95

Анонимен

преди 9 години

Готик е архитектурно течение, драги ми Смехурко, което е много преди това в музиката. Но то няма нищо общо с Неовизантийския стил на изграждане на храм-паметника. Жал ми е, като знам че от толкова безхаберие в държавата, не само че храма ще се разпадне, ами и народността.....

94

До Борис

преди 11 години

Бих дал Борисе ,бих дал и цялата си заплата,но.........................................................къде са ми парите ,които давам във вид на ДАНЪЦИ?Пак ще ги откраднат,ето затова,НЯМА да дам!

93

Анонимен

преди 11 години

Преди 100 години ?Само как са строили,само как са рисували!Сега и един месец не изтрайва!

92

алооооо

преди 11 години

кво се притеснявате за НЕВСКИ- и храм,и исторически и туристически обект и един от символите на християнството-нали дават дари за джамиите....ееееееехххх,***...

91

до 110

преди 11 години

Ами да,той е туристическа атракция,на пътеводителите често е на корицата...

90

Анонимен

преди 11 години

OSTAVI GO HRAMA.... S KAKVO NI E POLEZEN, DANEBI SLU4AYNO DA NI HRANI.....

89

Анонимен

преди 11 години

Има готика в България, но тъй като сме предимно православен народ тя не е толкова разпространена. Специално католическата катедрала в Русе е пример за тухлена нео-готика. Също така мисля, че и в Чипровско се срещаха няколко по-малки готически църкви. Не могат да се сравняват с Кьолнската катедрала например де.От чисто архитектурна гледна точка повечето храмове в България наистина са бижута. Трябва да ги пазим. Не говоря за строеж на нови, които най-често са грозни и не по канон.

88

Борис

преди 11 години

Любопитно ми е сега да видя реакцията на "християните":) Защото нали сме много големи християни българите, когато трябва да псуваме отваренето на джамия или *** и техните много деца.. Хайде сега да съберем пари за наш християнски храм, да видим койни е виновен, че от създаването на този храм не е ремонтиран (сигурно *** и мюсюлманите) :)

87

храм А.Невски

преди 11 години

Заемащ площ от 3170 м2, храмът може да побере 5000 души, колкото и най-голямата зала в НДК, с което се превръща в първата по големина напълно завършена и действаща катедрала на Балканския полуостров ако не се вземат предвид певърнатата в джамия Света София в Цариград и ненапълно завършената Свети Сава Сръбски.

86

Анонимен

преди 11 години

Отчетата в Ал. Невски доста често са обвинявани във връзки с масонски ордени. Та, да не се занимават със сатанизъм, а да си гледат по-отговорно храма. Или и това е част от тактиката за унищожение на Православието? Като оставим храмовете да се рушат...

85

до 102

преди 11 години

А не мислиш ли,че точно това ме привлича в готиката... Готиката е цяло течение в попкултурата...Аз малко или много съм готик,обичам черното,гробищата,тишината...

84

1

преди 11 години

Препозлатяването през 2003г. бе ПОДАРЪК от Русия.ФАКТ!А нашите отчета да заделят 50% от келепира народен и да поръчат ремонт.

83

до 102

преди 11 години

Да, затова само в Будапеща на година има повече туристи от колкото в цяла България, да не говорим за Виена, Париж, Рим, Барселона.

82

Анонимен

преди 11 години

Кой малоум*ик би казал: "Жалко, че няма готика в България".... напротив точно това е хубавото. По красива от источноправославната архитектура няма! Готиката е студена, грозна, мрачна, подтискаща

81

до 92

преди 11 години

За комунистите и гербаджиите нищо след 89-та и преди 2005-та не се е случило, затова и не се споменава позлатяването през 2003-та. Защото тогава кабинетът не беше от нашите като тези на БСП и ГЕРБ.

80

до 99

преди 11 години

Не,не съм мюсюлманин,даже съм много западно и светски настроен...Просто като безпристрастен откъм принадлежност към някоя църква мога реално да рпреценя кое е по-красиво.Джамиите в България трябва да се пазят.

79

до 96

преди 11 години

Взимай си джамията и мюсюлманската архитектура и марш в Анадола!

78

до 97

преди 11 години

Аз не съм вярващ, но не мога да не оценя невероятната красота на персийската архитектура особено и нейното превъзходство в естетически план над източноправославните изтърбушени храмове.Жалко че в българия няма храмове тип готика,защото те са най-красиви.

77

Анонимен

преди 11 години

до 96. Доста грешно. На теб може да ти харесват повече, но това не значи че Ал. Невски не е по-красив!

76

Анонимен

преди 11 години

Долу коментирате джамията. Джамията отвътре е невероятно красива,дори по-красива т александър невски бих казъл,въобще мюсюлманската архитектура е невероятно красива,за разлика от християнската,като изключим готиката,която буди удивление.