76

електорат

преди 11 години

А не може ли до изборите да замразим ГЕРБ и най-вече Тиквата??

75

фен

преди 11 години

Дано се информира от български специалисти, занимаващи се с ядрена енергетика, а не от правителствени *** начело с най-големия ***.

74

анонимен

преди 11 години

бе тя повече от 25 години е замразена..че още няколко месеца не са от значение..но трябва да се направи..колкото и време да мине още ..България има нужда от нея...нуждата ни от електричество ще се усети още след около 10 години..и тогава ще проклинаме всички политици минали до сега след 1989 г

73

П.Петров

преди 11 години

До 98, Ако изобщо е внасяно е заради най-ниската ни енергийна ефективност в ЕС, Имам изглед към ТЕЦ Варна, 6 Блока от които 5 са в постоянен резерв, а 6-ти работи на минимум, дори и зимата комините не димят, а се вижда когато работят.Козлодуй е на ниска печалба заради "консултации" и посреднически фирми (хранилки на комунистическата мафия, която съвсем не се изчерпва с БСП), с които е обграден.НЕК изкупува скъпо ВЕЙ енергия, за да се привличат инвеститори в екологично чиста и независима от вносни суровини енергетика, които са изчерпаеми и с постоянно нарастващи цени.Инвестицията във вятърен парк е от 4-ри до 8 пъти по малка, отколкото в атомна централа с еквивалентна мощност, а горивото е безплатно. Вятър и слънце ще има поне още 2 милиарда годи, докато фосилните горива и урана може и да ги изчерпим в следващите 50 години.

72

румен221

преди 11 години

П.Петров,Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..." и конкуренция???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...- НЯМАЛО ПАЗАР ЗА ТОК - ХА-ХА-ХА,Добре!!! НО, ЗАЩО ТОГАВА ЗИМАТА ВНАСЯХМЕ ПО 400 Mw/дневно ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА АЕЦ - ЧЕРНА ВОДА!!! (а икономиката ни дори не работи)- ЗАЩО МЪЛЧАТ ЗА ТОВА ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОТ ОДС, КОИТО ТВЪРДЯХА, ЧЕ ИМАЛО ИЗЛИШЪК ОТ ТОК (е, свършиха мръсната работа на ГЕРБ и те от благодарност ги разтуриха)- ЗАДЪХВАМЕ СЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЕДИН ГОЛЯМ ТЕЦ ДА СПРЕ И СТАВАМЕ ДИСКОТЕКА - ЕНЕРГОСИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗ РЕЗЕРВИ!!!- Но ПИТАМ:- Защо е ВЪВЕДЕНА КВОТА ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА СВРЪХЕВТИНИЯ КОЗЛОДУЙСКИ ТОКСАМО ОТ 23%..., А САМАТА ЦЕНА ИЗКУСТВЕНО Е ЗАНИЖЕНА ОТ ДКЕВР, ДО НИВО ЗА ПРОДАЖБИ НА ЗАГУБА??? - Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 години и на цена от 79 стотинки (без ДДС)... и да отказва ток от Козлодуй, струваща му 1.169ст!?!?!?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 6,5 ст В СЪЩНОСТ ВЪГЛИЩАТА В МАРИЦА-ИЗТОК СВЪРШВАТ СЛЕД 30 ГОДИНИ- Дори ПРОДАЖНАТА цената на тока от АЕЦ-Белене, да е 5.5 стотинки (при себестойност 2,42 както казват англичаните), което признава дори сребролюбеца Касчиев, тя пак е по-ниска от всички други Зелени и Въглеводородни източници на ел. енергия... - Ако ПРЕМАХНЕМ ДУМАТА УЖКИМ от 1, 2, и 3 (по-горе), Козлодуй ще продава на 100% и не по 3,0ст. , КАКТО ГО ПРОДАВАМЕ НА ТУРЦИЯ, а по 7 стотинки, Белене ще продава на същата цена..., ПАЗАРНА ИКОНОМИКА е това..., а всички тецове, които не могат да се включат в тази "ценова игра", ще затворят или някои от тях ще останат, като Студен резерв... СПОНСОРИТЕ НА ОДС ЩЕ ИМ СПРАТ РУШВЕТА, Е, И КОСТОВ ГУБИ, НО БЪЛГАРИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!!!

71

......

преди 11 години

Ейй, ама некомпетентността на ГЕБР направо ме убива - днес сме на едно мнение, утре на съвсем друго... ГЕРБери, като не разбирате, вземайте си багажа и марш удома, има други хора, които разбират и могат да се справят !!! Нека такива като НАДЕЖДА САНДОЛОВА да се включат в управлението !

