56

До Фотограф

преди 11 години

"Светлината пада почти под прав ъгъл, но леко отдясно. " - съгласен"Кадърът е зумнат, затова изглежда, че е правен от съвсем близо и изглежда, че сянката на момичето трябва да отива надясно, но това не е така. " - върховна простотия! Е как така понеже снимаш отблизо сянката, която дори и според твоите думи трябва да е отдясно, всъщност можела да се премести отляво. Е как така сянка, която трябва да е отдясно ще мине отляво понеже си отишъл по-напред ве ***?

55

Рамбо Кючуков

преди 11 години

Българите пък се ръгат с ножове по моловете. От такива хора всичко може да се очаква.

54

Учителка

преди 11 години

Не знам монтаж ли е или не е конкретната снимка, но в нашето училище подобни сцени са ежедневие и ние дори сме престанали да им обръщаме внимание! Единственото към което се стремим е да няма насилие!Едно време можеше да му издърпаш ухото на детето или да му зашлевиш един шамар, но днешно време ако го направиш, родителите ще те линчуват! Напълно безсилни сме срещу такива явления :(

53

penko

преди 11 години

Разбира се, че е монтаж. Българите са най-умните, най-красивите и най-възпитаните. И децата им, и те като тях.Oh wait....

52

Анонимен

преди 11 години

То няма какво да се коментира просто. Силния светлинен източник, който кара децата да имат хвърлени сенки е един и то в центъра на снимката. Няма такъв случай, когато сянката да е някъде другаде освен на една линия, образувана от светлинния източник и тялото, което хвърля сянката. Това означава, че всякакви тъпотии писани по-долу, че сянката на момичето може да някъде другаде освен от дясната и страна са пълни тъпотии.А тя е не е отдясно, а отляво. Смешно и лаишко изпълнение!

51

Един Джин

преди 11 години

***,що изтри коментара на Един Ром бре? Расист ли си?Ми дай на човека да се изрази,той не е ли хора?Ко като е Ром,той е интИлигентен,има мнение,усеща ги нещата...

50

do edin rom

преди 11 години

hasmi mi kaki baloni diki buki

49

Анонимен

преди 11 години

Некой *** *** е решил да види реакцията на обществото после да се тупа че видиш ли имало двоен стандарт! Плитки са ви мозъчетата г-да ***!

48

Ал

преди 11 години

Много шум за нищо,дори и снимката да не е монтаж ! Две дечица /като ги гледам май още не са ученици/ правят неприлични жестове . Ами те надали знаят значението им , просто подражават на батковците и чичковците. За съжаление това е културата на мнозинството от нацията ни. Показване на среден пръст , псувни на майка , чалгарщина и простащина, това е ежедневиети ни и децата са най-малко виновни за това !

47

Версачи Джупаров

преди 11 години

Монтаж или не, снимката си свърши работата. Не всички *** са неграмотни. Има си програми за обучение ЕС дава много пари за интеграция и образование на *** и вече има такиви който знаят компютри.

46

Анонимен

преди 11 години

Тея деца ,като ви казвах ,че са взети от някоя реклама и им са присадени пръсчета не вярвахте.То се вижда очакват да им хвърлят топка.Просто е толкова нелепо и дрехи и стоика и аксесоари подсказват ,че дори не са българчета ,височината нещо не си пасва ,изобщо да не броя контура ,сянката и други издаващи елементи.

45

Георгиев

преди 11 години

До ФотографМоже ли да обясниш това със сенките. Аз гледах новината преди и обясняваха че сенките падат някак странно. И на мен ми изглеждат странно (особено на момичето)

44

Nikoi

преди 11 години

Montaj ot prav pogled. Na momicheto siankata tribva da e ot diasno i v nikakav sluchai da e po golemina ednakva kato na momcheto poneje e snimano pred momicheto. Nemoje da te snimat i da imash sianka ot pred. Pri ramkata na kartinata niama sianka. Obache horata pluiat po detzata. E vse po neshto se pluie v Balgaria. Vazpitanie.

43

До 35

преди 11 години

Пич, да вземеш да си хвърлиш дипломата на фотограф най-добре. Това е МОНТАЖ, при това доста елементарен. От блика на таблото се вижда, че светлинния източник е в центъра т.е. вляво от момичето. Айде кажи ми защо има толкова силна сянка тогава не отдясно, а от същата лява страна. Освен това сянката на тялото, което е с поне 40 см по-напред в кадъра би трябвало да е с по-слаб интезитет, т.е по-размазана от сянката на ръката, която е по-близо да стената, а тук не е така. Дефолтен Drop Shadow е :)

42

Един Джин

преди 11 години

Абе,Един Ром,ти коя азбука използваш,за да изразиш олигофренията си?Що не пишеш на Ромски,а?Снимката,монтаж или не е пълна глупост,дело на болни но умни хора,целящи реакциите на такива като теб.Най-вероятно е опит за потушаване на шума около *** гавра с онези портрети.То и самата гавра малко си намирисваше (не щото е Ромска) а щото получовеците на снимката едва ли имат представа кой точно е на портрета с който се гаврят.

41

100% монтаж

преди 11 години

черните линии по контурите на децата са неестествени при отблясъка на светкавицата - на детето вляво, над лявото рамо... няма сянка - сянката продължава само до лакътя, въпреки че е в една равнина с рамото. Между другото, попадал съм из руски сайтове на подобна снимка, на дете, показващо среден пръст. Тази черна линия, която е по контурите и на двете деца и трябва да мине за "сянка"... Е със светкавица няма как да се получи такава сянка. Поредната плитка провокация.

40

С.М.

преди 11 години

Мен ми се струва, че децата може и да не знаят какво означава тоя среден пръст.. а просто някой умник да ги е накарал да го направят...

39

Анонимен

преди 11 години

naprotiv snimkata ne e montaj decata sa videli ot *** i te re6ili da stanat izvesni no slu4aq se prekriva naro4no za6toto nese znai kak 6te reigirat ***

38

Анонимен

преди 11 години

Не е монтаж, но изглежда така заради светкавицата. Но какво значение има. След като това са малки деца показващи средни пръсти. На кого ги показват няма значение. Не е правилно такива деца да показват такива жестове. Това говори за възпитанието на родителите им.

37

Анонимен

преди 11 години

да се издири този дето е направил монтажа, бой и после в урановите мини до живат