Снимка: БТА

В психиатрична болница за 30 дни ще бъде настанен Асен Цолов, който блъсна жена върху релсите в метростанция "Люлин".

Решението си да изпрати Цолов в единственото специализирано заведение за извършители на престъпления Софийският градски съд мотивира след заключения на специалисти.

Според психиатри 32-годишният мъж е извършил психиатрично мотивиран опит за убийство, като хората с подобен тип заболявания чуват гласове и музика, на които се подчиняват.

Още по темата

Цолов е диагностициран с параноидна шизофрения. Дни преди да блъсне 48-годишната Анета К. той е бил посъветван да постъпи за лечение в психиатрична клиника. На 21 декември мъжът е преминал рутинен медицински преглед. По всяка вероятност е спрял да пие изписаните лекарства, което е влошило състоянието му.

Цолов ще бъде настанен в психиатрична клиника в Ловеч.

На 25 декември на метростанция „Люлин” 48-годишната Анета К. беше блъсната на релсите пред приближаваща мотриса. Машинистът е успял да спре. Жената е със счупвания в областта на таза и е без опасност за живота.

Чолов беше задържан на мястото на инцидента и му беше повдигнато обвинение по член 155 за опит за умишлено убийство. Първоначалната версия за случилото се бе грабеж, от МВР обаче я опровергаха впоследствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase