22

Анонимен

преди 11 години

До факти- защото от нас нищо не става.ние нямаме сиво вещество да се оправим сами и казваме че от византийската империя насам всички съседи са виновни за съдбата ни.то само с далавери толкова става.

21

факти

преди 11 години

Факта,че Обама посещава държава от петия свят,а не идва в БГ,трябва да ви говори,какво е мнението на САЩ за нас.Колкото и Бибитко да се бие в гърдите колко е велик си остава един въздухопровод без налягане.Дори и измислени държави от Азия са по-важен партньор за САЩ от нас.

20

Чичо Гошо

преди 11 години

До Анонимен"на български името на държавата е Мианма, защото така се произнася, а в българския език чуждите думи се изписват фонетично!"1. Държавата я наричаме Мианмар, ползвай Гугъл, ако не вярваш на Гугъл, влез в сайта на Министерство на Външните Работи2. Произношение на бирмански е "мянмар"3. Фонетично - дръжки. Примери: Pyongyang (корейски) = Пхенян; Kampuchea (хмерски) = Камбоджа; Географски най-близкия пример: Shqipëria (на албански) = Албания

19

Анонимен

преди 11 години

Стига сте пищяли за това име. И двете са правилни. Мианмар, официално название Република Съюз Мианмар[2] (също Мианма, преди - Бирмански съюз или Бирма) е държава в Югоизточна Азия с обширна територия.

18

Чичо Гошо

преди 11 години

Ето затова новинарските сайтове не струват!!! Автора го мързи да провери името на държавата....

17

Анонимен

преди 11 години

Колко петрол ще изразходи един танкер, за да пренесе петрол от Мианма до САЩ? Въпрос с повишена трудност.

16

ани

преди 11 години

Държавата е МИАНМАР - бившата Бирма ........... поправете се Dnes.bg

15

ethrthhwt

преди 11 години

Американские СМИ отмечают, что намеченный визит главы Белого Дома в Мьянму будет свидетельствовать о том, что США рассматривают Мьянму после демократических реформ в качестве нового союзника в своей внешней политике. Американские СМИ также подчеркивают, что из-за особенного географического положения Мьянмы в Южной и Восточной Азии, укрепление связей с этой страной в определенной степени сдержит влияние Китая в этом регионе.

14

Анонимен

преди 11 години

Е хубаво де. На сайта на Тотал пише, че добиват газ и петрол, но щом вие твърдите, че няма, значи няма.

13

Анонимен

преди 11 години

Мианма-БИРМА!!!

12

Анонимен

преди 11 години

11,12, прочетете малко преди да пишете гупости! Близо 100% от използваните нефтени продукти в Мианма се внасят от Бруней. Теоритично може да има някакви залежи от нефт, но до сега никой не ги е проучвал, защото до сега държават бече под ембарго и военна диктатура! В съседните държави Тайланд, Китай и Бангладеж няма нефт, така, че не е голяма вероятността и в Мианма да има големи залежи!

11

Анонимен

преди 11 години

7, на български името на държавата е Мианма, защото така се произнася, а в българския език чуждите думи се изписват фонетично! Вярно е, че на латиница се изписва Мианмар, но р-то не се произнася!

10

До 6

преди 11 години

Не лъжи. Имат и петрол, и газ. Мианмар е от най-старите производители на петрол в света. Находищата и до момента се експлоатират.

9

Анонимен

преди 11 години

Тая зад тоя *** не е ли Хилорито тия Мианмарци страдат от недостиг на демокрация.

8

bg

преди 11 години

Posledni ***:Izrael 4e napadne Iran do tri dni.

7

От 4 до 6

преди 11 години

Където отидат американци или има петрол или ще се води война! Изключително често се комбинират! Щом няма петрол да се пазят китайците! Малко им се разлюля партията и американците май ще им всяват демокрация

6

Анонимен

преди 11 години

Тази държава не се ли казва всъщност Мианмар, ъ?

5

Анонимен

преди 11 години

4, Мианма е 50 милионна държава и се намерира между Бангладеж, Китай и Тайланд. Нямат и грам нефт! Имат тиково дърво и рубини...

4

Анонимен

преди 11 години

1, вярно е, че хората в Мианма са много усмихнати, но са и безкрайно бедни. Средната заплата в Мианма е 45 долара или около 70 лева на месец. В България средната заплата е около 750 лева което е близо 11 пъти повече! Ако много мечетаеш за техния щастлив живот, прав ти път към Мианма!

3

Анонимен

преди 11 години

Не знам къде се намира Мианма но щом президента е заинтересован значи има петрол!