Снимка: sxc.hu

Ако молбите ви за работа онлайн не получават отговор, може би имате проблем. При този начин на търсене на работа трябва да спазвате определени инструкции, иначе рискувате всяка ваша кандидатура да бъде отхвърляна, още преди някой да е прочел автобиографията ви. Всеки път, когато започвате да си търсите нова работа в интернет, вие трябва да имате работеща стратегия.

В ерата на лесното изпращане на заявления с натискането на един бутон, работодателите биват засипвани със стотици мотивационни писма и CV-та за едно и също работно място. Затова много компании си улесняват живота, като слагат свои инструкции за начина на попълването и изпращането на молбите, които публикуват в своите обяви.

Така фирмите добавят още няколко обръча, през които кандидатите трябва да преминат, а ако те, от своя страна, не следват инструкциите, просто ще бъдат отхвърлени още в самото начало.

Вашата молба изобщо няма да бъде придвижена напред, ако пренебрегнете това, което искат от фирмата. Не позволявайте това да се случи и по-добре следвайте инструкциите им.

Ето и как да получите повече отговори на заявленията си:

Процесът на кандидатстване за работа обикновено е доста ясно формулиран.

В повечето обяви на изпълнителните работодатели пише: "Моля, изпратете автобиография и кратко мотивационно писмо за това защо сте подходящ за тази работа." Лесно звучи, нали? Учудващо е, че само около 25% от кандидатите следват тези инструкции. Другите 75% или не четат цялата информация от мързел, или не желаят да направят това, което е поискано от тях. И в двата случая те са губещата страна.

Има фирми, които искат от своите кандидати определена фраза/заглавие в сюжетната линия на приложенията за работа, изпратени по имейл. Ако тази фраза я няма, от фирмата изобщо не отварят молбата. По този начин компанията отсява част от кандидатите още в самото начало.

Има компании, които търсят по-креативни кадри и техните въпроси могат да бъдат доста странни, като това кандидатите да напишат любимата си рок група или коя телефонна компания използват и защо. Ако кандидатът не иска да играе тази игра, те не се интересуват от него.

Прочетете внимателно обявата за работа.

Повечето публикации показват доста точно това, което компанията иска от вас, така че да не се лутате. Обикновено последните параграфи на обявата за работа са посветени на тези инструкции, затова е важно да четете до края. Освен това обърнете специално внимание, къде точно ви молят да изпратите автобиографията си. Може да е съобщен директен имейл адрес, който включва и име на определен човек.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase