52

Анонимен

преди 11 години

Егати скапаните маймуни изтровиха природата с тази тяхна скапана фукушима .

51

Анонимен

преди 11 години

Жалко че след Чернобил и Фукошима все още има толкова много дебелоглави любители на мирния атом. Особено многобройни са в България. Предполагам че скоро и ние ще бъдем отрезвени като японците. Господ забавя, но не забравя.

50

Силвия

преди 11 години

а зощо си мислите, че българите пък ще останем, хахахах

49

me

преди 11 години

То кой ли им вярва на ТЕПКО вече. Какво мислели, какво не мислели, какво очаквали и не очаквали. Рядко некадърна сбирщина управлява ядрената енергетика в Япония, особено предвид че става въпрос за страна с традиции в тази област. За мен е напълно обяснимо как се измъкнаха читави от цялата катастрофа, за която на практика бяха виновни за престъпно бездействие. И продължават в същия дух. Явно това е японската версия на НЕК.

48

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 59 : А ЕДИН ЗЕБЕЛЕН НЕ ЩЕШ ЛИ???

47

Анонимен

преди 11 години

Това е провокация и антибългарска пропаганда! Водата във Фукушима могат да я пият и бебетата!!!Искаме АЕЦ БЕЛЕНЕ!!!! АЕЦ БЕЛЕНЕЕЕ!

46

офца до 522

преди 11 години

Брадър ние в древността сме строили напълно екологични системи. Нахраниш кучето; отвориш вратата да се проветри; мухите тичат при паяците на тавана; котката влезе да изгони мишките; тъщата се ядоса и отиде да пере; а ти докато чакаш тъста да впрегне коня или воловете изненздаш си булчето докато дои кравата. Пълен автомматикк сме били. А животните пасат без огради и треевата се поддържа. Откакто ни управляват Свободните Зидари и шефоовете им; сме живи умрели; ти за еко говориш.

45

cc

преди 11 години

Фукушима ae stiga be ....

44

Анонимен

преди 11 години

Докато всички спорите коя енергия е по- безопасна, някой разсъждава ли над истинския проблем? Енергийна ефективност? Защо да се инвестират огромни средства в повече мощности, след като могат да се инвестират в технологии, които са по- малко енергоемки? Истината е, че докато малкото останала индустрия не се модернизира няма да се оправим. И хората също трябва да разберат, че купуването на енергоспестяващи уреди е инвестиция, а не скъп лукс. Само спорите и се разделяте за глупости, докога така?

43

Анонимен

преди 11 години

И за АЕЦ и за 'зелената енергия' важи следното"1. В БГ я правят мафиоти.2. Така или иначе тя не се прави за евтин ток на населението, а за да някои другарски фирми и лобита да си напълнят гушите за столетия напред!Разликата е, че поне при т. нар. 'зелена енергия' риск няма, а АЕЦ особено в ръцете на недоразвити държави, като нашата е бомба.

42

До 43

преди 11 години

. Само 1 грам (ЕДИН ГРАМ) плутоний е толкова токсичен, че е в състояние да отрови 30 милиона души. В тази вода има много повече плутоний, защото реакторите във Фукушима са с гориво уран-плутоний.

41

Анонимен

преди 11 години

Другарки и другари,Само като пример за човешката глупост и самонадеяност: преди аварията в Чернобил въпросните реактори били смятани за едни от най-сигурните! Ха-ха!С други думи: разни палячовци са се удряли в гърдите(както днес!) и така до.. 86та година.Но е било хубаво въпросните *** да ги изпратят първи да потушават аварията, а не да *** невинни войничета и запасняци!Трагедията беше голяма и благодарение на нашите комунистически подлизурковци(БКП/БСП) и ние отнесохме последствия!

40

Анонимен

преди 11 години

Риск от 1.5% за такава опасна технология е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИСОК. И това са го разбрали цивилизованите народи, затова търсят изход към по-безопасно съществуване. Американците само от един южен щат могат да осигурят енергийните си нужди от вятърни централи в близките 100 години, при цена около 5-6 цента за киловатчас. За тях няма какво да се притесняваме. А една ядрена авария просто би ни ликвидирала окончателно. Струва ли си рискът?

39

Учуден

преди 11 години

Хора! Стига сте плюли срещу атомната енергетика! Какво са 120 тона вода? Един куб с размери 5 на 5 на 5 метра - 2 пъти обема на хола ви в къщи!Американските и френските термо-ядрени опити на атолите в Тихия океан и руските на остров Нова земя са заразили стотици хиляди пъти повече вода и то далеч по-сериозно! Това количество, което се споменава с статията е нищожно малко.

38

до 34

преди 11 години

Неграмотнико, влез в един уранов рудник и пробвай, дали няма естествена 'концентрация на радиоактивност'.АЕЦ най-малкото не са за първобитни общества!Рискът е практически неконтролируем!Който твърди, че 'всичко било сметнато и безопасно' е или неграмотен или лъжец.Горчивата човешка история го показва!Ако не е земетресение, ще е технолог. недостатък или операторска грешка.., но каквото и да е в един момент нещата просто се случват!И тогава вече няма значение, колко 'евтина' е била енергията.

37

До 39

преди 11 години

Говоря, че във всяко нещо, когато се вложи мисъл и се проектира правилно, от грамотни хора, ефектът е много по-голям. А тук говорят за нова АЕЦ при излишъци от мощности. Трябва да си луд, та последните пари да си ги дадеш за нов автомобил и после да ходиш гладен.

36

Анонимен

преди 11 години

От тая Фукушимска вода излъчването е такова, че можеш да пукнеш за часове.

35

Анонимен

преди 11 години

Какво могат нашите нещастници виждаме по електроенергийната система. Тя е доведена до коларс, поради слугуването на нечисти интереси. В същото време индустрията е разсипана напълно, унищожени са стотици хиляди малки и средни предприятия. И аз ще очаквам от такова маймунско управление нещо разумно?

34

до 35

преди 11 години

До до 31Аха. Що не написа направо, че те е онодил руснак и не ти е платил...

33

xyz

преди 11 години

Експерте, не ти са ясни тия работи. Какво говорят некви ***, няма значение. Уранът свършва в следващите 30-40 години. Цената му заради това галопира. А после? Да си *** и упорит излиза много скъпо. Простият човек ще сложи фотоволтаик на покрива и после ще грее вода в електрически бойлер. Умният ще сложи горе слънчев колектор. Едното ще е 100 пъти по-скъпо. Давам го само като пример.