36

Даниел

преди 11 години

До РаботодателНе знам защо сте си избрали този никнейм, но определено не ставате за работодател. В противен случай щяхте да знаете, че заплатата е колкото е написана в трудовия договор (срочен или безсрочен). И когато примерно някой ми излезе с вашия номер и откаже да ми плати уговорената заплата, тогава първото нещо което ще види е Инспекция по труда, а второто - съдебна зала и примерно съдия-изпълнител, за неизплащане на трудово възнаграждение. Примерите в прогнилата ни държава са безброй.

35

Somebody

преди 11 години

Аз винаги съм казвал, че най-големият враг на българите не е дори политиката, а Бай-*** - "бизнесмена" (търгаша!)

34

ХМ

преди 11 години

До Работодател - 2 Щом като българинът е мързеливо същество работи си сам. Ще ти стоя аз 10 часа, да ми дамаш 400лв, що не си ................. Ето затова аз и на децата си казвам така - търсите си първо държавна работа, ако е частна - да си е ваша, на разни псевдобизнесмени няма да работите, да ви бъзикат с работно време, заплати и осигуровки.

33

Анонимен

преди 11 години

Върнах темата с коментари няколко страници назад и срещнах мнение на работодател, който доста не ласкаво се изказва за хората, които му вадят хляба. Няма как да очакваш хората да ти работят, като повечето робовладелци им плащате 350-400 лв. заплата колкото да не умрат. С тия пари какво можеш да направиш освен да си платиш сметките? Нито дрехи, нито почивка - нищо. Няма да ви работят и не очаквайте да ви работят докато плащате такива смешни заплати. Сами сте си виновни-не са ви криви работниците.

32

Анонимен

преди 11 години

Писна ми от некоректното отношение на нашите ***-работодатели.Гледаш обявата поне 10 изисквания,още толкова отговорности са включени,а за пари и работно време,дори не са си направили труда да пишат!Демек ще бъдеш,като крепостен селянин и трябва да му целуваш краката на шефа за това,че имаш привилегията да слугуваш на такъв "извисен" индивид!После идват допълнителните часове,запълване на дупки в графика,общата работа извън клалификацията,които са си отделна услуга,която никога не се заплаща.

31

Анонимен

преди 11 години

Не познавам някой,който има хубава работа и прави кариера да си е намерил работата през сайтовете в интернет.Така че вие си правете изводите.За разни продавачи,миячи и тн.ниско квалифициран персонал може и да става,но за хубавите позиции-ЗАБРАВЕТЕ!!!

30

info.

преди 11 години

Пропуснах и да напиша че за тези обяви трябва:Мотивационно писмо+Автобиография+?!?!?!Пълна подигравка с хората,това е моето мнение.

29

info.

преди 11 години

Обява за работа #1!Търся персонал с говорим Английски и Немски,висшето образование е със предимство заплащане 400лв.?!?!Обява за работа #2 Търся персонал за...заплащане 200лв за първите 2месеца,след което заплата 600лв (ЕСТЕСТЕВНО СЛЕД КАТО БАЛЪКА БЪДЕ ИЗГОНЕН)Това са обяви на които съм попадал във JobsBG.Вие си направете извода за какви мошенници става на въпрос.

28

Анонимен

преди 11 години

в българските фирми работят много компетентни хора и сигурно много неподходящи. трудно е да се определи, защото и аз бих осигурил работа на свои близки. големите български фирми работят успешно. фирма арома е успешна фирма

27

Путин

преди 11 години

До Работодател -номе 6, Ей заради такива като тебе няма да се оправим никога. Искаш да даваш 300-400 лв чисто и имаш наглоста да искаш да съм се грижил за доброто име на фирмата ти и за твоя бизнес?? Как да стане бе калпак?? Естествено че ако въобще се навия да ти работя за тези пари, то ще е за малко и въобще няма да ме интересува фирмата ти, така е пич, колкото дадеш, толкова и получаваш...

