26

Анонимен

преди 11 години

До ммм...даааДори е малко по-висок, това са официални данни, а твоето виждане какво е ;) ?

25

Анонимен

преди 11 години

"Пич, ти уби коня с мотика на челна стойка в банята! Коментара ти "КЪРТИ МИФКИ утсякъди"!!! Сектора на услугите бил по-печеливш от ПРОИЗВОДСТВОТО!?!?!?!? Ти нормален ли си?"Това го пише в учебника му по икономика, ако правилно съм го разбрал.

24

ммм...дааа

преди 11 години

до 55 (в Германия този процент е около 60)ти да не работиш в германия ??? щото аз работя там и нямам това виждане !!!

23

Анонимен

преди 11 години

До 60Дела на производството в Германия е около 32 %, основния дял в БВП на Германия се формира от услуги :))) Просто хората са разбрали, че е по-добре да произведат не 1 млн. евтини коли а 100 хил. висококачествени и скъпи автомобили и вместо да инвесторат в безмислени производствени мощности, те инвестират в иновации, дизайн, проектантски компании и т.н. и т.н. все сектори на услугите, дори и бирен феста в Бавария е един вид реклама за немското производство

22

Анонимен

преди 11 години

40 % е доста нисък дял на заетите в сферата на услугите, в Германия този процент е около 60.Но в България все още има гумени глави, които смятат, че дела на промишленоста следва да е над 50 %..Умните хора отдавна са разбрали, че не е важно колко произвеждаш, а какво и най вече как го продаваш :)

21

Изгорена земя

преди 11 години

В една държава, където работещите са в сферата на търговията, а не в производството, транспорта, земеделието, разчита само на данъците, тази държава е обречена на загиване. Това е Българската икономика в ммента. и като добвим прекаления брой чиновници.рентиери, сата страшно. Кой съсипа икономиката? Комсомолските секретари, отрочета на ръководни дейци на бившата БКП, бивши служители от Държавна сигурност, бивши полицаи и естествено еничарите от Спортните училища. Ясно като бял ден.

20

до 41

преди 11 години

Пич, ти уби коня с мотика на челна стойка в банята! Коментара ти "КЪРТИ МИФКИ утсякъди"!!! Сектора на услугите бил по-печеливш от ПРОИЗВОДСТВОТО!?!?!?!? Ти нормален ли си?

19

до 20

преди 11 години

държавата докараха до фалит купените (познаи от кого) луканов и костов

18

arhar

преди 11 години

ДДС във Великобритания допреди около година беше 17,5 % , а покрай кризата го повишиха на 20 % .ДДС в Кипър допреди около година беше 15 % , а покрай кризата го повишиха на 18 % .ДДС в Румъния е 13 % , а сега там се обсъжда дали да не го намалят на 9 % за основни хранителни продукти и лекарства .А Дянков в продължение на 3 г. системно лъжеше, че сме били с най - ниски данъци в Европа .Не би трябвало да е проблем за Костов и Станишев , които са шефове на парламентарни групи, да проверят дали казаното от мен е така, още повече, че Костов е много добър финансист ?! Нека Костов и Станишев в публичен дебат с Дянков да опровергаят лъжите му !Многократно му повтарях на Дянков, че във Великобритания и Франция например, управляващите въведоха данък ЛУКС , като го съветвах да направи същото и у нас . Но Дянков си е Дянков - вместо данък ЛУКС, реши да въвежда данък КОЛИБА, т.е. да смъкне и последната риза от гърба на данъкоплатеца .Колко беше ДДС за туризма у нас - 14 % ? И колко стана при сегашните управляващи - 7 % ? Какво има да говорим тогава ?Значи за храни и лекарства ще плащаме по 20 % ДДС, а за туризма бизнесмените ще плащат само 7 % ДДС ? Това логично ли е или е антисоциално ?Точно тези лъжи на Дянков и безбройните му ' гениални ' идеи ще изиграят много лоша шега на управляващите на следващите избори !

