485

Анонимен

преди 11 години

И сега какво? Баба Вуна ще решава проблемите на ядрената енергетика и ще гласува за нея, щото ще си мисли, че ще плаща по-малко за ток. Да, ама не - ще плаща повече и ще живеем рисково. Резултата - червените лапачи ще си приберат печалбата.

484

ivan ivanov

преди 11 години

vbox7/play:5b6848f29d&al=2&vid=12431970

483

МЛАДЕЖ

преди 11 години

40 МЛН . ЗА КЕФА НА СЕРЛЬО!!!НЯМА ПАРИ !!!СЕРЛЬО ДА СИ ПЛАТИ!!!БОКО НЕ СЕ ПОДАВАЙ!!!!НАПРАВИМУ К..РВАЧКА!!!

482

ПИТАНКО!

преди 11 години

Защо токът в Италия е по евтин от този в България след като ние им го доставяме господа политици???Заслужавате да ви изпържат на електрически столове всичките ***!!!Докога ще им се връзвате на простотийте на тия??Трябва референдум за затваряне на границите и военно положение а не за нова перачница на пари!!!Не забравяйте че Бог вижда...!!!

481

Коментатор

преди 11 години

Прочетох повечето коментари и май отговорът е НЕ.На бас,че референдумът е обречен-няма да мине.Още повече,че няма никаква яснота по въпросите.Май е по практично да има Козлодуй 7и 8 отколкото Белене.Натам върви работата.

480

П.Петров

преди 11 години

До539, Ботев, Раковски, Каравелов, Захари Стоянов, родоотстъпници ли са ? Всички те са станали емигранти заради овчедушието, робското мислене на народа и мазните чорбаджии с единствена мечта да са *** на султана, също както е сега с единствената разлика, Че 'султана' е руски диктатор. Родоотстъпници са тези, които продават националните ни интереси на руските мутри, олигарси и империалисти за няколко милиона комисион и единствената радост да са *** и да изпълняват заповедите от Москва.

479

ЧАВЕС

преди 11 години

До П.ПетровТи си бил голям отворко бе, "западняче"....:))))) Доразвий си немския и напускай по-скоро Родината щом така си решил! България не се нуждае от родоотстъпници като теб.

478

Анонимен

преди 11 години

До outsiderЗатова си аутсайдер

477

outsider

преди 11 години

Ако се разсъждава така, загубите от досегашното протакане на проекта трябва да ги плащат тези, които на последните избори са гласували за ГЕРБ.

476

Анонимен

преди 11 години

Аз държа на явното гласуване - после, като се омаже работата, да плащат само тези, кото са гласували за АЕЦ

475

П.Петров

преди 11 години

Мен лично никак не ме притеснява дори явното гласуване, но ако не дай Боже се стигне до строежа на АЕЦ Белене, бих искал да го плащат само гласувалите За. Нямам никакво намерение да съм роб в руска губерния, владея английски достатъчно добре, ако е нужно ще си доразвия и немския и бягам. Да му мислят простите.

474

Венелин

преди 11 години

Те и разходите за министерството на Цецко са прекалено големи, ама си ги позволяваме...И за какво?! Ушевите само гонят проститутките по пътищата и прибират рушвети. За МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ГОДИШНО. За 1 мандат на герб и ето ти една централа отишла на вятъра

473

radioprestilka

преди 11 години

О има си значение технологията, ДянкОFF пак е правил криви сметки 700 000 подписа минимум за подписката по 35 кинта за Електронен подпис, никак не е лошо, даже с малко късмет ще мине онези 40 000 000 които толкова го плашат! Да живее далаверата, сега остана да обявят фирмата която ще бъде валидатор на Електроните подписи, сигорно отново на мадамите от Земеделското министерство!

472

Анонимен

преди 11 години

Няма значение технолофията. Важното е, че накрая ще ни изманипулират и ще ни цопнат една АЕЦ. Нищо, че "белите" държави вече се отказват от тоя тип енергия.После ще ни натресат и шистовия газ, после и ГМО-то.Честито. На бабите ще обещаят евтин то, нищо, че после ще духат супата...НИКАКВИ АЕЦ! Нито държавни, нито частни...