26

Анонимен

преди 11 години

Не си мислете, че само в България нещата стават с връзки. В скандинавските страни около половината от свободните позиции не се публикуват, а се заемат от близки и познати на служители на фирмата. Дори си имат опция на сайта, където при кандидатстване посочваш дали имаш познат, който работи във фирмата. На някои места, като Норвегия например, непубликуваните свободни позиции достигат до 75%. Разликата е, че ако имаш връзки и те наемат, отношението е като към бял човек, а и не се преуморяват много

25

Анонимен

преди 11 години

В България работа се намира с познат, роднин. Написаното е по скоро за външните фирми, дошли тук и за някакви самодейци. По правило конкурсите се обявяват за определен човек за да се спазят изискванията. Сериозните фирми си набират кадрите още от вузовете, като правят консултации за бъдещите си работници, пресяват ги през разни мероприятия под формата на семинари в места за отдих и си имат "ловци на глави". Защото хората са тези, които реално правят нещата, провала или успеха на всяко начинание

24

Анонимен

преди 11 години

На мен ми е смешно пък друго. В много случаи се иска мотивационно писмо, без да е упоменато кой се занимава с подбор документи, а в доста случаи и името на самата фирма е поверително и данни при кого аджеба кандидатстваш получаваш, ако са ти приели документите.

23

Juli

преди 11 години

Натискаш и готово, някои го правят за спорта, нито отговарят на изискванията нито пък действително се интересуват от тази работа, обаче що пък не, нали е на един клик разстояние.Току виж ми се обадят и ми предложат 5000 лв. заплата, служебна кола и веднъж седмично ***...От другата страна си засипан със стотици кандидатури, по-голяма част от които безполезни, и се чудиш как да сортираш, а какво говорим за това да отговориш на всеки персонално.

22

fagy

преди 11 години

Що не вземете да напишете статия,със заглавие"ОБЯВАТА ВИ ЗА РАБОТА Е ОТХВЪРЛЕНА"!Аз вече направо се отказах да пращам CV-та.Ето ви една пресна обява от Пловдив...: ".. Работата е свързана с приготвяне на заявки и изпращане с куриер, административни умения MS office, складова програма (microinvest sklad pro) и материална отговорност за стоката. С предимство са кандидати с опит, с умения за ръководене...Пловдив / БългарияЗаплата: от 350 до 550 BGN (Бруто)

21

Анонимен

преди 11 години

Когато си търсиш работа в чужбина он-лайн ВИНАГИ, получаваш обратна връзка. Аз съм пращала сивита на може би над 100 различни фирми. Само нашите *** в БГ не ти отговорят и седиш и се чудиш дали ще те наемат, дали не - в последствие не те наемат (нищо, че си имал необходимите квалификации), просто на шефа братовчед му бил от известно време без работа и трябва да работи нещо - голяма работа, че ни образование, ни нищо.Шуробаджанащината е много важна. После защо имало изтичане на мозъци...

20

Петя

преди 11 години

Добре, разбрахме какви са грешките на кандидатите. Но аз все още не проумявам, как може HR на една компания, които имат претенции да са професионалисти да не дават обратна връзка. Не визирам отговор на товята кандидатура, както примерно може да се случи при някои чужди компании, а след като си бил на 2, даже 3 срещи. Няма обратна връзка. Нямали време да звънят на всички? А как намират време да се обадят и да ги канят? Но това си е веюе въпрос на култура, каквато при БГ работодатели липсва.

19

До ВИНЕТУ

преди 11 години

Прав си доколкото става въпрос наистина за обект, т.е. физическа дейност,където опитът и сръчността са решаващи.Но ако говорим за умствена,тогава дали си подходящ за нея зависи от много качества на съзнанието,образованието,психиката и нравът,за които може да се прецени от начина,по който се изразяваш писмено.HR-ите са наясно,че най-трудно е да се похвали,пък било то и себе си.Затова от това как изтъкваш предимствата си,без да звучи като самохвалство,зависи дали ще прочетат целият ти мат'риял ;)

18

Германия

преди 11 години

Чисто и просто повечето работодатели в България са смешници и не смятат за необходимо да уведомяват кандидатствалите. Тук бях кандидатствал за определена позиция и получих по ПОЩАТА писмо от фирмата, че са предпочели друг кандидат и ще се радват на моята кандидатура за в бъдеще, ако им трябва отново персонал. Ами нормално, хората ценят потенциалните си работници, не като *** Балкански. Ще си пратиш СВ-то веднъж два път на фирма Х, като видиш, че няма отговор, същата отива в черната листа.

17

Kkk,kkk,

преди 11 години

Намерих си работа в чужбина чисто по електронен начин, въпреки че предпочитам стария начин очи да видят ръка да пипне.Навънка работодателя те цени ако си добър работник и се съобразява с теб и се допитва до теб и ти си мотивиран да работиш добре.Но и тука има шуро баджанащина и това направо ме отвращава , защото нося двама човека на плещите си и незнам колко бюрократа на бюро ,но това е живота кой за каквото е учил...Та работопсихологията си е цяла наука....