Правете си ракия уважаемиТроянци.запазете традицията,защото нашия Кюстендилски край го няма вече нито с ябълките,нито с Кюстендилската слива
УВИ, и тук Чехите ни бръкнаха в джоба. Винпром-Троян е собственост на чешка фирма и основните количества от производството се изнасят, без да влиза нищо в къзната на България-качеството за чехите, а на нас ***!! Докога българите, ще сме такова стадо...
Всяка домашна ракия...правена с мерак в Кривунделово,е по...хубава от фабричните дестилати,напарфюмирани и...блудкави до неузнаваемост.Правете и пийте...домашна ракия,защото това утвърждава...българщината.(платена реклама)
От общината се опитват да стимулират местните хора да засаждат нови сливови дръвчета - абсолютни глупости. От Троян съм и такова нещо няма. А относно проекта от 352 000 лв. са отишли в джобовете на общинската администрация. Мислите ли, че една сцена на центъра струва толкова? Групите, които се изявяваха са самодейци (надали им е плащано).
Па яз само от домате още съм не прайл ракия,ама инак от сичко имам за гости-па от сливи,кайсий и още от смокине,круши ама кат додат гости се искат от ягоди-*** тя пък многу убава бе-кат сипеш и сичко на ягоди мирише-*** то аромат,то чудо,па един комшия си доде от Америка и носи некаква ракия само от вода,мая и захар-ми то в ней нищо нема бе ама инак са я докарали-бива я,та яз викам-айде нека много майстори да има,щото от секи можеш да научиш нещо инак пък яз си пием мастика-повече витамине има :)
До РАКИЕНИСТА мислил ли си върху идеята да се запечата ферментиралта каша и да се извари на пролет. Даже и не познашам кмета на Троян и от доста време не живея там. Просто исках да обърна внимание, че в Троян доста хора процедират с варенето на ракия именно по този начин.
СЕГА ОСТАВА ДА КАЖЕТЕ, ЧЕ В ТРОЯН БРЕМЕННОСТТА ВИ Е НЕ ПО 9 МЕСЕЦА, А ПО ГОДИНА ! ЗА СПРАВКА : ГРУБА ФЕРМЕНТАЦИЯ - 7-10 ДНИ, ТИХА ФЕРМЕНТАЦИЯ - 2 - 5 СЕДМИЦИ, СЛЕДВА ЯКМФ / ЯБЪЛЧЕНО МЛЕЧНО КИСЕЛА ФЕРМЕНТАЦИЯ - 2 - З СЕДМИЦИ, НО !!!! СЛЕД ТОВА ВЕЧЕ ИМАМЕ МЛАДО ВИНО !!!! НЕ СЪМ ЧУВАЛ ЗА СЛИВОВО ВИНО ! ПРЕПОРЪКАТА Е : СЛЕД ТИХАТА ФЕМЕНТАЦИЯ ДА СЕ ОРИЕНТИРАТЕ КЪМ ИЗВАРЯВАНЕ НА МАТЕРИАЛА - ЗА ДА НЕ СЕ ГУБИ АЛКОХОЛЕН ГРАДУС . ДРУГОТО СА КМЕТСКИ ХВАЛБИ ...
До РАКИЕНИСТТи може да не искаш отговор, но все пак провери и тогава пиши коментари за сливовата ракия в Троян.
ПИТАМ СЕ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ : ОТ ОКТОМВРИ ДО ПРОЛЕТТА ЛИ ФЕРМЕНТИРАТ НАБРАНИТЕ СЛИВИ ?????? Е НЯМА ТАКАВА ФЕРМЕНТАЦИЯ ! ТАЗИ КМЕТИЦА ДА СИ ГЛЕДА ДРУГАТА РАБОТА ! ОТ РАКИЯ И Т.П. НЕ РАЗБИРА !
"Главен майстор на сливовата ракия" в Троян