77

те така си е

преди 11 години

Министърът на външните работи на Македония Антонио Милошевски обяви, че Йохан Волфганг фон Гьоте всъщност е македонец. Това стана на официална визита при немския му колега Франк-Валтер Щайнмайер.Милошевски дори не поздрави, а още несъбул обувките си започна пламенна реч, която озадачи журналистите, дошли да отразят срещата между двамата външни министри: "От години Германия се опитва да си присвои македонската история. Но добре - преглътнахме, че на Октоберфест предлагате македонска наденица, наричайки я вурст. Но това е недопустимо. Гьоте е македонец! Той е син на юристконсулт от Куманово на име Гьоте Вълчовски. Оттам вие му превеждате презимето като Волфганг. Волфганг фон Гьоте - Вълчоски, на Гьоте синът! Признайте това официално, колега Щайнмайер!"Логично германецът не признал теорията на Милошевски и застанал на страната на немското потекло, което имал авторът на "Фауст" и "Теория на цветовете". Разярен от този факт, Милошевски не останал на коктейла, предвиден за след края на срещата, а само натъпкал няколко парчета шпеков салам в джобовете на сакото си.Това е вторият подобен случай, след като преди две седмици македония призова Франция да признае македонското потекло на Виктор Юго. Според Милошевски той е отговарял за продажбата на Застава Юго за Македония, а след разпадането на Югославия, написал "Клетниците" за все по-смаляващата се Сърбия.

76

Анонимен

преди 11 години

Цялата история с измислените "македнски" претенции идва по следното направление: Москва -> Белград -> Скопие. Можете да си представите колко глупави са македонците, щом така лековерно се вързват на сръбските простотии, които Москва всъщност иска да се случват. Защото тя не може да преживее София да има своя политика и за това единствения съсед, който може да ни "дразни по някакъв начин" е Македония... другите вече са в ЕС и/или НАТО. А Сърбия... все някога ще влезе в ЕС.

75

BG

преди 11 години

Не бре,Зоране, да те светна макар не знам как точно ще разбереш българския - нали той е "не разбираем чужд език за вас". Не сте страшни - АМА СТЕ СТРАШНО НАГЛИ И ПРОСТИ !!!Да ти сборувам - не мой да ни викате татари-***-***, смърт и вън *** татари, да ни крадете историята, да пишете че наши писатели са македонски макар да не са написали и един ред на македонски диалект, и че се били борили срещу Бугария, че сме ви били заробвали, окупирали .. И па после да кажете - шо ни толкоз мразте

74

Ей Зоране

преди 11 години

и ти ли си македонец, името ти е по-скоро сръбско. Както и да е, що те е страх да минеш границата? нали отсреща са уж подтиснатите македонци в БГ, кажи че си истински античен и чакай да ти се радват. Аз обаче на твое място ше си трая и прово у столицата, Софето, там никой няма да те закача и най-много да те вземат по говора за някое просто момче неизлизало от село. Което се и доближава до Вистината, нали?

73

До 98, Зоранчо

преди 11 години

Зоранчо, влече те насам, не се срами като дете признай си!

72

Защо

преди 11 години

Защо населението в Македония е много просто.От Македония излизат много емигрантски вълни - Първата още след Илинденското въстание към България - След междусъюзническата война - много голяма към България - След първата Световна като разбират, че остават извън България отново голяма вълна към България - По време на Югославия, емиграция към Щатите и Канада - Вътрешна миграция към Белград столицатаИ като знаем, че емитрират обикновенно инициативните и кадърни е останал кой - ***

71

перо

преди 11 години

Винаги трябва да се уважава един български ПРЕЗИДЕНТ, независимо дали сте гласували за него или не.Нормално и дипломатично изказване за протегнатата ръка към Македония. Друг е въпросът ,дали тя няма да остане сама във въздуха.Изслушването на кондидат членовете на ВСС е крайно недостатъчно. Избирането им трябва да стане пряко от гилдията , а не чрез каквито и да е било квоти , както от Парламентът , така и от Президентът. Същото се отнася и за Главният Прокурор.Благодаря ви.

