18

абсолютно неверно

преди 11 години

Болшинството джипита са с и по две специалности ........и основната е обща медицина.Това не се разбра. Не се разбра що е то "информирано съгласия"Изобщо не се разбира ,че диагностично -лечебния процес е изравняване на уравнение с много неизвестни!!!Има начин наречен алгоритъм ,който ако добросъвестно се спази от пациента всяко Джипи знае как да го завърши.Изобщо не се разбра ,че през общата медицина минава правилния път на поведение.Това е некомпетентността на нацията

17

гражданин

преди 11 години

похвално номер 10 и 11.....Колко са джипита със специалност ? ГОЛА ВОДА СА ПОВЕЧЕТО ....ТЕЖКО ИМ НА ХОРАТА

16

А

преди 11 години

Ха дано,ама надали!

15

тт

преди 11 години

Нещо няма желаещи да се отказват от пациентите си.И виждаме какви коли карат.И 95% от всички ОПЛ не вършат никаква полезна работа.

14

факт

преди 11 години

Няма по евтино обслужване от това да Джипитата- за месец за един пациент Здравтана каса заплаща по 1.40 лв /най- високата сума за пациент над 65г / За хората от 18 до 65 тодни е по 1.05Казано иначе по 12.60 лв годишно. И всичко около издръжката на кабинета е от тези суми.....наем , консумативи , заплати на сестра и санитар , отопление , охрана , асансоърна такса , осигуровки , счетоводни услуги.........

13

Анонимен

преди 11 години

На Бърза Помощ се звъни , само ако ще умирате точно след един час.Нито по-рано (защото тогава случаят не е спешен), нито по-късно (защото тогава ще е късно, няма да успеят да дойдат на време и ще ги разходите напразно)!

12

факт

преди 11 години

Джипитата спокойно могат да се справят със 70% от доболничната помощ.Спомнете си ,че това бяха най- търсените лекари в предишните поликлиники ,които се осмелиха да бъдат избирани и тези ,които се потулиха в ДКЦ-тата само гледаха сиир.Има много неща ,които трябва да се регламентират , като например какво се полага срещу 8% здравно осигуряване?Второ да се ограничи искането искането на направления от тесните специалисти и от самите пациенти .Това го няма никъде по света.Правото да иска консу

11

кукуф

преди 11 години

Нито един политик няма да признае,че на джипитата се плаща,за да НЕ дават направления,изследвания и т.н.Те са филтър.Касата осигурява някакъв лекар.Толкоз!Много по-евтино е да се плаща на един лекар,отколкото на специалисти,лаборатории и пр.Ако всичко,което поиска пациентът се направи,касата е умряла за месец.Нямам нищо против да работя в поликлиника,ама в момента търся лекар за около 2000лв/месец чисто и никой не се хваща.М/у другото, колко смятате да плащате на лекар в поликлиника????

10

мишо

преди 11 години

Касата наистина ще има винаги пари, ако джипитата отидат в поликлиники на заплата. Щом твърдят, че все не печелят и са на загуба- защо не искат това, а!

9

Анонимен

преди 11 години

Похвално! Разбутайте ги най- сетне тези псевдолекари- търговци. Хем са на Вие с медицината, хем са най- богати!И все реват!За тях нямаше нито криза нито нищо!

8

Мери 21

преди 11 години

Сякаш е правило Джи Пи та да стават само най-некадърните,които не са успели да се сдобият със специализация.Като отидеш там ,все едно отиваш на врачка.Не стига ,че не са наясно с много неща,ами и в направленията те ограничават,че да не можеш да стигнеш до специалист и така от врата на врата,докато се окажеш в неспасяемо състояние."Българското здравеопазване- дал Бог живот и здраве"-иначе ни е спукана работата.

7

аз

преди 11 години

Браво! Нека и тук да поразбутат малко и да видят как работят джипитата.

6

диоген

преди 11 години

Клиничните пътеки завинаги трябва да бъдат премахнати! Това е източване на пари.Приемат те в болница вместо да ти извършат амбулаторно някои манипулаци и пишат глупости от които могат да ти настръхнат косите- за един катетър пишат операция с пълна упойка час и половина което изобщо не е било.Някои медици се чудят как да си задържат отделенията, защото в повечето общински болници са като приюти от средновековието.Без шкафчета ,без място за хранене, по4-8 легла в стая с обща тоалетна за целия етаж

5

xxx

преди 11 години

време беше, втръсна ми да приемаме щяло и нещяло, всичко е с голяма спешност, много интересно някои хора просто само като се настанят на болничното легло захъркват и всякаква спешност и оплаквания изчезват!!!!

4

Божилъ

преди 11 години

Не забравяйте,че част от пациентите искат да си спестят потребителската такса и направо казват в БМП,че не са открили личния си лекар,докато всъщност те изобщо не са го търсили! А понякога в момента на повикването той е на курсове,семинари или просто извън града (до окръжния град за посещение в здравната каса или до ХЕИ например),което в част от случаите си отнема часове,като добавиш и пътуването. А в такива случаи понякога просто няма кой да те отмени,за да свърши твоята работа!

3

до 1

преди 11 години

ти си един рецептописец и нищо повече- ......за такива кражби не сте си и мечтали уважаеми джипита- не лекари

2

cucko

преди 11 години

Това е добре, сега ако накарате всеки който НЕ Е спешен случай да си плаща че е викал линейка ще е още по-добре. Някои по-*** съграждани имат линейките за безплатни таксита.

1

эллл бэнди

преди 11 години

Абе я направо ги уволнявайте само ви създават проблеми,това хора ли са,има джи пи има проблем няма ги и няма проблем те са основните виновници в здравеопазването.Връщай поликлиниките по съветски образец заплати максимум 330лв /25ч.работа ще стават един час по рано/ако искат да работят ако не марш навън.