14

Анонимен

преди 11 години

мен са ме възпитавали по гореописания начин, но не защото майка ми ходеше на фитнес и шопинг,а защото нямаше време от работа и домакински задължения. yсещах,знаех, че е нещастна. беше самотна майка с две деца. резултатът-аз съм студен човек,който не желае деца. тъжно.

13

Рутина

преди 11 години

Истина е, че заглавието провокира и цели да фокусира вниманието ни върху проблема. Но също така е и истина, че косвено (и ефективно) заблуждава средностатическия индивид, дресиран да вярва на всичко официално, поощряващо го да следва животинските си инстикти, а не разума. В крайна сметка, малко са хората, запознати с динамиката на човешкото поведение, които възпитават градивно, а не осакатяват децата си!

12

Нели

преди 11 години

Искал е някой нещо да напише, да каже нещо градивно, но истината винаги е по средата. Зла майка - ужас. Най- необяснимото за мен е една майка да не изпитва потребност да прегърне или целуне децата си. Аз съм за строга майка, но не и майка не показваща ласки.

11

Марина

преди 11 години

Нямам идея кой е писал статията, но не бих определила една жена като майка ако проявява каквато и да било форма на егоизъм спрямо собственото си дете.

10

SHAKTI

преди 11 години

УЖАС !!!..ПО- ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ БЯХ ЧЕЛА !!!...ЕЛАТЕ В КАБИНЕТА МИ ДА ВИДИТЕ КАКВИ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ПОДОБНО ЕГОИСТИЧНО И БЕЗДУШНО ПОВЕДЕНИЕ ВЪРХУ ДЕЦАТА !!!

9

Анонимен

преди 11 години

AZ SAM ZLA MAIKA I IMAM PREKRASNI DECA.

8

Акцент

преди 11 години

Слагането под общ знаменател на статията и коментиращи, изтъквайки за тежест и на какво приличат децата по улиците, също е част от мрачната ни действителност - безусловен резултат от годините брутален и див посткомунистически капитализъм, който целеше да превърне приемането на всякаквите перверзии за нови морални ценности!

7

В. Бастиянова

преди 11 години

Съгласна съм, че излишното глезене вреди на децата, но не мога да се съглася с това майката да пренебрегва детето си и да не е до него, когато то има нужда от нея - това би му навредило стотици пъти повече от "глезенето". Докато е малко, детето е уязвимо и му е нужно да знае, че има кой да го подкрепи. Има нужда от нежност. Ако не от майката, от кого другиго?Без майчината любов детето израства като самотник, и по-скоро ще се превърне в егоист. Да, самостоятелно ще е, но нещастно.

6

друго мнение

преди 11 години

Майки които не прегръщат достатъчно децата си като малки, отглеждат бъдещи депресивни личности.

5

Анонимен

преди 11 години

Aбе и aвторa нa стaтиятa и коментирaщите сa един дол дренки и трябвa сaмо дa види човек нa кaкво приличaт децaтa по улиците, зa дa му стaне ясно кaкви "специaлисти" сa ги възпитaвaли.

4

да!

преди 11 години

Заглавието на статията ви е отвратително! затова и не я прочетох

3

Акцент

преди 11 години

Уточнението в началото, за определението "зла майка", си е лицемерно "измиване на ръцете". А самата статия е откровено подтикване и промотиране на деструктивни методи за възпитание - белег на примитивно съзнание.

2

Анонимен

преди 11 години

ако искате на стари години да чувате децата си само за празниците по телефона - това е точната рецепта. децата могат да понесат строгостта и наказанията, без това да ги увреди емоционално, само ако получават достатъчно любов от родителите си. тогава те ще знаят, че ако сте строги с тях, значи има защо, а не просто защото имате гаден нрав. целувайте, прегръщайте и общувайте с децата си и когато е необходимо ги наказвайте без да ги унижавате. просто им обяснявайте, че им помагате да станат големи

1

Анонимен

преди 11 години

Абе, вие луди ли сте? Кви са тези глупости?Така се отглеждат социопати, които не се трогват от нищо и не изпитват емоции, а само егоизъм. ... И *** даже не гледат децата си по този начин. Пфу!