70

Анонимен

преди 11 години

И тук ясно се вижда че комунистите никак не държат на България

69

ДО 90

преди 11 години

ВАШАТА МАЙКА В РУСИЯ ЛИ ВИ КАЗА,ЧЕ СА АМЕРИКАНЦИТЕ И ВИЕ ДАЖЕ И НЕПОГЛЕЖДАТЕ--НА ДОВЕРИЕ...КРЕМЪЛ НАРЕДИ НА ГОШО ТАРАБАТА ДА НИ СЪБЕРЕ ПАСПОРТИТЕ,ДА ЗАДРАСКАБЪЛГАРИН И ВМЕСТО ТОВА ДА НАПИШЕ МАКЕДОНЕЦ, И ВОЖДА И ЪЧИТЕЛЯ ВИ ГО НАПРАВИ.КРЕМЪЛ НАРЕДИ НА БЕКАПЕЙСКИТЕ ЕКСТРЕМЕНТИ ПЪРВИ ДА ПРИЗНАЯТ БЪЛГАРСКАТАТЕРИТОРИЯ ЗА ДЪРЖАВА И ТЕ ТУТАКСИ ГО ИЗПЪЛНИХА.ПИНИКИО=ВИДЕНОВ КАЗВА ИЗТОЧНИТЕ СРЪБСКИ ПОКРАЙНИНИ,ВМЕСТО ИЗКОНОТОЗАПАЗНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОКРАЙНИНИ,КОИТО СА ДАДЕНИ НА Ю Г О С Л А В

68

БЪЛГАРИЯ ФАЛИРА

преди 11 години

СТИГА НИ ОТВЛИЧАХТЕ ВНИМАНИЕТО СЪС СКОПИЕ!!!! БОЙКО В ТУРЦИЯ С ФЕС В ИЗРАЕЛ С ТИКВЕНА ШАПО В ПОЗА НАГАЗУКИ НО РУСНАЦИТЕ ГО СУРВАКАХА С 2 МИЛЯРДА НЕУСТОЙКОИ. НАГЪЗВАНЕТО БОЙКОВО ВЪВ ВСИЧКИ ПОСОКИ ДО ТОВА ВОДИ - ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА ПРИ БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ. ТОТАЛЕН ФАЛИТ. И ДЯНКОВ НЕМОЖЕ ДА МЕ ОБОРИ! ГОЛЕМИЯ БОЙКО БОРИСОВ ГОЛЯМ СИ ГО ВКАРА! С ГОЦЕ И ПАРИТЕ НА ЦВЕТЕЛИНКА У БАНКАТА СИГОРНО МОГАТ ТРИМКАТА ДА ИЗПЛАТЯТ 2 МИЛЯРДА ЛЕВА. ГОЛЯМАТА РАБОТА ГЕРБ И НЕЗАМЕНИМИЯТ ИМ ВОЖД ТИКВУН ГОЛЯМА БЕЛЯ ДОКАРАХА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО БЪЛГАРСКИ *** ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ. БОЙКО БОРИСОВ ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА- ТОЙ С ДЯНКОВ 300 МИЛИОНА ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПО ЗАЕМИТЕ НЕМОЖАХА ДА ПЛАТЯТ ТА ТЕГЛИХА НОВ ЗАЕМ СЕГА 2 МИИАРДА ОТКЪДЕ ОТ ТРАФИК НА НАРКОТИЦИ И ОТ БАНКАТА НА ЦВЕТАЛИНА? НАДАЛИ. ОТ ОВЧИЯ *** НАРОД! Тук нещата вече яко се вмирисаха ! Някой трябва да да де обяснение КАКВО става всъщност ! Снощи в дискусионно студио казаха , че 5 по-големи чужди фирми , са изнесли от България 1 миллиард лв. , само за последните 8 месеца ! Сега ни сурвакат с още 1 милиард - НО ЕВРО ! Еврофондовето отдавна са спряни , и свежи пари в държавата практически НЕ ВЛИЗАТ ! А сме във валутен борд , и нямаме право да печатаме ... Властта да поеме отговорност и да каже КАК така пият кръвта ни , и откъде-накъде ? При това положение ФАЛИТА на Държавата е неизбежен ! Този път обаче искаме да наем КОИ са кокретните виновници за това ! Че Бойко и Шимончо са първите двама - няма съмнение ! След тях плътно се нарежда Гоце ! Защо ли започвам да си мисля , че тия тримцата ИМАТ личния ресурс да ПЛАТЯТ загубите , които ИМЕННО ТЕ ни донесоха ! А откъде имат толкова пари - сетете се сами ! И мислете КАК да им ги вземем , щото това всъщност са НАШИТЕ ПАРИ !!!

