80

France

преди 11 години

spored men doctora e za psihiatriq

79

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 84Превенцията е съвсем ясна: такъв болен се държи в психиатрия, за което държавата трябва да плаща, пък тя се ослушва и лекарите го пускат, защото няма предвидени средства за лечението му, а психиатрите не могат да поемат от джоба си издръжката на всеки с опасна диагноза.

78

Учител

преди 11 години

По този случай искам да напомня, че държавата си спести пари, като извади деца с умствени и психически отклонения от помощните училища и ги вкара в час да учат с останалите. Министерството ги нарича ученици със СОП /специални образователни потребности/. Те не могат да учат и преминават от клас в клас, като в документите им се пише 3*/тройка със звездичка/ по всички предмети. Проблемът е огромен: учителят обяснява някое сложно правило, а детето със СОП ляга на пода и бръщолеви нечленоразделно.

77

съдебен произвол

преди 11 години

и защо някой като го обявят за луд му отпада обвинението , ами като е луд и опасен за хората защо не стои в лудница където му е мястото. някой ще каже ли кой е виновен или пак държава на самотек ще гледаме

76

Анонимен

преди 11 години

Всичко е на самотек , държавата няма пари да се грижи за такива хора и просто ги оставя на улицата !! Близките им също като държавата . Обществото също като близките . Трябва да стане трагедия за да се обърне внимание на проблема ,ама и това чудо за три дни .Много от тези хора ,които не са виновни че са болни ,са изоставени на произвола на съдбата и са опасни както за себе си така и за обществото .

75

от 86

преди 11 години

Продължавам:Аз с две малки деца ,бебета. Тях ли да гледам или да се грижа за болния си луд вуйчо?Затова държавата трябва да се погрижи за психично болните ,опасни за себе си и другите ,както и за тези останали сами. защото в съседния вход живее 47 годишна с олигофрения. Мисли се за 10 годишна ,а единствения и роднина ,престарелия и баща скоро ще си иде. Какво ще стане тогава с нея?

74

до Динко

преди 11 години

Да ,знам. Вуйчо ми беше с шизофрения. Докато баба ми и майка ми се грижеха ,никога не е спирал лекарства и даже никой освен най- близките не е знаел за болестта му. Когато баба ми почина ,а майка ми вече много остаря ,го приеха в лудница ,но после го изписаха. Падна и се потроши . Накрая почина в гипсово корито ,пълен с въшки и бълхи ,гладен ,защото социалните не искаха да го доближат в тоя вид и оставяха всичко пред вратата ,а той не можеше да си го вземе. Кошмар за него и близките!

73

Анонимен

преди 11 години

Е, сеа чували му се песни и музики. Мен като ми се привижда само Камерън Диас кво да кажа, пък си лягам все до жена ми. Бре, бре. Ама и странен бе.

72

Анонимен

преди 11 години

Като кажете Държавата защо нищо не прави. Е може ли да ходи държавата след всеки и да дебне да не му прещрака на някого? Има постоянно такива случаи, къде баба си заклал, къде съпруга си пребила, какви превенции бихте предложили, моля?

71

Я по-леко

преди 11 години

До ДинкоКогато една болест предполага опасност за околните правилното решение за този човек да се вземат мерки, за да не застрашава никого! Никой не е застрахован,че на него няма да се случи,НО това не предполага използването на подобни епитети и квалификации от ваша страна!Изразената по този начин "съпричасност" към болния, не ви прави по-добър от хората, които обиждате,а напротив...!

70

Динко

преди 11 години

От тука пишештите ненормалници , имате ли гаранция дадена ви от дядо господ ,че утре вие няма да сте във лудница,имате ли гаранция ,че утре някой ваш близък роднина няма да бвде поредния шизофреник. *** знаете ли какво е да имаш такъв човек до себе си който да е изгубил контрола над мозъка си , вечно всичко знаете и вечно всичко разбирате дървени философи.

69

Анонимен

преди 11 години

Луд за връзване, но в лудницата послушали него, че не искал да влиза на лечение, и си го пуснали. Как са с акъла лекарите на лудите в БГ? Ми то и съдилищата ако така почнат, осъждат виновните, но те не искат в затвора, а примерно на плажа в Хаваите. Ами ако съдилищата са за лудницата, а лудниците за съдилищата? Да се смеем ли, да ревем ли...

68

Анонимен

преди 11 години

ДОКТОРИТЕ ПАК СА НАГУШИЛИ ЯКО.

67

с

преди 11 години

пребийте го тоя исклесяк, *** бил ми що не е чул гласове тои самия да се хвърли, или някои услужлив доктор взе парички и тоя ще отърве панделата

66

D

преди 11 години

Като е луд,защо сам не се е хвърлил на релсите, а е бутнал тази нещастна жена!Сега ще го освидетелстват като луд,ще го разкарват по лудниците няколко години докато случаят отшуми и ...толкоз.А в градовете се разкарват свободно толкова шизофреници...Кой е отговорен за това да бъдат прибрани и лекувани!?

65

Анонимен

преди 11 години

цялата нация е пред ,,психически,,фалит.

64

<<<>>

преди 11 години

Лудницата в Ловеч!То цялата страна стана лудница...Сега тоя *** ще му правят 'терапии' и ще го освидетелстват, че е луд.И после кво?! Нито може да го съдиш, нито може да го спукаш от бой като го пуснат...И къде е справедливостта? Ами ако тази жена я бе бутнала мотрисата? Журналята щяха да имат материал с дни напред.НякакъФ абстилентен чантаджия убил жена. Ама направете нещо бе хора- приберете ги тези *** да не правят само поразии на хората!

63

Анонимен

преди 11 години

Провериха ли му банковите сметки, харчлъците, каква професия има, досега с какво и как се е препитавал. Зачувал музика човекък и гласове. Всяка защита ще му каже първо тая песен да пее, и все това ще е, докато милата общественост си продължи уморено пътя като послушно стадо и всичко отшуми. Битият бит. По света цялата биография даваг в такива случаи - кои, къде и какви са баща му, майка му, интервюират приятели, съученици. Тука мъгла. Тоя е като паднал от небето. С музика в ушите. Чалга.

62

до 73

преди 11 години

Докато разбереш Ч ли е, Ц ли е и твоята душевна инфраструктура ще се повреди.

61

х

преди 11 години

Как пък един такъв "ЛУД" не посегна на себе си? Самоубийци се оказват само НОРМАЛНИ хора паднали до дъното, а лудите "гледат" само на другите да навредят!?