41

Анонимен

преди 11 години

ВИНОВНО Е САМО РЪКОВОДСТВОТО НА БДЖ! ЗНАЕЩИ ЧЕ ИМА НЕИЗПРАВНИ ВАГОНИ ГИ ПУСКАТ ПО ЛИНИИ. НЕ МОЖЕ ВЛАКОВИЯ ПЕРСОНАЛ ДА ОТГОВАРЯ ЗА ТОВА.

40

Анонимен

преди 11 години

Тези хора за нищо не са виновни! Какво да направят, като вагоните са неизправни, но в експлоатация от БДЖ, както и с неработещи противопожарни системи? С какво е виновен персоналът на влака за това? Техните функции са да следят за движението на влака, за ред и дисциплина, както и да помагат при аварии, но след като вагоните са неизправни, какво могат да направят те? Да препикаят пожара и да го загасят? Или да полетят като птици? Само се манипулира общественото мнение. БДЖ трябва да съдена!!!!!

39

Умник

преди 11 години

Абе вие смятате ли, че има виновни в случая? Дали не е виновна амортизацията на вагоните на БДЖ и това, че цялата й система е остаряла? В такъв случай плюете по хора, които за нищо не са виновни. Погледнете го и от тая гледна точка преди да си изливате яда за състоянието на държавата и държавните стуктури и предприятия върху обикновения работник....

38

Профи

преди 11 години

Абе вие изобщо още ли вярвате, че вагона се е запалил от луминисцентна лампа ? Или от флакон дезодорант, каквито приказки ни приказваха? И ще се изкриви така, както беше показано на снимката? Това става от МНОГО висока температура. И като как пожарът обхвана ПРЕДНИЯТ вагон в движение? И затова ли е виновен шафнера? Нещата са много по-дълбоки, но някой не иска да излизат наяве. Жалко за жертвите и съчувствие на близките.

37

НЕ РАЗБИРАМ

преди 11 години

Следсвието установило ли е причините за пожара?Ако се знае как е възникнал пожарът,тогава ще се търсят виновниците за пожара.Повреда в инсталацията,защото вагоните са старинапр.,тогава виновни са по-нагоре в ръководството на БДЖ,отговорни за техническата изправност на вагона...и т.н. все в тази посока...А то иначе началник влак и шафнерката...също са можели да бъдат между жертвите...Не ги оправдавам,но кой им е наредил и отвън и отвътре да заключат вагона...Може би някай от пътниците е бил мишен

36

Юрист

преди 11 години

И за какво толкова години влачихте това дело, проведохте сума ти заседания, направихте сума ти експертизи и накрая опарвдахте виновните ?! Похарчихте бадева сума ти народни пари , свличани от нашите гърбове, за да отчитате дейност! Та вие нищо, абсолютно нищо не свършихте и може би това ви беше целта! Разхождате черните мантии и белите шалчета и се правите на велики! Съдия и прокурор да си в това време - нищо реално не вършите, само вземате парите от нашите заплати!

35

Гошо

преди 11 години

Български съд с цялата му непоследователност и идиотия: виновните за смъртта на 9 невинни човека се отърваха с условни пирсъди, а за човекът, убил рецидивист наркоман,влязъл с още един младеж във входа му не да пие кафе и да гледа момичетата от входа - 5 години затвор! Както се казва: БГ Темида е жестока спрямо осмелилите се да се противопоставят на престъпниците и гальовно-състрадателна към самите престъпници. Чернодрешковците вместо да служат на обществото са в услуга на престъпилите закона.

34

ЯД МЕ Е!!!!

преди 11 години

ПОВЕЧЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ТЕЗИ!!!!!!!

33

werti

преди 11 години

До Ivan Grozni 1Шафнерът и началник влака е трябвало да знаят какви действия да предприемат при пожар. Не се разбра - какво са сторили те, докато се е възразявал огънят? Ако не друго, то са могли да изискват (нали и те са началници) от висшестоящите си обучения за ППО и защита от бедствия и аварии. Докато пътуват, пътниците са грижа и отговорност на БДЖ като цяло, но в настоящия момент И на началника и шафнера! За свидните жертви най-виновни са тhе big bosses! Смъртта и болката не са условни!

32

колега

преди 11 години

Лека му пръст на проф.Рашо Рашев.

