157

Вальо

преди 11 години

То остана и историята да вземем да си даваме!

156

Руская уикипедия

преди 11 години

История Македонии и история Бывшей Югославской Республики Македония это не одно и то же. Эта оговорка, вероятно, не будет необходима, когда последняя согласует сво будущее новое имя с Грецией на переговорах, идущих под эгидой ООН на протяжении последних лет с 1991 года, когда Македония объявила о своей независимости.Но не стоит забывать о том, что Республика Македония никакого отношения к Древнегреческой Македонии не имеет.История Македонии как государства насчитывает немногим более полувека: в 1945 году в составе Федеративной народной республики Югославия была образована Народная республика Македония (с 7 июля 1963 Социалистическая Республика Македония), которая после распада федерации в 1991 году получила независимость. Относительно молодым является и македонский народ, сложившийся лишь в XX веке.

155

Браво на Росен !

преди 11 години

С всеки изминал ден непредубеденият българин все повече се убеждава, че в лицето на Росен Плевнелиев България намери достоен за нея, прозорлив, национално отговорен и продуктивен президент !

154

dan

преди 11 години

Не ръка,а дърво им трябва!!! Бий да те уважават!!!

153

Без компромиси

преди 11 години

Българският народ и неговите политически водачи винаги са залагали на чувството за съпричастност, солидарност и подкрепа към нашите братя от Македония. Доказателствата за това в най-новата ни история са толкова много, че е безсмислено да ги повтаряме. Сръбските политици и техните югокомунистически УДБА-шки Скопски мекерета винаги са залагали на клеветата, противопоставянето, лъжата, злосторството и омразата. Господ вижда и рано или късно въздава своето справедливо възмездие ! Сърбомакедонизмът е тоталитарено-силов Титово-Сталински социално-инженерингов проект за денационализиране на българския етнос. В стила на тоталитаризма е да идеологизира своите цели, а методите му за изпълнението им са лишени от морал. Те са безскрупулни, лицемерни и агресивни. Така беше в годините на Студената война, но сега е 21 век. Тоталитарните империи на Съветска Русия и на Югославска Сърбия са вече една осъдена от времето нечовешка история. На думи новоизлюпената държавица ФИРОМ нямала "претенции" към съседните държави, но на дело си присвоява тяхната история и, което е най-важното, правото да говори от името на славянобългарското население в цяла Македония и да го представлява под името "македонци". Сигурно не случайно агентите на УДБА шетат из съседните държави Гърция, България, Албания и Косово и финансират и метажират създадените от тях сепаратистки организации "Виножито", ХОМО "Илинден" и пр. На какво историческо основание току-що пръкналата се, политически конструирана от Тито, бивша югорепублика се възприема за "водач и покровител" на това население ? БЮРМ провокира на практика всички свои съседи Гърция, България, Албания и Косово. Единствено е "влюбена" в Сърбия, най-безперспективната за момента и, както обикновено, подстрекавана от Москва Балканска държава. Да видим докъде ще стигне под ръчичка с нея ! Да ги подкрепяме безусловно за ЕС и НАТО с откровено фалшифицираната от тях история , с враждебна пропаганда и с провокативни действия, означава да се откажем от хилядолетна ни история, идентичност и от собственото ни национално достойнство ! Трябва да сме луди !!!

152

Анонимен

преди 11 години

Време е всичкитѣ балкански държави да се отърсѣтъ отъ своето комунистическо минало и да погледнатъ към бѫдещето!

151

АНОНИМЕН

преди 11 години

Плевнелиев ми се чини ,че е таралеж в гащите на Бойко Борисов.Постоянно се обажда като на барабан палката за ,щяло и нещяло.

150

някой

преди 11 години

скоро ще присъединим македония

149

Анонимен

преди 11 години

До Jatagana"Македонците" са си българи!

148

Анонимен

преди 11 години

До АнонименИ това предстои да стане,както са разпродадоха важните национални отрасли и парите ни отиват в чужди джобове и държави, а после питаме защо сме най-бедните нещастници. Балканска латино република.

147

ANONIMEN

преди 11 години

До KIRE PRACKOV HAHAHAHA!

146

Анонимен

преди 11 години

Коя България, по-точно, няма да направи компромис с историята? Защото политическият елит има своя държава в държавата! Те продадоха историята. Сега остана да разпродадат територията.

145

Анонимен

преди 11 години

До 193-194Това е български форум и ще пишеш на български!Историята е политика. Тук обсъждаме политиката. А не, средства за безпричинна саморазправа между българи!

144

Jatagana

преди 11 години

smart na Makedonzite , ne gi sikame tuka

143

Анонимен

преди 11 години

"България никога няма да направи компромис със своята история", само ще я съкращава и преиначава тук-таме, според искането на други държави, за да се угоди на тяхните стари или нови имперски, неоколониални и геостратегически интереси на Балканите.Плевнелиев ще каже ли, кой диктува политиката в Македония през послидните години и кой има полза от антибългарската кампания?! Плевнелиев, защо не обясни на Путин, че в русия не пишат на църковно-славянски, а на български!Плевнелиев, защо не обясни на Ердоган, че повечето турци са помюсюлманчени българи и да престане с инвазията на турски език в България?! Да обясни на европейците, че в Батак е било клане, а не пиянска свада на среднощен купон! Че децата на българите са отвличани, за да се попълват еничарските корпуси на турската държава и че на българите е било забранено да яздят на кон. Плевнелиев да се изкаже относно предложението на СДС-арина да се махне паметника на Цар Одвободител, което е равно на компромис с историята! Защото благодарение на имперските амбиции на руския император днес съществува държава България, на която той е президент и ние пишем в този форум на български език.

142

1

преди 11 години

росене,кога ще подадеш ръка на Юлиана,самотна е много,ще кривне по правия път,историята я остави на историците.

141

Анонимен

преди 11 години

Господиб божеееБългария няма да направи компромис....Ще подадем ръка на Македония ....Президента На ;Българотускоциганскомакедонско и който купи земите

140

тцЪ

преди 11 години

"България протяга ръка на Македония, заяви Росен Плевнелиев"....Е, аз пък като българка, подавам на Македония само среден пръст! Тези сърбизирани *** не заслужават друго. Защо още не сме им наложили санкции за хилядите обиди по наш адрес, за присвояването на историята ни (да, сега е смешно, но след 50 години няма да е - ще останат сегашните писания, а историята е това, за което има информация), за системното унижаване на български граждани, за унищожаването на наши военни гробища?

139

Анонимен

преди 11 години

Замирисва на парламентарни избори.*** ,Герберасти и обикновенни комунисти стават националисти.

138

j_o_k_e_r

преди 11 години

‎"Аз съм българин, имам семейство, жена, две деца, имам дом, работя, плащам сметки и данъци, гласувам, спазвам законите и правилата, ако пък ги наруша, си плащам глобите и си понасям наказанията и незнайно защо все повече започвам да се чувствам прецакан в собствената си държава. И колкото и абсурдно да е, все още се надявам, че ще доживея да видя народни водачи, които да изтръгнат българската *** из корен и да направят така, че българи, турци, ***, евреи, гърци, арменци, татари, каракачани да бъдат горди, че са граждани на България.Докато това не се случи, аз всеки ден ще обвинявам, дори и да знам, че никой няма да ме чуе."