ ДОСИЕТАТА НА МНОГО ДОНОСНИЦИ НА ДС!! НО НАРОДА-РАЯТА НЯМА ДА ВИ ОСТАВИ И ПОЖАЛИ, НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!

8

до НФБ

преди 10 години

Да, както и край на обвързването с партийни квоти, предложения от НС и други безумия. Не може прокурор алкохолик, да влиза пиян на разглеждане на дело в 10 ч, да не се държи на краката си и да го държат, само защото бил протеже на някоя политик.

7

НФБ

преди 10 години

САМО СОЛЕНИ ГЛОБИ ЗА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ БАВЕЩИ ДЕЛА И ТО НЕ СИМВОЛИЧНИ СУМИ А ОТ 100 000ЛЕВА А ПРИ ТРЕТИ СЛУЧАЙ НА ЗАБАВЯНЕ НА ДЕЛО ОТНЕМАНЕ НА ПРАВОМОЩИЯТА..СТИГА С ТАЗИ ПРАКТИКА НА НЕЯВЯВАНЕ НА СЪДИИ И АДВОКАТИ ПО БОЛЕСТ..И РАЗНИ ДРУГИ ХИТРИНКИ В ЗАКОНА..НАРОДНИ ЗАСЕДАТЕЛИ ОТ НАРОДА ПО РОТАЦИОНЕН ПРИНЦИП И ТЕГЛЕНЕ ЧРЕЗ ЖРЕБИЙ ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ КОРУПЦИЯТА И ЗАВИСИМОСТТА...

6

Анонимен

преди 10 години

Значи отново идват натиска отвън, а не от добрата воля и съзнание на любимите ни дУпетати...

5

НФБ

преди 10 години

ПРОЧЕТЕТЕ ТЕКСТА... срок от година и половина, след който обвиняемите за тежки престъпления да имат правото сами да поискат делата им влязат в съда. За леките престъпления този срок е 8 месеца, предвиждат промените.Целта е да се спре практиката разследвания да се влачат с години до изтичане на абсолютната давност, коментираха вносителите.КОЙ СЪДЕН ЗА ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЩЕ ИМА СМЕТКА ДЕЛОТО МУ ДА ЗАВЪРШИ БЪРЗО ...ЗАЩО ДА НЕ СИ ЛЕЖИ В КЪЩИ СРЕЩУ 2000ЛВ ГАРАНЦИЯ..ПАК ПРАХ В ОЧИТЕ..ГЛОБА ОТ 100

4

НФБ

преди 10 години

АБСОЛЮТНИ БЕЗУМИЯ СА ТЕЗИ ПРОМЕНИ..КОЙ ОБВИНЯЕМ ЩЕ ИСКА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН И НЯМА ДА ИСКА ДА СЕ ВЛАЧИ ДЕЛОТО МУ ДО ИЗТИЧАНЕ НА ВСИЧКИ СРОКОВЕ...ИСТИНАТА Е ЗАКОНОВИ МЕРКИ СРЕЩУ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ..ГЛОБИ ПО 100 000АКО НЕ ПРЕКЛЮЧАТ НЯКОЕ ДЕЛО ЗА ГОДИНА И ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ ДАЛИ ДЕЛАТА ЩЕ СЕ ТОЧАТ..

3

Ghero

преди 10 години

Абе да бе разбрахме че каквото и да направи това правителство все има някаква задна мисъл, само Боко тиквуня е чист като момина сълза.

2

Peshonizer

преди 10 години

"Предложението трябва бъде-всички спрени дела от 1989г. да бъдат възстановени и тогава..."И тогава щяха да ти трябват 20 години за да се преразгледат... ти май си от тия, дето нищо не разбират, ама все другите са им виновни?

1

Анонимен

преди 10 години

Номер на комунистите. Предложението трябва бъде-всички спрени дела от 1989г. да бъдат възстановени и тогава да се прибави тяхното предложение. Хамелеона Бисеров тем подобни да му се види как направи богатството от 1989г насам-тарикат.