375

тони

преди 11 години

Човек не е скот да се интересува единствено от оцеляването си. Има и по-висши неща като граждански свобод. Незаконното подслушване е най-извратения вид воайорство и когато правят първите мъже в държавата позорят цялата страна!

374

Ревльо

преди 11 години

До jojo Тези предприятия, дето са ги строили баба ти и дядо ти бяха унищожени още от Тато. Той си го призна като сдаваше багажа. Някой да печели сега милиарди от Кремиковци? Ти ще си купиш ли телевизор В.Търново или компютър Правец. Ако имаш частно предприятие, ще позволиш ли някой да ти назначи директор ототгоре? Това, за което плачеш, го има само в Северна Корея!

373

Тъп Тъпанар

преди 11 години

До Анонимен Неащастнико злобен, за какви откраднати пари говориш. За тези, с които се бяхме натъпкали при Луканов и Виденов ли? Къде са тези пари на Костов. Защо никой не ги откри. Сигурно си ги държи в дюшек. Колко ти беше заплатата при Виденов. Защо фалираха банките тогава, кой намаза от това, кой изнасяше пари с куфари, чии бяха тези пари? Как не си затворихте компютрите, *омети нещастни. СС / Станишев Сидеров/ ще те оправят. Ще ти върнат Кремиковци и ТКЗС-тата и ще цъфнеш. Аз заминавам

372

Анонимен

преди 11 години

сигурно светеца драгалевски няма нищо общо с тази бедност.той си е един чистак откъдето и да го погледнеш.като знае проблема защо не даде парите,които той и неговата пасмина присвоиха от всички нас.то не че само той краде докато беше във властта.много са тези,които само европейски прокурори могат да тикнат там,където им е мястото-ПАНДИЗА.

371

Анонимен

преди 11 години

До до 428 То ако беше така при Тошо - хората нямаше да си рискуват живота да ги застрелят на границата за да бягат. Впрочем наскоро бяха публикувани доклади до ЦК от 1988/9та - предприятия в принудителен престой и бавене на заплати е имало още тогава. Говори се че АПК-тата са пред фалит, а някои са и фалирали. Че предприятия не могат да се издължават на държавните фирми внасящи суровини и елементна база от "второ направление"- повтарям годината е 1988/9.

370

Анонимен

преди 11 години

До jojo Всяко нещо си има времето. Все едно да се сърдя на сина ми че даде дъртия ми Москал за скрап. Ми той си беше скрап. Отделно че не сме били ние в ситуцията да решаваме тогава. След време лесно се търсят кусури. Да, като се обърнеш назад - винаги е можело и по-добре. Но не си имал тази гледна точка когато е трябвало да вземаш решение.

369

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 428 Не бих казал че бяха ниски, нито че парите извираха от джобовете ни. Но се положиха основите на ръст на икономиката, инвестициите, 10 години имаше траен спад на безработицата... За краха 2009-2013 не бих обвинил единствено ГЕРБ, дори не само политиците, макар че можеха да бъдат взети мерки удара да не е толкова силен. Началото на пропадането дойде лятото на 2008ма - първи го усетиха летните курорти - доста слаб сезон беше. После и строителството..

368

jojo

преди 11 години

ДО:427Имай в предвид,че ги унищожиха с лека ръка!

367

GERB

преди 11 години

grozen dolen privatizator tocno ot vas pocna vsicko

366

Анонимен

преди 11 години

При Иван Костов имахме пари, имаше работа и цените бяха ниски

365

до 421

преди 11 години

Вашите майки, бащи, дядовци и баби - не са строили безплатно - получаваха заплати!

364

Анонимен

преди 11 години

До jojo Беше необходимо спешно да се спасява каквото може. Без приватизацията съвсем нищо нямаше да остане. Предприятията се обезценяваха с часове, нефтохим беше продаден 2 часа преди да започне едно от делата за фалит. А фалит на Нефтохим щеше да значи вариант "Плама" - скрап. Кое колко струвало.... ами и Москвича ми 1988ма струваше 12 300 лв, (колкото двустаен апартамент) ама 1998ма струваше 1000 марки...

363

Анонимен

преди 11 години

420 Знаеш ли какво е номенклатурчик? Нещо като сегашните партийни функционери на ГЕРБ - заемат високи позиции в партията си и се мислят за недосегаеми. Такива хора бяха назначавани за директори на предприятията, които са построили ***, баща ти, баба ти и дядо ти.

362

Анонимен

преди 11 години

Какво нещо са медиите. Непрекъснато се повтаря една и съща мантра "Костов продаде, Костов продаде, Костов продаде..." И вече простите хорица дори не мислят какво точно е ставало, а повтарят ли, повтарят "Костов продаде..." Ето затова олигархията си купи медийна империя.

361

Анонимен

преди 11 години

Вече бяха унищожени от бившите комунистически директори, не разбра ли? На колко си години?

360

jojo

преди 11 години

ДО:420Да и трябваше да унищожат редица предприятия,строени от нашите бащи,майки,баби,дядовци,с лека ръка?

359

Анонимен

преди 11 години

419 Предприятията вече бяха фалирали. Не можеха да се плащат заплати, а бяха държавни, т.е. трябваше да се плаща от бюджета, а там нямаше нищо. След промените от 1989 г. бившите номенклатурчици бяха застанали на входа и на изхода на така скъпите ни заводи и предприятия. Продаваха им скъпи суровини и купуваха евтина продукция.

358

jojo

преди 11 години

ДО:417Е да но беше ли необходимо да бъдат извършени приватизациите на редица предприятия по този начин,да ги унищожат.Вместо да ги оставят държавни,да спрат работа и да бъдат охранявани нямаше ли да е по-добре ,и след като се стабилизира държавата да се налеят пари в по-модерно оборудване, да станат печеливши, да има работещи хора.Но не ,той се продаде, каквото му казаха от Запад това направи.Ами за договорите за ЕРП-тата?Това правилно ли е според теб?

357

Анонимен

преди 11 години

Ето затова сме на този хал. Когато Костов започна да прави реформи не ни хареса. Хем бяхме фалирали, хем искахме веднага всичко да тръгне по мед и масло.Дойде Царя, каза нещо за 800 дни и ние...хайде юруш на маслините, после ни успа Тройната и накрая Бойко ни довърши. Сега пак искаме някой да ни направи заплатите веднага 1000 лева.... Докога ще я караме така,а? Лозето иска мотика... А страната се нуждае от реформи. Факт.

356

Анонимен

преди 11 години

До jojo Какво завари и какво остави Костов? Направи едно сравнение: БВП 1996 и БВП 2001 средна заплата и средна пенсия януари/февруари 1997ма и 2001 Държавен дълг 1996 и 2001 инвестиции 1996 и 2001 и тогава казвай "човека които съсипа държавата"