31

ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ

преди 11 години

АЗ СЪМ КАЗАЛ -ЩОМ ДЪРЖАВАТА Е НЯМА И НЯМА ПРАВОСЪДИЕ. ЩОМ УБИЙЦИ ПОЛУЧАВАТ УСЛОВНИ ПРИСЪДИ И ТО ЕЖЕДНЕВНО НЕ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ДА РАЗДАВАТЕ ПРАВОСЪДИЕ САМИ. УСЛОВНАТА ПРИСЪДА Е ПОМИЛВАНЕ А НЕ НАКАЗАНИЕ. УБИЛ ДЕТЕ НА 11 ГОДИНИ С НОЖ ОТ 21 ГОДИШЕН /КОБРАТА/ НЕ Е В ЗАТВОРА А В ПСИХОТО. ТРЯБВА СМЪРТНА ПРИСЪДА! СТАВИЙСКИ ПИЯН КАТО КИРКА УБИЛ ЕДИН И ПРЕВЪРНАЛ В ЖИВ ТРУП ОЩЕ ЕДИН-УСЛОВНА ПРИСЪДА. В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ДАВАТ НАЙ-МАЛКО 10 ГОДИНИ. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ. ОКО ЗА ОКО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЕ НАМАЛЕЯТ. ДА.ДОКАЗАНО И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ДОКАЗВА ЧЕ ЗА БЪЛГАРСКИЯ СЪД ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НЕ СЕ ЦЕНИ И НЕСТРУВА НИЩО. ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ САМОПРАВСТВОТО Е НАЛОЖИТЕЛНО - ГЕОРГИ ИВАНОВ НАМЕРЕТЕ ГО И ГО УБИЙТЕ, ШАФНЕРА НАМЕРЕТЕ ГО И НАПРАВЕТЕ ИНВАЛИД.ИВАНКА КОСТАДИНОВА-МНОГОКРАТНО ИЗНАСИЛВАНЕ. ОПОЖАРЕТЕ КЪЩИТЕ И ИМОТИТЕ ИМ. ПРАВОСЪДИЕ ОТ СЪДА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ. РАЗДАЙТЕ ПРАВОСЪДИЕ САМИ. БЪЛГАРСКИЯ СЪД Е КОРУМПИРАН И НЕНУЖЕН. ПРОТИВОНАРОДЕН И АНТИЧОВЕЧЕН.ПЪЛНО БЕЗАКОНИЕ ПРИ ГЕРБ!

30

Анонимен

преди 11 години

След като са налице осъдителни присъди, то тогава съда е преценил, че тези лица имат вина за случилото се и следва да понесат съответна наказателна отговорност. Не разбирам обаче изключително ниския размер на наложените наказания и отлагане на изпълнението им. Не може просто така- за девет човешки живота- условно наказание. Та тия хора вероятно продължават да работят в БДЖ, и ще продължат да работят там и с условните присъди.

29

777777

преди 11 години

Загинали 9 души и тези получават условни присъди!Бъзикате се.Толкова ли е евтин живота на българина.

28

Анонимен

преди 11 години

"Присъдата може да се обжалва в 15 дневен срок пред ВКС". Aa da be. NEka da naprawqt o6te edno objalwane, 4e nakraq jertwite da im pla6tat na winownicite. Ot OSEM godini swalili na DWE!!!! E KAK STAWA TOWA?!?!?!?!

27

Анонимен

преди 11 години

В ютуб попаднах на един док. филм на bbc - пътуване с влак из Балканите.Филма започна в турски влак (показваха купетата и взимаха интервюта от пътниците), продължи с гръцки влак, и тогава си казах ''дано да не покажат българските влакове'', защото който се е качвал във международният влак София-Солун знае какъв ужас е.За моя радост филмът продължи с македонски влак и сръбски влак.Не може да те уважават другите, ако ти сам не се уважаваш.А ние явно не се уважаваме.

26

Анонимен

преди 11 години

Опс.Феодали

25

Зодия Овен

преди 11 години

Знам,че е лесно да се каже от страни но, шафнера и началника на влака не е трябвало да изпълняват престъните разпореждане на шефовите си.Понеже почти всички ние страх за работното си место си мълчим и оставяме собственици и ръководствата на фирмите да погазват законите и да се чустват като феодал.Често се чудя дали това е народа на Ботев и Левски.

24

Анонимен

преди 11 години

точно тия на снимката не са виновни!помислете над тези думи!

23

Анонимен

преди 11 години

браво, осъдихте едни хора, които са изпълнявали заповеди. Едва ли така му е дошло на акъла на шафнера да заключва вратите.... Лека им пръст на загиналите и Бог да помага на близките им

22

КАТО ВИ РАЗПРАВЯМ,

преди 11 години

ЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ БЕТОННИ ГЛАВИ ГИ ИЗБИВА НА КЮТЕК С "КЛАСОВИЯ" ВРАГ, НЕ ВЯРВАТЕ, АМИ ЧЕТЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ПО ДОЛО.... ПОНЕ ДА ГО ВИЖДАТ - КЪДЕ Е - ВРАГА? АМИ В ТЕХНИТЕ РЕДИЦИ, ОПА ГРЕШКА, В ТЯХНОТО РЪКОВОДСТВО ОТ ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ.... АМИ ДА ОДАТ ДА ИМ РЕВАТ, ЗА ВЪОРЪЖЕНА БОРБА И ДА ВИДЯТ "ЕНТУСИАЗЪМА" В ОЧИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ.... ХЕЛЕ НА СЪСЕЛА....