17

Анонимен

преди 11 години

"ТОВА НЕ Е ВЯРНО ПИЧ, ТИ СИ ДОСТА НЕОБРАЗОВАНИМА БОГАТИ ДЪРЖАВИ НА БАЗАТА НА СЕКТОРА НА УСЛУГИТЕ, БАНКОВО ДЕЛО, ТУРИЗЪМ, ЛОГИСТИКАНАПРИМЕР ШВЕЙЦАРИЯ, КИПЪР, ЛЮКСЕМБУРГ И ДР."Нагло гейберастко псе! Поне се старрай повече с лъжите си. Повечето от тези страни имат успешна и печеливша промишленост. Кипър е единствената в която промишлеността е незначителна, но и затова кредитният и рейтинг е на дъното в момента и се молят за финансова помощ от всяка страна която забележат на картата.

16

анонимен

преди 11 години

Производството е независимост. И, най-малкото /и най-многото/ - качествена храна.Вижте процента работещи земеделие в тази плодородна земя тук

15

Анонимен

преди 11 години

"Глупости, производство не ни трябва. Ако някой *** *** си мисли, че ще надмине китайците, да си извади главата от задните части."Вземи пий едно кафе, че глупостите ти са неприятни. Сингапур, Тайван, Люксембург, Корея са все страни много по-малки от Китай, но това не им пречи да развиват успешно промишлеността си.Услуги които продаваме в чужбина ... :) прислуга и фризьорки си имат достатъчно, пък и сега децата ни си продават труда в чужбина. Значи визията ти всъщност е осъществена!

14

минаващ

преди 11 години

Глупости, производство не ни трябва. Ако някой *** *** си мисли, че ще надмине китайците, да си извади главата от задните части. Трябват ни услуги, които да ПРОДАВАМЕ В ЧУЖБИНА.

13

минаващ

преди 11 години

Услугите са доста по- печеливш сектор от производството. Затова България се развива в правилната посока.

12

миньор от горубсо

преди 11 години

скапаха производството за компесаторки ,КЪДЕ ДА РАБОТЯТ ХОРИЦАТА ,А

11

Анонимен

преди 11 години

правим всичко за пари

10

arhar

преди 11 години

Лъже ли редовно Дянков и ако лъже, то тогава може ли той да е човек с позитивно мислене ? А знае ли Дянков, че лъжата е грях ?Колко пъти Дянков лъжеше открито в ефир, като казваше, че сме имали най - ниските данъци в Европа ?Колко пъти аз констатирах специално за него, че думите му са били лъжливи ?Констатирах му, че допреди около година ДДС във Великобритания беше 17 %, а в Кипър беше 15 % . Колко пъти повтаряхме, че във Великобритания няма ДДС за лекарства / 0 % ДДС /, а ДДС за основните хранителни продукти и учебници са с около 7 % ДДС ? Дори и в съседна Румъния ДДС е 13 % .Може ли тогава да вярваме на някой, който многократно ни е лъгал с цел манипулация ?Ако финансовият ' гений ' говори за Скандинавските държави, то аз отдавна му предложих да повишат МРЗ у нас на 5.000 евро и респ. данъците да станат 40 % ? Но очевидно той се прави , че не чува ? То пък кой ли обича неудобните истини ? А какви са минималните пенсии в Скандинавските държава ? 74 евро или многократно по - високи от тази у нас ?

9

Адам Смит

преди 11 години

В момента ясно се вижда, че най-богатите страни са тези, които развиват услуги и търговия. Не че няма да ми хареса да видя татарската *** да се блъска в завода 16 часа на ден от 10 годишна възрасти и да мре на 50 но...

8

Бай Иван

преди 11 години

знам ги аз как работеха, от 12 месеца само 3-4. През другото време каквото изпадне и взимаха пари като луди. Имаше и такива длъжности че направо свят да ти се завие. Ама нали не трябваше да има безработни, пък дори и да им беше безмислена работата

7

уъ

преди 11 години

Значи заетостта е предимно на хора работещи с приказки. Плямпат по цял ден и печелят пари. Няма производство. Него го оставихме на китайците. Света ще се оправи когато човеците спрат да плямпат.