11

Ставри

преди 10 години

Пари - повече, Знания - по-малко

10

Леля Ог

преди 10 години

А защо не са предвидени достатъчно средства за образование? Къде са парите? Да не би да са заделени за здравеопазване, за лекарства за онкологията или за лекуване на деца от страшни болести ? Да не са българските майки ? Ама май май за джобовете на управляващите, за нови коли и кюфтета! Мършояди, то вече е по-евтино да учиш в чужбина! Взехте и ризите на хората бе ей!

9

Подкрепям 7

преди 10 години

Някои хора имат знания, но не успяват да се представят добре на кандидатстудентския изпит по много причини - стеснителност,грип,неочаквана неприятност,мисълта за която му пречи да се концентрира.Възможността да си плати,за да се запише като студент,го избавя от нещо ненужно и неприятно - загубата на цяла една година.Вярно е,че така хората ще бъдат неравнопоставени - бедният няма да може да се възползва от този шанс.По-важно обаче е друго - на семестриалните изпити неподготвените да бъдат късани

8

до 6

преди 10 години

До боби - това че в конституцията го пише, не значи че може да се изпълни! Като няма кинти какво правим?!? Или плащаме образование и здравеопазване, аз за други дейности пари няма! Освен това трябва да се следи хората да са образовани и да се грижат за здравето си! Т.е. държавата е длъна на някой който цял живот е пил да му плаща лечение на цирозатра!! А защо той не се е погрижил за здравето си!За да са изпълнене тези неща трябват кинти!

7

мнение

преди 10 години

От платеното образование има смисъл. Ако не си успял да влезеш и си се откъснал от учебният материал и не можеш да изкараш бал - о.к. плащаш си. От друга страна това не трябва да значи, че щом си плащаш си изкарваш изпитите ей така! Все пак тази диплома трябва да има някаква тежест, а не да е просто хартийка!!!

6

боби

преди 10 години

В конституцията е написано: здравеопазването и образованието в република България е БЕЗПЛАТНО.Не може НС да взема такива решения без да е променена конституцията.Би трябвало на всеки на който е поискано пари да съди държавата в м/у народния съд че държавата не спазва най важния документ в държавата -КОНСТИТУЦИЯТА.

5

Анонимен

преди 10 години

"В пленарната зала отново са ДПС, БСП и Атака, а ГЕРБ отсъстват. "Герб отсъстват, а от нашите данъци им даваме заплати по две хилядарки най малко на месец.И сега е време да се приеме закон за отсъствията. В училище за 15 неизвинени отсъствия се изключва от училище, при неявяване на работа два последователни дни се налага дисциплинарно уволнение. Еми моето предложение , хайде да бъдем по щедри към народните избраници но 10 дни последователно не се явил в пленарната зала ..вън от парламента

4

държавица

преди 10 години

Това е като със здравеопазването - уж го има, уж плащаш осигуровки, ама като тръгнеш да мреш и плащаш за всяка инжекция иначе не те поглеждат. Та така и в родното ни образование - две класи студенти - всеки минава различно по изпити, едните със знания, другите с пари. Ама какво се оплаквам, то цялата ни държава е държава на две класи, явно така ще си и остане

3

Анонимен

преди 10 години

Подкрепям ! Трябва да се дава шанс и на хората ,които са пропуснали . Но таксите трябва да са адекватни- Не може таксата за българин в медицинския 8 000 лв. на година. От мойте данъци се обучават безплатно по-умните ? студенти - добре , по- глупавите? ще плащат , но 50 000 лв. А?

2

Монархист

преди 10 години

Хахаха, пари да имаш, доктор от СУ можеш да излезеш.

1

ром

преди 10 години

въъъ, и кво прайм ся