67

Един Българин

преди 11 години

хОРЦЕ, още нещо: Македонската азбука (като неразделна част от Българската) е била глаголица, а сега е кирилица (справка "древномакедонските" ръкописи - е в тях пише на старобългарски, но все пак "древномакедонският" така се е казвал до преди 67 години). Ти, приятелю, като виден "родолюбец", защо не пишеш на кирилица? Дори и сърбите припознават кирилицата като своя азбука (добре че сме им я дали до като бяха част от България, че неграмотни щяха да си останат).

66

АЗЕ

преди 11 години

Какво се чудите ,...това е творение на Д.Уорлик !Ние в Бг,нямаме право на свое изявление ,....КАКВОТО НИ КАЖАТ НОВИТЕ "БРАТЯ''----хАМЕРИКАНЦИТЕ !Бг е ---капиталистическа държава ,и ОТНОВО -----ЗАВИСИМА !Въобще да не мисли някой за ---ДЕМОКРАЦИЯ !БУРОВ:"В малка и бедна държава,..... НИКОГА не може да има ---ДЕМОКРАЦИЯ",винаги ще слугува на някой си!

65

до 87

преди 11 години

Що бре, нали са ученици на ...3-ната коалиция ,а и техният електорат е в ГЕРБ ,....за сега все още не е засечен ВНОСЕН ЕЛЕКТОРАТ !?Има лафче:"Учениците стават ПО-ДОБРИ ОТ УЧИТЕЛИТЕ СИ".

64

Един Българин

преди 11 години

хОРЦЕ, да ти кажа кофти е да те крадат,но много по-кофти е да те мамят откакто си се родил с някакви фалшиви глупости, които разбира се ги има само в "македонски" източници. Вашите политици трябва да приемат че по този начин срамят БЪЛГАРИЯ, част от която са и те (за съжаление). А за гърция и сърбия си прав - те са били окупатори и са мляли всичко наред що е смеело да се нарече Българин (а друго не е имало през 1945-та). Питай дядо и баба за "църният 7 януари 1945".Тито успя да ви македонизира.

63

Един Гет

преди 11 години

Незнам дали Роско е пил днес хапчета..Искам да го попитам кога ние българите ще видим от него Боко и Цвъко конкретни действия а не думи..?Къде е райската градина бе Роско за която ни обещахте с Бокито?Сигурно бензинът по 3лв е отговора на въпроса ми?

62

манипулации

преди 11 години

Този урок важи с особена сила за Плевнелиев!

61

ФАКТ

преди 11 години

Македония---селото на Европа !

60

rusnak

преди 11 години

***, цялата история е манипулирана!

59

АЗЕ

преди 11 години

Македония----НИЧИЯ ЗЕМЯ,НИЧИЙ НАРОД ,БЕЗ ИСТОРИЯ .....!

58

Кан

преди 11 години

"В Скопие да разберат, че в историята не се влиза, манипулирайки я!" - заявява българският президент, пропускайки да изтъкне, че това право има само София, където историците могат да съчиняват измислици и да ги наричат история, като се започне от манипулациите за Кубер, за Мадарските надписи, за Битолския надпис и пр. и пр.