70

БЕЛЕНЕ ама не АЕЦ

преди 11 години

искам работническия лагер с ол инклузив/кирки, лопати.../ - даже пускам резервация за първите 240 курортисти... като цяло - каквото и да изберем ще плащаме много! трябват радикални промени в правителството и конституцията - само така ще живеем нормално.

69

П.Петров

преди 11 години

Ще гласувам против АЕЦ Белене защото:1. Технологията е много рискова и евентуалните щети се носят поколения наред;2. Политиците ни са корумпирани и със сигурност ще нанесат щети за държавата и данъкоплатците;3. Индустрията ни и в момента има енергиен излишък от 1.8 гигавата;4. Единствения ни съсед с по-високи енергийни нужди е Турция и тя строи атомна централа, която ще произвежда ток на цена 12.35 цента на киловат, т.е. няма как да и продаваме по-скъпо твърде големи количества;5. Печалбата на АЕЦ Козлодуй е 65 милиона лева на година, за 2GW(колкото на АЕЦ Белене) производствена мощност, с такава печалба не може да се покрият дори лихвите на 10 милиарда евро заем. НЕК ще фалира и данъкоплатците ще покриват щетите, защото заемът ще е държавно гарантиран.6. Втора руска атомна централа ще постави енергетиката, държавата, политиците и народа ни на колене пред Путин и руския империализъм, които могат да направят дъмпинг на цената за няколко години, да фалират всички в енергетиката, да изгонят инвеститорите и да наложат тотален монопол, а от там познайте каква ще е цената на тока. Енергийната зависимост от Русия ще унищожи тотално икономиката и държавността ни минимум за 50 години.7. Атомна централа, която не е под контрола на държавата е атомна бомба на наша територия, чийто възпламениел е в чужди ръце.8. България и НЕК нямат финансова възможност да построят дори на 51% българска централа.

68

Анонимен

преди 11 години

Аман от амеби и плазмодии в ПГ на герб - липса на каквато и да е мисъл, каквото и да е мнение и позиция на човек, постоянно чакат някой да им заповяда нещо, а бойко горкия - не разбира от нищо и днес говори с един, който му казва две сложни изречения и той веднага бълва някое "решение". На другата сутрин влиза друг и му казва две слож. изреч-я но с по една дума повече в обратната посока и той отново е взел "решение". Не знам с какви очила, пропаганда и полиране на мозъка трябва да си за да верва

67

Гласоподавател

преди 11 години

Явно всички в п.п. герб са откровени *** - бойко се "среща" с някакви бизнесмени и хоп в НС, където ПГ веднага внася предложение за проект за отмяна на предишното им решение. Два дни по-късно на бойко само скръцнали със зъби и той хоп променя "намерението си" и веднага почват от Президента, през министъра, че и дупетатите им да се "променят" отново... Пълен та..к е всичко.... И те ще ми говорят дали трябва да се произнася некомпетентния народ - а вие като сте от ***, по-***, най-***

66

rossen.kulov

преди 11 години

Пълна глупост ти да дадеш на *** народ да решава съдбата на АЕЦ Белене....

65

Ф.С.В

преди 11 години

хахахах колко е просто всичко --комунистите искат да се строи АЕЦ Белене -понеже са взели пачки от руснаците с години назад и не искат да ги връщат--а на Боко сега му дадоха пачки от американски компании -и той иска да строи АЕЦа хахах---Затова смело казват _нека чуем гласът на народа -защото са убедени че хората ще искат АЕЦ -ДА---АМА НЕЕЕЕЕ) ХОРАТА НЕ ИСКАТ АЕЦ -ПАРИ НА ДРУГИ МОНОПОЛИСТИ НЯМА ДА ПРАВИМ -ДА СИ СТРОЯТ В ТЯХНИТЕ СТРАНИ ЯДРЕНИ БОМБИ!!

64

Анонимен

преди 11 години

ГЕРБ-БОЛНИ МОЗЪЦИ (АКО ГО ИМАТ ВЪОБЩЕ)

63

Анонимен

преди 11 години

ГРОБ,ЛУДИ ЗА ВРЪЗВАНЕ.

62

Анонимен

преди 11 години

Ама всички са се вкопчали в тази енергия да печелят , че ще се издушат .Само им гледай изказването , за да му видиш интересите ? Даже и като плюятпо Русия , пак си защитават личните интереси , не евтин ток заБългария.

61

Анонимен

преди 11 години

84. Ама това не е в интерес и на Костов ,който разчита на южната по скъпа енергия.Едно Белене ще ги фалира. Абе пара е това.

