37

Станко

преди 11 години

Живеем в Абсурдистан, не знаете ли? Дължиш пари на някой, той праща мутрите да ги вземат. Парите които дължиш, са от продажбата на въздух в Абсурдистан, за тях не си ползвал услуги, не си ползвал телефон, може да се окаже че в този момент дори си нямал телефон :) а те ти продават услуги всеки месец, защото са коректни фирми :) И аз им предлагах услуги на техните фирми, те не знаят но ми дължат пари всеки 1 техен служител. Въпрос: Трябва ли да пращаме и ние мутри да събират от тях пари?

36

gost

преди 11 години

4удя се и се мая тия некадарни мтел как изоб6то могат да са6тествуват това е наи некадарната компания която са6тествува при спрян договор след 1 година идва и ми иска пари вие как мислите това нормална даржава лие или не няма ли да има закон няакав за такива след като си приклиу4ил и платил вси4ко те пак идватда искат пари какво е това на каква основа 6те ми играят сас ка6ти никаде в европа го няма това освен в балгария 100 ка6ти се смениха при тях срамота е

35

до 22

преди 11 години

Виж коментар 10

34

въоражавайте се

преди 11 години

дивизия Запад отново се връща с пълна сила... добре дошли в новите 90-те. въоражения човек е свободен човек.

33

Юрист

преди 11 години

Принудително събиране на дългове не може да се извършва от фирми. Законът посочва императивно, че тези действия могат да се извършват от частни или държавни съдебни изпълнители след постановено съдебно решение и по реда на изпълнителното производство. Така, че на въпроса дали са законни фирмите за събиране на дългове, отговорът е категоричен НЕ СА ЗАКОННИ. Подкрепям казаното от колегата и съветвам потърпевшите при всеки опит за тормоз от страна на такива фирми да се обръщат към полицията с жалба

32

Адвокат

преди 11 години

Изкупуване на дълг може да става единствено със съгласието на длъжника, а принудително събиране може да се извършва единствено след влязло в сила съдебно решение и последващо образувано по надлежния ред изпълнително производство. Всяко друго действие е незаконосъобразно. В този смисъл описаните в някои от коментарите действия на т.нар. колекторски фирми са напълно незаконни и наказуеми. Всеки който бъде тормозен по такъв начин следва да заведе съответен иск срещу въпросната колекторска фирма.

31

Виц

преди 11 години

Наскоро чух следния виц по повод на мобилните оператори в България: За да е ясно за какво става дума когато се обсъждат сметки и тарифи се предлага да се направят следните промени в имената на операторите: МЕНТЕЛ, ГРАБУЛ и СВИВАКОМ.

30

rave

преди 11 години

oficialno informirane i obratna razpika i za sudiite izpulniteli!!te sa nai golemite rekeiori!Tormozqt horata za 150-200 lv a ne zaka4at oniq s milionite zaduljeniq!

29

Анонимен

преди 11 години

Кой закон позволява фирми да изпълняват функциите на съдебен изпълнител и на полиция? На какво основание?

28

йопрст

преди 11 години

Доколко са законни фирмите, които събират дългове? Има ли списък на тези фирми в нета? Виваком ползва услугите на такава фирма. От тази дългосъбираща фирма ми звънят. Не се представят. Кой служител, коя фирма. Представиха се след като настоях. Не се стигна до драматични действия, платихме си. Обаче. Искам прозрачност на дългосъбиращите фирми. Прозрачност за тях, за служителите им и за действията им. Щом са обществени, а те са - да бъдат задължени да осигурят обществен достъп до инфо за тях.

27

Анонимен

преди 11 години

SEGA ZA NOV MONOPOLEN TEROR LI GOVORIM? -A KOGA TE SHTE NI PLATQT NA NAS KRAJBITE S NEZAKONNITE SMETKI? GOSPOD DA GI ZATRIE.

26

монополомафия

преди 11 години

А ние как дa наказваме мобилните оператори за неконституционните клаузи, за неравноправните договори, които са всичко друго, но не и основният правен документ на пазарната икономика. Но щом Министерство на правосъдието е на кривосъдието, а правният министър мисли само за къси поли, ярък грим и щурава прическа - така ще е. Пука и за конституцията и състоятелността на правните документи. Ти на мене - аз на тебе. Опит от НПО.

25

Анонимен

преди 11 години

КРС,КЗД,*** означават......комисия за регулиране на съобщенията,комисия за защита от дискриминацията,комисия за управление на ресурсите!Всички да се РАЗТУРЯТ!

24

Анонимен

преди 11 години

vzemete mi golia xyi,

23

Анонимен

преди 11 години

operatori reketiori palete im ofisite i chypete oborydvbaneto im po blokovete

22

Анонимен

преди 11 години

schypete im predavatelite na tezi nagleci operatori

21

Анонимен

преди 11 години

kato vi izkat pari zapalete ofisite na operatorite i te da si platiat,niama samo vie da plashtate na tezi *** tartei .

20

Анонимен

преди 11 години

p[alete ofisite na operatorite shtom vi reketirat tova e spasenieto tia mrasni lixvari.

19

гост

преди 11 години

едно питане имам докога 6те тарсят по адрес 4рез указател писна ми да званят и да питат едикоиси това едикои си онова.Нема ли на4ин след като склиу4ва6 договора на место да се прави това краино неприятное да ме пита за некои за некои друг

18

Браво

преди 11 години

Добър ход сега ако може да се задължът и държавните институции и всички фирми при възникване на задължение да ни уведомяват по e-mail ще бъде страхотно. И всеки ще си знае какво дължи и на кого. Да можем и ние гражданите при неплащане на задължение към нас с e-mail да уведомим съответния орган за принудително събиране и начисляване на лихви. Много добре звучи ред и мечти в правилната посока.