19

Анонимен

преди 11 години

Абе сърбите бяха бая по-добре ама в последно време тяхната икономика им западна теглиха и кредити и сега имат бая голям външен дълг. Иначе преди години бяха бая напред от нас ама както отиват работите сега сме на 1 ниво а след няколко години ще сме бая напред. Все пак за тея пари по 30 лв на ден ядене и цигари и в българия ги дават земеделците вече на работниците се ...

18

Инфо за Вдянков

преди 11 години

Сръбският вицепремиер Йован Къркобабич обяви, че пенсионерите в страната живеят много по-добре от тези в България, въпреки че тя е член на ЕС, съобщи БГНЕС.Днес пенсиите се получават редовно. Те са стабилни и се увеличават. В същото време има страни - членки на ЕС, където пенсиите са значително по-ниски от нашите. Днес средната пенсия в Сърбия е по-висока с около 90 евро в сравнение с тази в България", каза Къркобабич.

17

ДО 13

преди 11 години

Ти ако си бил в Турциязначи аз съм бил на Марс!Щял да каже на сърбина да говори на българскисмешник.Оти всички сте толкова ***?

16

$

преди 11 години

....нашите работници не искат да ходят на нивата и взех надничари от ЕС, обяснява Богосавлевич. >>>Това изречение е най-показателно от цялата статия! Срам, срам,г-да политици! Ама какво ви пука на *** кратуни!

15

Анонимен

преди 11 години

няколко пъти съм минавал с мотора през сърбия, винаги се намира някой да ме пита колко пари съм дал за мотора ми и винаги остават доста очудени от цената. казват че при тях са двойно по скъпи.

14

Анонимен

преди 11 години

Имах един случай при който като бяхме в Гърция в славяно-говоряща среда (сърби, българи, македонци, руснаци), един сърбин каза на една българка да мине на сръбски. Той не разбираше защо тя говори на диалект (беше забравил, че е българка), тя му напомни че е българка. Т.е. двата народа са толкова близки, че чак се бъркат помежду си.

13

Анонимен

преди 11 години

до 13, айдее прочетете малко история на запад границата на България минава през изконно български територии, за каква разлика в езика говориш при положение че той е един и същ

12

Анонимен

преди 11 години

Дори да не се сравняваме с развитите европейски държави, достатъчно е да огледаме около нас. Даже в Македония се живее много по-добре. Жалки сме.

11

до № 5

преди 11 години

Наистина си много неграмотен, щом не знаеш, че Македония е била част от България. След време ще ни се молите да Ви приемем към нас, но уви няма да го сторим.

10

Иво

преди 11 години

Докъде я докарахме... българи да работят в Сърбия

9

Анонимен

преди 11 години

До края на годината Сърбия би могла да заеме първото място в Европа по брой на безработните.Нивото на безработицата, което достигна рекордните 25,5%, няма да спадне и според прогнозите на анализаторите докрая на годината всеки трети гражданин може да се окаже в бюрото по труда. По-зле е положението само в Босна и Херцеговина и Македония.

8

Анонимен

преди 11 години

Един сърбин образно така описа двата народа - българският и сръбският:"Па ща сме ние срби и ***?Едно ла*но. Минала каруца и ни разделила."

7

турски "циганин

преди 11 години

Един долу писа че очаква коментарите на "турските ***" (т.е. турците), та реших и аз да коментирам.Когато минавах границата със Сърбия въобще не усетих някаква промяна (която се усеща, ако минеш границата с Гърция или Турция), все едно си в България.Езика е много близък, даже по едно време щях да им кажа да оставят диалекта и да минат на български, но се усетих.Малко по-високи са сърбите, с такова впечатление останах.Сърбия ми хареса.

6

Чучхе

преди 11 години

В Северна Корея заплатите също са по- високи от българските.

5

Анонимен

преди 11 години

"Селото ми е в равнината, раждат се чужди и домати". Не ми е ясно какви точно "чужди" се раждат, но наистина ми омръзна от неграмотно написани статии.

4

заклещени кучета

преди 11 години

Сърбия не е в ЕС и затова там хората могат да си позволят да се занимават със земеделие, с бизнес, да имат добър стандарт не живот.

3

fck

преди 11 години

Аз също дочувам от много хора ,че у Сърбия било по добре от България.. на къде отиваме ние накъде ни водят ГРОБ.. май към гроба що ли питам и аз?

2

Анонимен

преди 11 години

За съжаление това е истината на обикновените хора. Всеки се спасява, както може. Отличниците на ЕС ни направиха аргати даже на сърбите.

1

Македонец

преди 11 години

И Србия и Балгария са все македонски земи! Сите сме от едно тесто, но сръби и *** се отделиха от майка Македония!