60

Анонимен

преди 11 години

Какъв въпрос трябва да зададат та да отговорим на няколкото лъжи.1 . Искам Атомна Българска Електроцентрала. 51% Българска2. Да не се продава площа на Белене !3. Кои са най сигурните реактори?Ами как ще спечели Борисов . Няма да го хареса . Ама за него ли да мисля ???

59

румен221

преди 11 години

Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..." и конкуренция???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...- НЯМАЛО ПАЗАР ЗА ТОК - ХА-ХА-ХА,Добре!!! НО, ЗАЩО ТОГАВА ЗИМАТА ВНАСЯХМЕ ПО 400 Mw/дневно ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА АЕЦ - ЧЕРНА ВОДА!!! (а икономиката ни дори не работи)- ЗАЩО МЪЛЧАТ ЗА ТОВА ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОТ ОДС, КОИТО ТВЪРДЯХА, ЧЕ ИМАЛО ИЗЛИШЪК ОТ ТОК (е, свършиха мръсната работа на ГЕРБ и те от благодарност ги разтуриха)- БОКО КАЖИ СИ!!! ЗАДЪХВАМЕ СЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЕДИН ГОЛЯМ ТЕЦ ДА СПРЕ И СТАВАМЕ ДИСКОТЕКА - ЕНЕРГОСИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗ РЕЗЕРВИ!!!- Но ПИТАМ:- Защо е ВЪВЕДЕНА КВОТА ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА СВРЪХЕВТИНИЯ КОЗЛОДУЙСКИ ТОКСАМО ОТ 23%...??? - Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 години и на цена от 79 стотинки (без ДДС)... и да отказва ток от Козлодуй, струваща му 1.169ст!?!?!?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 6,5 ст В СЪЩНОСТ ВЪГЛИЩАТА В МАРИЦА-ИЗТОК СВЪРШВАТ СЛЕД 30 ГОДИНИ- Дори ПРОДАЖНАТА цената на тока от АЕЦ-Белене, да е 5.5 стотинки (при себестойност 2,42 както казват англичаните), което признава дори сребролюбеца Касчиев, тя пак е по-ниска от всички други Зелени и Въглеводородни източници на ел. енергия... - Приятели, ако бяха верни 1, 2, и 3 (по-горе), Козлодуй ще продава на 100% и не по 3,0ст. , КАКТО ГО ПРОДАВАМЕ НА ТУРЦИЯ, а по 8 стотинки, Белене ще продава на същата цена..., ПАЗАРНА ИКОНОМИКА е това..., а всички тецове, които не могат да се включат в тази "ценова игра", ще затворят или някои от тях ще останат, като Студен резерв... СПОНСОРИТЕ НА ОДС ЩЕ ИМ СПРАТ РУШВЕТА, Е, И КОСТОВ ГУБИ, НО БЪЛГАРИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!!!Така ще изпълним и Евродирективата - Да намалим вредните емисии с 60%... Което ще направим всякак..., но САМО, ако го има Белене защото, ако го няма, до 10 години оставаме без ток..., ИКОНОМИКАТА НИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В КАМЕННАТА ЕРА, а по-точно ще го купуваме по 99 ст...., е, които можем да си го позволим де...

58

П.Петров

преди 11 години

Имам един въпрос към мат'риала на ГЕРБ, колко *** трябва да е някой, да въведе карти за градския транспорт и за бебетата, когато тази карта нищо не доказва, освен очевадни неща и може ли да се разчита, че такъв човек може да взема правилни решения от национално значение ?

57

Ангел

преди 11 години

РЕФЕРЕНДУМА НЯМА ДА Е ВАЛИДЕН ,НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ ДА ГЛАСУВАТ ХОРАТА-ПОСЛЕ ВСИЧКО СИ ПРОДЪЛЖАВА ПО СЦЕНАРИИ ЧАСТНИКА ОТ АМЕРИКА ИДВА СТРОИ И ОБИРА ПЕЧАЛБАТА ДАНО ПОНЕ ДЯЛ ВЗЕМАТ НАШИТЕ ,А ИНАЧЕ НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СЕ ВЗЕМЕ ЗАЕМ И ЦЕНТРАЛАТА ДА ГО ПЛАЩА С ПЕЧАЛБАТА ОТ ПРОДАЖБАТА НА ТОК ТАКА НИТО ХОРАТА НИТО БЮДЖЕТА ЩЕ БЪДАТ ТОВАРЕНИ И ЩЕ СИ БЪДЕ БЪЛГАРСКИ