31

Кирил без Методий

преди 10 години

Намерете в Жужела,колко милиона от балканите та до Камчатка на север и колко .....стански бивши републики ползват Кирилика? Колко нации и колко държави упражняват тази умна АЗБУКИ! Ооооо неразумний ЮРОДЕ! Провери БРЕ.... ! ООООО НЕРАЗУМНИКО,НЕПРОЧЕТНИКО! ЮРОДЕееееее...Що не четеш???? На собствената си азбука даже....Не щеш да четеш? Можеш само да мразиш ли?? Велик Народ! Велика Нация-проумей го Българино!!!!

30

ххх

преди 11 години

ДУР БРЕ *** - УТРЕ И МОНГОЛЦИТЕ ЩЕ РЕКАТ ЧЕ КИРИЛ И МЕТОДИ СА ТЯХНИ ,КАКТО ГО НАПРАВИХА ТЪПИТЕ МАКЕТА

29

я

преди 11 години

Аз се учудвам, че чак сега се открива паметник на Кирил и Методи в Монголия. Това е интересна страна.

28

Хорлогийн Чойбалсан

преди 11 години

Тия, дето ни съветват да "попрочетем", да вземат да попрочетат те - опитът за връщане на уйгурската писменост беше пълен провал, защото населението не искаше да замени една лесна азбука като кирилицата с някакво архаично, свръхсложно вертикално писмо. Аман от "експерти".

27

Анонимен

преди 11 години

Подозирам,че Двамата братя имат монголски корен.

26

Анонимен

преди 11 години

А защо не и в Сомалия или Того Того

25

Анонимен

преди 11 години

Можеше да ги навие да вдигнат паметник на Кемал Ататюрк.

24

някой

преди 11 години

Алооу, Днес.бг, в Монголия от десетина години вече не се пише на кирилица. Върнаха се към старомонголската азбука от Х в.

23

Анонимен

преди 11 години

Много добра идея е това за паметника на Кирил и Методий.

22

duhat ot butilkata

преди 11 години

С Поглед към културното бъдеще "Утринна зелева чорба"

21

Анонимен

преди 11 години

Много интересно - Николай Младенов закри и сега продава посолството ни в Улан Батор, а Вежди ще работи за подобряване на отношенията с МонголияБаярын мэнд хүргэе! = CONGRATULATIONS!

20

до 18

преди 11 години

Кирилицата не е измислена,тя е модернизация на глаголицата,базата е една и съща,просто става дума за една напасване,така че терминът "измислям" за кирилицата е неправилен.

19

Наблюдател

преди 11 години

Ц ц ц ц, за кво вдигат паметник там, вместо да направят такъв някъде в България. На хората там много им пука к`ъв е този паметник....Сега сигурно македонците са произвели новина- Покорихме Монголия :D:D

18

varnenec

преди 11 години

Хубаво е че не са взели Фидосова да язди,че горкото животно ще го пенсионират по болест.Иначе много ще и отива кожени дрехи))

17

имигрант

преди 11 години

Браво! Машалла! Или ... как е там на монголски не знам?Да живее българо-монголската дружба!Сега остава само да научим монголски език, буквите нали си ги знаем!А как се казва президента на Монголия, някой знае ли му името? Не?Цахиагийн Элбэгдорж - в случай, че реши да дойде на посещение у нас.А, като тръгнем да учим в Улан Батор, трябва да видим какъв е курса на монголските тугрици спрямо левовете, или поне еврото.

16

Анонимен

преди 11 години

a pak nie gi mahame samo pametnici ni lipsvat

15

varnenec

преди 11 години

Във Варна ,пък ние ще издигнем паметник на Искра Фидосова.Той ще се намира на входа на морската градина))

14

Анонимен

преди 11 години

qqqqqqq

13

mariqn

преди 11 години

tozi palqcho Анонимен nqma li si druga rabota ?

12

a

преди 11 години

Когато пишрте за Монголия, попрочетете повечко. През съветско време действително се е пишело на кирилица, но в последните години все повече страната се връща към старата уйгурска азбука, използвана преди промените от 1921 г.