22

kkk

преди 11 години

Добре де, да се махне ДДС на детските стоки, а когато детето вече не използва такива детски, защото е станало на 10 гнапример стоки какво ще махнем! Търговците да си оправят цените, знаят, че родителя скъпо евтино ще купи за малчугана.Не ни е проблем ДДС на детските стоки, да махнат ДДС на тока и водата.

21

Анонимен

преди 11 години

В Америка , щата Флорида , ддс е 6 %.Няма ддс за хранителните стоки и за всички стоки за деца ( млека , биберони, дрехи , обувки и т.н.).

20

Анонимен

преди 11 години

Да се премахне ДДС за основните хранителни стоки, лекарства, детски играчки, туризъм и т.н., а може изобщо да премахнат данъците и дори държавата да ни плаща собсидия, че пазаруваме и развиваме икономиката :)))

19

Анонимен

преди 11 години

така така а разходите на търговците от къде ще се изплащат ако няма надценка???

18

сант

преди 11 години

Няма лошо,лошото идва от апетита,ако на търговеца му отстъпиш и само палец,той ще изтъргува и ръката ти.

17

Анонимен

преди 11 години

Надценката на всичко е минимум 200% в шибаландия ! Нека първо търговците да продават с малка надценка .... пък тогава да говорят за намаляне ДДС!!!!!

16

Една майка

преди 11 години

Детските стоки са с толкова надути цени и с ДДС и без ДДС, купувачите няма да усетпт намаление. Само търговците ще си увеличат печалбите.Пример: За 50 лв купих на детето колело от един склад (с връзки, иначе не продават на дребно), като дадоха ми издадоха фактура. касов бон и гаранционен лист.По магазините дори и на промоции, същото колело не може да се намери за под 120 лв.За себе си купих памучни чорапи за 1 лв, същия модел за бебето ми в детския магазин струваше 3 лв.

15

crus

преди 11 години

А тия бастуни, търговците ще разкарат ли 40% надценка която *** ?Същите тия гнусни печалбари ?

14

RGP

преди 11 години

До ValkovАбе да го махнат тоя ДДС най-добре. Пък после полицаите, учителите, лекарите, пенсионерите ще ще ядат вятър. Умно!!

13

Good_Witch

преди 11 години

До СалахадинЗАЩОТО НЕ ИСКАТ, ЗАЩО ЩЕ ГО ПИШАТ, КАТО МОЖЕ И ДА СЕ ПРЕМЪЛЧИ ТОВА.НО НАДЯВАМ СЕ НЕ МИСЛЯТ, ЧЕ ПОСЕТИТЕЛИТЕ В ТОЗИ ФОРУМ СА ДОСТАТЪЧНО НЕГРАМОТНИ, ТА ДА ЧЕТАТ САМО ТОЗИ САЙТ!trud.bg/Article.asp?ArticleId=1411192....ЕТО ГО ЛИНКА!КОЙТО ИСКА МОЖЕ ДА СИ ГО ПРОЧЕТЕ, А ОТ ДНЕС.БГ...МОЖЕ ПЪК И ДА ГО СЛОЖАТ, КАТО НОВИНА))...НАДЯВАМ СЕ!

12

Valkov

преди 11 години

DDS e nai-visok v BG.maximum 7.1% tryabva da e DDS.

11

RGP

преди 11 години

Абе те от ЕК препоръчват защото при тях е по-висока та и тук да стане на 65-66г. Ама знаеш ли, че пък при тях средната продължителност на живота е с почти 10г повече. Единствено има логика мъжете и жените да се изравнят по години примерно на 62 или 63 и това е. Ти като се пенсионираш на 66 а живееш средно до 69-70г. за какво са тия пенсионни осигуровки цял живот? А за ГЕРБ не вярвам да се моля никога да се върнат на власт, по-скоро се надявам в обратното.

10

леле майко

преди 11 години

Хахахаха.Хохохо.Утре пенсионерите ще поискат премахване на ДДС за стоки за възрастни. Вчера ЕК препоръча вдигане на пенсионната възраст, днес правителството реши обратно.ХахахахаПомнете ми думата, ще се молим ГЕРБ да се върне на власт.Това ще бъде по-некадърно правителство от това на Жан Виденов.

9

RGP

преди 11 години

Почти половината( над 40%) от целия бюджет на страната се пълни от ДДС. Както вече се спомена по-надолу имаме и най-ниските преки данъци. Ако премахнем ДДС от храни, лекарства, детски стоки, горива и т.н. това буквално ще разклати сериозно целия държавен сектор. Пенсии, общини, болници, училища и т.н. За това и Орешарски на няколко пъти каза, ДДС няма да се пипа, диферинциран данък ДДС ще подейства в тоя недостиг на средства пагубно на бюджета.

8

Анонимен

преди 11 години

Да се чете - търговци искат да си увеличат печалбата от дет.дрехи с 20 %

7

Shop

преди 11 години

Това са ментърджилъци, цените няма да паднат, търговците ще почнат да получават повече. Цената е това, което може да плати клиента, когато търговеца работи на минимална печалба. Всяко подбутване отвън вдига само печалбата на продавача. Отделно ще почнат да пробутват всякакви артикули в графата "детски".

6

UK

преди 11 години

Във Великобритания ДДС или както се казва VAT няма при: Хранителни продукти Лекарствa Детски дрехи и обувки Вестници,списания и книги

5

Анонимен

преди 11 години

До 1, Ех Родител, защо се заблуждаваш че детските стоки ще станат по-евтини , ако не се облагат с ДДС. Не бъдете така наивен ! Тук не е северна а е южна Европа.

4

Анонимен

преди 11 години

Вече куцо и сакато иска намаляване на ДДС, сякаш това ще реши проблемите. Всички искат привилегии. Не може едновременно плосък данък 10% и нисък ДДС. Кой ще пълни хазната? Вместо намаляване на ДДС, търговците да намалят процента на печалбата си. За китайските стоки надценката достига до няколстотин процента. Смятайте за какво става въпрос. Да ходят да реват на друго място.

3

Салахадин

преди 11 години

Всички независими медии цял ден тръбят за това, че:Местан е заложил на първо четене 4 часа седмично турски език в училищата!!Като медия, собественност на Делян Пеевски защо не желаете да го напишете????