471

radioprestilka

преди 11 години

За електроно гласуване трябва електронен подпис например, колко от българите го притежават? При гласуването по електронен път винаги ще остане съмнението за манипулация на вота! Винаги ще остане съмнението за Видим Вот, тоест нашите права ще са нарушени! Това сега дето Бойко се прави на спестовник и иска да мине евтино, защото после може да подмини вота, малко в повече ми идва! Ако искаше електроно гласуване, да е въвел Електроното Правителство, а то още 10 години няма да го има!

470

П.Петров

преди 11 години

Комунистите сте много прости хора, винаги сте били и винаги ще си останете такива, защото е научно доказано, че интелигентността се предава по наследство и дори в Московския университет не могат да компенсират природната тъпота.Четете доклада на HSBC, както дявола чете Евангелието, по същия начин по който другарят Ленин чете Маркс. Маркс казва От развит капитализъм се преминава в комунизъм, а Лени реши, че от късен феодализъм направо може да се влезе в комунизъм. Емпирично се доказа, че не става, преминава се в диктатура на прости и аморални хора, мързел, кражби и безстопанственост, обобщено наречени социализъм.Всички разходи направени до стартиране на производство ( в това число и лихви) се калкулират в цената на произвежданата енергия. Себестойността на ядрената енергия в частта разходи за гориво е ниска, но цената за пускане в експлоатация, свързване в мрежата, инфраструктура и спиране от експлоатация на централата е огромна. От доклада (стр11) много ясно се вижда, че прогнозната цена на енергията от АЕЦ Белене е 74.9 евро на мегават, не лева , което е 98.4 USD, а в същото време, скъпата вятърна енергия е 75 USD на мегават, колкото от ТЕЦ на въглища.По доклада себестойността на енергията от АЕЦ Белене е по-висока почти два пъти от цената на енергията от ТЕЦ на природен газ - 59 USD на мегават.

469

киловатчас

преди 11 години

Референдума щял да струва 40 млн. лв? Само?? Че ГЕРБ и Боко ни струват вече към 40 млрд. и ние си траем, че сега за едни 40 млн. ще се циганим ли?

468

Цената на турската

преди 11 години

АЕЦ е 20 млрд ЕВРО. Белене е по-евтина от румънската също, защото румънската е по-американска технология. Така че АЕЦ Белене е конкурентна по себестойност на тока.

467

ДО 523

преди 11 години

ЗАЩОТО НЯМАШЕ ОДОБРЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ- НЕК ОДОБРИ ПРОЕКТА ПРЕЗ 2012 ГОДИНА. И ОЩЕ- МНОГО ДОБРЕ СИ СПОМНЯМ НА 5.06.2009 ГОДИНА ПЕТЪР ДИМИТРОВ КАЗА, ЧЕ ОТИВА ДА ПОДПШЕ ДОГОВОРА В МОСКВА, А БОЙКО ИЗЛЕЗЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И КАЗА- НЕ ХОДЕТЕ, АЗ СЪМ СПЕЧЕЛИЛ ИЗБОРИТЕ, НО ОЩЕ НЕ СЪМ ВСЪПИЛ НА ВЛАСТ, ОСТАВЕТЕ, НЕ ПОДПИСВАЙТЕ. ТОЗИ ЗАПИС ГО ИМА НЯКЪДЕ В АРХИВИТЕ И НЕ ЗНАМ ЗАЩО НЕ ГО ПУСНАТ ДА СЕ ВИДИ ИСТИНАТА.

466

Анонимен

преди 11 години

Тъпета за миналата година който може да разчита ГФО Козлодуй е формирал 50% от прихода си от износ , тоест от ниската цена на неговия ток са се облагодетелствали хора като Манчев и сие , те не са много 2-3 фирми имат лиценз за износ все червени , да не ммслите че са други , 100% червени , там няма лабаво както се казва , дори не се и крият че са такива , авие плащате чрез ЕРП-тата на НЕК високите цени на останалите доствчици , защото тези 50% производство на АЕЦ-а не ни стигат , разбрахте ли т