21

Анонимен

преди 10 години

16Аз съм християнин и виждам, че нещата, които се случват не са случайни - в Библията е описан контрола, който се опитват да наложат в света - описан е глада, който ще се случи - и много други неща, които се случват.

20

666

преди 10 години

бах х*й ako ти беше интересно щеше да си прочел за проекта и как се управляват балоните, и изобщо как е изградена и работи цялата идея/система...ама явно само киснем у нИвируятнте малумни сайтове да коментираме....

19

Анонимен

преди 10 години

Много ми е интересно тия балони как точно ги насочват кой накъде да отиде. Така де те си се носят от въздушните течения. Как ще гарантират, че дори и да пуснат 1000 балона няма да ги намерят после събрани на едно място в атмосферата.

18

american boy

преди 10 години

Дано само не интерферират (хубава македонска посебна дума) със самолетните полети тези балони!

17

рептиликус-сапиенс

преди 10 години

А аз продължавам да се съмнявам в 7-мите прахове... Десетилетия назад, във времето на студената война янкитата са пускали хелиеви аеростати с фотоапаратчета, къде се носят чрез въздушните течения в стратосферата, минавайки над територията на огромна Русия (нямало е шпионски сателити тогава). Ако са искали да те напръскат, нямало е да чакат десетилетия наред Гугле да решат да ползват аеростати.

16

муспи

преди 10 години

11 се е досетил че ще намери приложение при следенето на хора, но мога да допълня че с успех ще се използват при опрашването на България с оня червен прах, наистина напълно безвреден а и никой не се интересува.

15

Анонимен

преди 10 години

Влияят се. Особено високочестотните (гигахерцовите, телефони, нет, ...). Пробвай да ползваш нета на мобилния в някое дълбоко мазе, тунел, зад здрави бетонни стени! Просто дъжда, облаците и прахуляците са "редки" като материя в сравнение с бетона и ефекта им е много по-слаб. Ако имаш рутер - пробвай също дали в гадно (влажно) време ще хванеш някоя слаба и далечна мрежа, която на слънчево се лови.

14

Анонимен

преди 10 години

При буря няма проблем. Електромагнитни вълни не се влияят от дъжд, буря, прахуляци.. т.е за сигнала няма да е проблем. За самите балони може би.

13

...2

преди 10 години

Самите балони приемат интернет сигнал от специални антени на земята. В същото време балоните комуникират по между си (един вид WLAN си правят). С тази височина не би трябвало да има проблеми с бури, самолети и прочие (само F22 с неговите 20км макс висоина на полета и други от неговата класа). Само едно не ми е ясно - какво става при буря/облаци със сигнала от балона към земята. Иначе ги поздравявам за амбицията и хъса, който влагат в подобни проекти(които звучат меко казано фантастично)

12

...

преди 10 години

Потърсете в техкрънч или друг сайт .. има 1 клипче, в което се обеснява как работи технологията. Балоните ще летят на височина от около 20км. Цивилната авиация е на височина до около 10км, а всичките бури, облаци и т.н. са по-ниско. При височина от 20км. ще използват въздушните течения за да движат балоните от една точка до друга.По всяко време могат и да преземят балон ако се нуждае от ремонт или просто да го рециклират.

11

Анонимен

преди 10 години

Ще намери приложение при следенето на хората

10

Анонимен

преди 10 години

факт!

9

Някаф там

преди 10 години

Не знам дали тази технология ще намери приложение, но съм сигурен, че скептичните без иновативно мислене, определено не са двигател на прогреса :)

8

Анонимен

преди 10 години

Съмнявам се, че ще облъчват населението. По скоро ще печелят кинти и ще се правят на отворковци, евентуално да минат някоя и друга пичка. Аз лично ако бях рептил-илюминатин-кемтрейлър, бих изпълнил описаните от теб цели с много по-евтини и ефективни средства, като намаляване на финансирането и качеството на образованието, примерно.

7

REPTILES GO HOME

преди 10 години

Илюминатската напаст няма никакви задръжки. Тези балони ще облъчват ли населението с технология влияеща върху поведението или сега засега кемтрейловете са достатъчни? Май им идват малко демоде на Новия Световен Ред кем трейловете, най-малкото са видими. Затова давай по-добре с невидими лъчи, излъчвани от тези балони, уж под претекст, че пръскаме интернет.

6

до 5

преди 10 години

имах предвид най-вече бури, които могат да нанесат материални повреди на аеростата, със светкавици, вода и прочее; не просто да го "отвеят" на няколко стотин километра. Така де, приемам, не съм спец в областта. Гугъл имат не 1-2 изоставени технологии, но не и 1-2 слино успешни. Мнението ми за тях е противоречиво, но им се кефя на невероятния хъс за иновации!

5

до 4

преди 10 години

колега, и в горните слоеве има бури (: иначе това за пореден път доказва кой е краля на технологиите : ))

4

do 1 i 2

преди 10 години

пичове, искрено мисля, че тези хората от рисърч екипите на гугл не са по-глупави от вас. Съшо така се съмнявам, че тези балони са толкова "ниско", че да са опасни за самолети. А бурите, те пък са до първите 2-3 километра на атмосферата. За мен единствения проблем на тази технология е как да гарантират постоянен нет (в ясно време).

3

Анонимен

преди 10 години

Айде, почна се вече ВОЙНАТА НА НЕБЕСНИТЕ ГОСПОДАРИ, четете книгата, ако още не сте я прочели.

2

Анонимен

преди 10 години

Интересно и при буря тези балони как ще се задържат :)