43

някой

преди 11 години

Не Църквата, а католическата църква, моля!

42

Боби

преди 11 години

На италиански е Франческо!Просто ние казваме Франциск!

41

Анонимен

преди 11 години

Начело с папа Франциск католическата църква гледа с нови очи към малките момченца и момиченца, които ги водят в църквите. Изобщо всички ги е обхванала една еуфория, религиозност, та чак иконите са се разплакали от умиление.

40

Анонимен

преди 11 години

Католическата църква може би гледа към ново начало с новоизбрания им папа Франциск.Родната ни Православна Църква има патриарх Неофит. Моля, не обобщавайте прекомерно, господа журналисти!

39

PIPI

преди 11 години

Папата малко ми прилича на другаря Тодор Живков.Вие как мислите?

38

nz

преди 11 години

Papata se kazva Francesco a ne Francisk

37

Анонимен

преди 11 години

Знаете ли как се доказва "Пита,горовата теорема ? Ъмм,лесно ! Когато запитваният се ослушва като "пръднал заек в люцерна' или отклонява въпросите и темата в друга посока или е безупречен в тезата си без абсолютно никкава грешка или в комбинация и общо заедно.Просто питайте и Лъжите ще "цъфнат" като "бълха на челото"

36

Stefan_1_Tcholakov

преди 11 години

ПАПАТА ИМАШЕ НЯКОГА БЯНКА"АМБРОЗИЯНО"-КАКВО Е РЕШЕНИЕТО ДА ПРЕМЕХНЕМ ТОЗИ ДИСБАЛАНС ОТ БАНКИТЕ И ЮДЕЙСКИЯ СВЕТОВЕН РЕД ЗА НЕПРЕКЪСНАТО ПЕЧАТАНЕ НА ДОЛАРИ!?-alterinformation.wordpress/2013/03/14/110293599/-ЕРВОЛЮЦИЯ И УНИЩОЖАВАНЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, КОЙТО НИ ОГРАБВАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО !-СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВШВЕЦИЯ

35

до GXx

преди 11 години

Официалното съобщение е, че приема името на Свети Франциск от Асизи. На български е възприето Франциск, на френски е Франсоа, на английски е Франсис, на немски Францискус

34

e

преди 11 години

1-Пилат Понтийски -грък,учредител на "Гръцкия козел"осъдил и предал Господа на разпъване. 2-Константин-византиец,канонизатор на "Гръцкия козел" със свърталище на идолопоклонничеството в Константинопол/Истанбул/-утвърдил промяната на Божията истина-въвел я официално чрез религиозната византийска империя.3-католицизъм& православие-разпространители и наследници на "гръцкия козел",които в Новия завет е описан като "Звяра" .Четете Писанията за да не бъдете заблуждавани и ограбвани от този нечист бесовски дух на 'отците' !

33

Недялко Грозев

преди 11 години

Съпричастен съм с радостта на католиците за избора на Папа Франциск,но като източноправославен българин ме смущава провежданата от 2-3 месецамедийна бомбардировка на тази тема.Адмирирам религиозната толерантност,но къде е медийният паритет?Задайте въпроси /на себе си и близките си/ :Коя е официалната бълг.религия,какви са взаимоотношенията м/ду Катол. и Източноправ.църкви,кой е религиозен водач на източноправ.,кой икакъв е бартоломей,къде свещенослужи?Отговорите щи ви смутят.Дано ви и разтревожа

32

Анонимен

преди 11 години

На мен ми прилича на Нациста МЕНГЕЛЕ ,който се е трудил неуморно в Лагерите на СМЪРТА :)

31

GXx

преди 11 години

От днес.бг доказват неграмотността си! "за папа, приел името Франциск"...... ПАПАТА СЕ КАЗВА ФРАНСОА!!!!!!!!!!!!!НА ФРЕНСКИ "L'évêque argentin Jorge Mario Bergoglio a été élu pape, mercredi 13 mars, et prendra le nom de FRANçOIS"НА АНГЛИЙСКИ "The new pope, Jorge Mario Bergoglio (pronounced Ber-GOAL-io), will be called Francis"А НА БЪЛГАРСКИ СПОРЕД ДНЕС.БГ, ФРАНЦИСК?????

30

Анонимен

преди 11 години

Непонятно мил и лъчезарен.Далеч от потискащите църковни догми далеч от мрачната и тъмна схоластика ,присъща за обвитите в тайнственост служители на бога.Естественото поведение на този мил човек ме грабна на секундата.Определено е целунат от бога.

29

Добри Джуров

преди 11 години

Бай Тошо е възкръснал ,ааааааааааааааалилуя!!!!!!

28

Вашия коментар

преди 11 години

папа тато е сред нас радвайте се хора ....

27

въпрос

преди 11 години

Някой би ли ми обяснил защо масово в българските медии папата е наричан Франциск, когато името му е Франсис (Francis)?

26

муспи

преди 11 години

30, от йерусалим нищо не може да е откраднато защото такъв град не е имало. Християнството се е появило някъде другаде, другаде се е родил и проповядвал Христос. Това е скрито, и всичко за него потулено от евреите. Тайни около него може би има във Ватикан, но еврейското присъствие там е като в българските правителства.

25

муспи

преди 11 години

Като се има предвид че в съвременния свят военните са предпочитани пред мафиозните - всички останали, а като се прибави че военните режими са и антисемитски, папата заслужава доверие. Слабото му място е че е католик, а католицизма е мероприятие на евреите, но ако беше проницателен нямаше и да е католик. Освен това света си свършва и с папа и без папа.

24

до 12

преди 11 години

да ти кажа Бенедикт ХV никак не беше студен,виждал съм го от 2м. по улиците в рим близо до статуя на Богородица на 8.12.2007г.,хората му су радваха беше празник ,но после го видях през юни 2010г.беше умислен и много уморен,хората бяха въодушевени около него,а той сякаш не беше там -не забравяйте какви тайни се крият във ватикана ,на забравяйте колко откраднати светини от константинопол и ерусалим има там-така ,че наистина е тежка папската тиара,а иначе съм вярващ православен