5

вв

преди 11 години

В България има само 10 лицензирани фирми сертификатори , които оказват контрол върху производството на био храни. Контролът е железен - не могат да се използват пестициди и хербициди. Вземат се проби от растенията и почвата и се изследват.Традиционните храни никой не ги контролира , а даже и в дворовете по селата се ръси и тори със синтетични торове.

4

гладен

преди 11 години

Каква е разликата между био храни и традиционни храни.И въобще от къде да прочета "класификацията" на храните?

3

вв

преди 11 години

Произвеждам екологични зеленчуци , но няма кой да ги купи . Посредниците предпочитат натъпканите с нитрати , защото издържат по-дълго и имат по-добър външен вид.А цените , те се определят от мафията на борсата.

2

kireza

преди 11 години

ЩОМ СА БИО НЕ БИВА ДА ИМА И МИЛИГРАМ ХИМИКАЛИ,САМО С ЕСТЕСТВЕННИ СРЕДСТВА!!!ВМЕСТО С ПРЪСКАНЕ МОГАТ ПО ДЪРВЕТАТА ДА СЕ РАЗВЕСВАТ БУРКАНЧЕТА ОТ ДЕТСКИ ХРАНИ ИЛИ МАЛКИ БУТИЛКИ,ПЪЛНИ НАПОЛОВИНАТА С ФЕРМЕНТИРАЩИ ТЕЧНОСТИ.НОЩЕМ ПЕПЕРУДИТЕ,ПРЕДИ ДА СНЕСАТ ЯЙЦАТА СИ,СЕ ОТБИВАТ ДО БУРКАНЧЕТАТА И ТАМ СЕ ДАВЯТ!ПРОБВАХ ГО КОГАТО ЖИВЕЕХ В СИБИР,РУСНАЦИТЕ МЕ НАУЧИХА,ГАРАНЦИЯ ЧЕ НЯМА ДА ИМАТЕ НИ ГЪСЕНИЦИ НИ ПЛОДНИ ЧЕРВЕИ!!!При нас,през деня,трябва съдинките да се затварят защото пчелите също се давят!!!

1

Анонимен

преди 11 години

V BG vsichko e nezdravoslovno