65

Nature

преди 11 години

Основна черта на живите организми е да се изяждат едни други. Дори човекът бива изяждан от множество микроорганизми. Неприятно наистина, но неизбежно.

64

Анонимен

преди 11 години

А за канибали чувалили сте и тях ако ги питаш ще кажат че човешкото месо е много вкусно. Та *** като го питаш за конско куче магаре всичко ядът гнуслярите *** отворковци варвари.

63

Ванко

преди 11 години

Аз ям всичко - и свинско, и конско, и магарешко, и телешко. Въпросът е да е ИСТИНСКО, а не да стоя половин час на щанда с филетата и луканките, и нищо да не си взема, защото като чета навсякъде пише "емулгатори", "стабилизатори", "оцветители", 100 Е-та и не знам си още какво. Имам си хора, от които си купувам прясно месце, но понякога ми се иска ей така мезенце да хапна, ама няма как.

62

до № 66

преди 11 години

Не е въпроса в това дали е по-хубаво или не. Въпросът е , че ти го пробутват за телешко. И на второ място - когато конете се гледат за месо не ги тъпчат със всевъзможни витамини и химии. Същото е и с антибиотиците. Това е проблема.

61

!!!

преди 11 години

Опитвал съм конско месо в ресторант в Цюрих и беше просто фантастично! Бяхме с един приятел,той си го поръча,а аз - агнешко.След като го пробвах веднага зарязах моята порция.... А за най-вкусните суджуци е наистина задължително да включват магарешко!!!Мисля,че е глупаво и излишно хората да страдат от предразсъдъци по отношение на тези меса!

60

Julian

преди 11 години

Баджанака е италианец, наскоро като се върнаха с балдъзката, направиха най-вкусното задушено телешко което съм ял през живота си, крехко, сочно абе облизах си пръстите, е поне те казаха че е телешко.Опитах да го направя сам по същата рецепта ама не става и не става.Та най-накрая изплюха камъчето че било конско :D

59

Конеяд

преди 11 години

Изял съм над 2 коня, храня се само с конско месо от 10 години , друго месо не ям, набавям си го от мой източник охладено, а не замразено ! Месото е прясно и досега никога съм нямал проблеми, заколени са само български коне, има възможност да присъстваш на смъртта, ако ти се разкарва до едно село в Странджа ! По -качествено от това само на МЕТРО по 12.50 лв/кг с неизяснен произход и дълбоко замразено

58

гладен

преди 11 години

не са гладни, ако са гладни въобще няма да подбират. В Китай е бил такъв глад че са си разменяли децата и после са ги изяждали - все пак да ядеш съседското дете може би някак по морално е било. А тук конско, слонско... които си яде месо, които си пости си пости, а гладния не отбира.

57

Анонимен

преди 11 години

Проблемът не е в конското месо, а в нелегалната му продажба на трупно месо от болни животни!!! Както винаги днес.бг изопачават нещата !!! Става дума за контрол и мръсни печалби на гърба на хората и тяхното здраве!!!

56

Анонимен

преди 11 години

Абе, марш обратно в Русия, бе ***...

55

до 59

преди 11 години

В Индия като кравата е свещенно животно, тук що масово колят хората телета и крави и ги правят на суджуци бе, разбирач?

54

Анонимен

преди 11 години

За българина ,конят е свещено животно. В другите държави ако почнат да ядат лай..та си и вие ли ще почнете?

53

Анонимен

преди 11 години

До всички *** които си мислят че е грях да се яде конско месо...все едно ядеш човешко или пък че е гадно все едно ядеш кучешко...вие сте болни мозъци бе, гражданчета скапани!Не сте ли чували да се правят суджуци от магарешко и конско месо? Стават невероятни наденици като изсъхнат. Прости *** ще си останете ей! Но колят в нашия край коне само когато осакатеят и не стават да се впрягат. Това е истината- не ги отглеждат за да ги колят хората.Нещастни скапаняци смешни. Разбрахте ли?

52

kireza

преди 11 години

Конското месо само по себе си е безвредно,но тук става въпрос за нелегално закупувани болни животни,което вече е престъпление!Когато живеех в Русия пробвах конски салам,вкусът му не ми хареса,едва не повърнах.В много държави го консумират,но трябва да има етикети,а не да лъжат хората!Знаете ли колко кучешко има в българските продукти?Не се шегувам,*** печелят от всичко!

51

РРР

преди 11 години

И още нещо за конското месо, то е едно от най-силните меса и едва ли някой може да изяде на едно ядене повече от 100 грама... Принципно се готви на малки парченца в кавърма с лук и чушки или в доматени манджи с подправки. Една порцийка от 150-200 грама манджа с конско струва около 10 евро в Малта. А в магазина едри пилета на кило са по 2 евро... Преценете кое е по-скъпо и голям деликатес ;)

50

РРР

преди 11 години

Що за проста статия е това бе ***??? В цяла Европа се продава навсякъде конско месо и е много вкусно даже. А в България суджуците от край-време си се правят с примес на магарешко месце пък да не говорим колко са вкусни и накиселяват даже леко. По селата от стотици години у нас се правят суджуците от смес на нсвинско, телешко и малко магарешко за вкус. 1 малко магаренце стига за цяло село за суджуците за зимата.В Малта например като бях сега свинското месо беше по 3-5 евро, а конското 12 евро

49

Анонимен

преди 11 години

Абе целия проблем, не е в това че е конско месо, а в това че не е обозначено като такова.Преди време имаше един скандал със свинско бон филе продавано като телешко, пак сходен проблем............ та проблема е в това че нужната термична обработка е различна, телешкото можеш да го ядеш и леко недопечено "по сочно", ама свинското требе Убаво да го препечеш :)

48

Анонимен

преди 11 години

Яжте и човешко месо *** гадни *** да ви приседне дано.

47

Анонимен

преди 11 години

До от БратиславаЕ вие там с убавите жЕни, не сте будали :)))

46

american boy

преди 11 години

Конското месо е супер полезно, то е чисто откъм холестерол и мазнини и подходящо за хора с подобни диети. Коня яде само треви, сено, плодове и зоб. За сравнение, за свинята човешкото изпражнение е деликатес! Незнам защо са пропуснали в статията, но конското месо е също така неразделна част от националната кухня на Унгария.