17

юя

преди 10 години

До абвПрез 1990 г. производството на велосипеди плавно спада.През 2000 г. производството на велосипеди рязко нараства.Страхотно! И двата отговора са верни, зависи къде е грешката в годината или в спада.

16

Айде малко мисъл про

преди 10 години

Всичкото по тези матури- добре, но е направо глупаво една явна и установена грешка да не бъде "призната" официално още в този момент за налична /а тя Е налична/ и да се вземат още сега мерки за неощетяване на децата. Трети въпрос касае точно графиката и при разминаване между последната и въпросът следва да се признае верен отговор на децата.Не боли да се признае гаф, грозно става да се замаже и решението да се отлага с "ако".

15

абв

преди 10 години

Ех, дано само това да им е кусурът на седмокласниците... Дано графиката да им е виновна ... И както се казва в статията "по време на изпита, както и непосредствено след него информация за тази неточност не е имало, което означава, че не е направила такова впечатление на самите ученици, "а на родителите, на бабите и на дядовците".Няма дете, което да сбърка отговорът, защото "През 2000 г. производството на велосипеди.............спадаА)беглоБ)рязкоВ)плавноГ)слабоКажете ми как мога да сгреша?

14

Анонимен

преди 10 години

:) хехее луда работаза да отговориш "правилно" на тази задача, трябва да си:а) недопрочел условието на задачатаб) преписалв) научкал

13

Анонимен

преди 10 години

До абвдори и да не си експерт се вижда, че графиката свършва точно на 2000г, и последното движение е нагоре, и няма как отговорът да е нещо в противоположна посока (макар че с някои финансови инструменти, и малко технически анализ, може и да го докараш до този отговор :) Хвала на тези 7-мокласници !)

12

абв

преди 10 години

Аз ли нещо не съм наред, но не разбирам какво и има на 3-та задача. Отговорът може да бъде само един дори да не си експерт се вижда ясно ... На графката нищо и няма. Но разбира се, все се намира някои родител с претенции, че детето му е гениално и няма как да е объркало въпроса поради незнание.Чисто и просто - и под вола теле ще намерят...Българска ни работа.

11

Анонимен

преди 10 години

Би трябвало някой да е виновен а и на Министъра му било адски трудно , да се състави теста . Май и те трябва да бъдат изпитани , как са влезли там на работа ?

10

Анонимен

преди 10 години

Независимо дали се говори за спад или увеличение на производството в условието на въпросната задача, а и според графиката, единственият възможен отговор е"рязко". Грешка няма. Ако анулират този въпрос, всички деца, които са отговорили правилно ще бъдат ощетени.

9

Анонимен

преди 10 години

Е как се стараете ?

8

Анонимен

преди 10 години

Хубаво ги изпитват учениците, ама кой ще изпита изпитващите?!

7

Анонимчо

преди 10 години

Нека някой ми каже този сбъркания въпрос кой да му е отговора ;) minedu.government.bg/top_menu/general/7klas/tests/bel-7klas-21-05-2013.pdf

6

hidko

преди 10 години

Нещо май на министъра му се губи кой е объркал и за сметка на кого! Нямат ли доблест тези хора, да трябва все да ги подканяме и все са уклончиви, и все ще изчакват да видят какво ще се случи и как ще се развие ситуацията. ИМА ГРЕШКА - МИНИСТЕРСТВОТО е ВИНОВНО. Или да проведат нов изпит, или да признаят за верен отговора на всички! Няма друг вариант, който да е коректен към всички и който да поставя интереса на децата на преден план, а не интереса на институциите. Кифладжии - един изпит не могат

5

Грешката ?

преди 10 години

Б - отбора на Борисов .. Тези знаят ли български език , та толкова им е " адски трудно " да съставят теста ?Калинките в Министерството на Просветата ... са си останали .

4

Бивш студент

преди 10 години

Родители не се притеснявайте. Дори детето Ви да е ощетено и да не го приемат точно специалността която иска няма никакво значение. Образованието в България навсякъде е пълен ***. Дали ще си в "най-елитната" гимназия или "най-долното" СОУ е еднаква пародия. За висшите заведения е същото. Съвет от мен теглете кредити и си пращайте децата на запад. Скоро положението няма да се оправи.

3

Анонимен

преди 10 години

Това служебно правителство и министрите му са пълна дупка,през оная работа им е какво правят,защото знаят,че са за малко.

2

Некадърници

преди 10 години

Дори 1000 ученици да са ощетени от грешката в теста,пак трябва да се направи нещо,какви са тези изказвания "ако са много,ще предприемем мерки,ако са малко - не",това е недопустимо.Представете си вашето дете да кандидатства и заради тази грешка да не му стига резултата за да го приемат...как ще се почувствате?

1

...

преди 10 години

Безотговорна работа,Б отбора на Борисов пак се ***.