Снимка: outnow.ch

Първо да уточним под определението "зла майка" имаме предвид неотстъпчива, хладнокръвна и строга майка, а не такава, която бие и тормози децата си.

Просто това е майка, която не задушава децата си с прегръдки, целувки и похвали, но затова пък се придържа към строги правила, ред и дисциплина по отношение на тяхното отглеждане и възпитание.

Тези майки знаят как да кажат "не" на децата си, без да правят компромиси или да се поддават на преговори. Те често приличат на възпитателки в строг девически пансион и събуждат критичните коментари на любвеобилните жени.

Въпреки това те също съумяват да възпитат добри деца, които често са по-устойчиви, по-целеустремени и по-амбициозни от своите разглезени връстници, получили купища нежност от своите майки.

Ето и 7 причини защо това е така:

1. Тези жени не изгубват идентичността си покрай своите деца

Тези майки ще гледат да се наспиват въпреки новороденото си бебе, няма да занемарят външния си вид или личния си живот заради неговата поява, нито пък ще изпадат в паника при всяко вирусно заболяване на детето.

Те ще намират пари да си купуват дизайнерски дрехи (дори да е за сметка на сладките дрешки за бебето), ще намират време да ходят на фитнес, на козметик и фризьор, на срещи с приятелки, на шопинг, на SPA процедури и т.н., дори и да не им остане време да сготвят домашна храна на своя наследник.

Тези майки са на принципа – детето трябва да се съобрази и впише в моя начин на живот, а не обратното. Това са жени, които не изгубват своята идентичност покрай това, че са станали майки. Това може да изглежда егоистично, но от друга страна, те уважават себе си и ще научат и децата си на самоуважение.

2. Строгите/зли майки не се страхуват от думичката "Не"

Тези майки не се стресират от нацупената или тъжна муцунка на своето дете, нито се трогват от горчивите му сълзи. Ако са решили, че му забраняват да яде сладко и шоколад – това е закон, който детето трябва да спазва. Ако са решили, че ще го хранят само с богата на фибри овесена каша, детето пак няма да може да направи нищо по въпроса.

Интересното в случая е, че тези майки усещат, че децата им ще преглътнат забраните и ще се нагодят към наложения режим и ще повярват в него. Той до такава степен ще стане част от тях, че един ден те ще го налагат на собствените си деца, въпреки че някога са го мразили.

3. Тези майки не четат книги за възпитание на деца

Просто защото правилата извират от душата им – те ги създават, те ги диктуват и чуждите правила изобщо не ги интересуват. Тези майки действат въз основа на собствените си идеи и инстинкти, което често се оказва най-правилният подход.

4. Те се провалят с децата си по малко, всеки ден

Да, точно така! Тези майки няма да задоволяват всяка прищявка на детето си, няма да му помагат с домашните или да го защитават на детската площадка от по-агресивните деца. Няма да изхвърчат като тапа от шампанско всеки път, когато малкото падне и се удари, затова пък понякога ще му се карат за глупости. Въпреки това и точно заради това, детето ще порасне по-самостоятелно, по-уверено и по-борбено. Тоест, малки вреди в детството = големи успехи в бъдещето.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase