99

Анонимен

преди 11 години

Da Vi kaja, che predi godina rabotih v dom za deca, zaplatata mi beshe 350 lv., barabar s noshtnite smqni, obichah si decata i rabotata, no sami razbirate, che trqbva i da oceleq, za da otida na rabota...

98

valya.doncheva.5

преди 11 години

Уви, и децата и обзавеждането на снимката изглеждат твърде нагласено добре, нямат нищо общо с домовете, в които съм била, нито с тези, за които са ми разказвали. Само преди няколко дни една дама от Ротари клуб ми разказа как отишла зимно време без предупреждение в дома и заварила всички легла, покрити само с найлон, да не ги напикават децата и 1/едно/ одеало, децата денем "облечени" в пижами и чехли на бос крак, а даренията от чаршафи и какво ли не просто изчезнали ...

97

Българин

преди 11 години

100 - обяснявай ги тия на шапката ми - и аз съм ходил в такива домове - бели деца там можеш да видиш по чудо и по изключение. Над 90% са хъхряшки чаавета.

96

Българин

преди 11 години

Бе аре стига бе - знаем какво става със същите тия маймунета, когато са в "семейна среда" - през седмица четем за поредните ***, утрепали малкото си, вероятно в опит да го осакатят, за да вземат по-големи помощи. Продават *** си за органи, пращат ги да проституират, да крадат, да просят досега да има вкаран в затвора ***-родител?... а в домовете възпитателите нямат право един шамар да им ударят.... аман от лицемерни ревове и вопли за тая *** пасмина !!!

95

firkov

преди 11 години

pfuuuuuuuuuu....tasi tejka damska chanta e mnogo po-vajna vajna za mladata dama, otkolkoto da pogali i pregarne samotno dete!!!!!! sigurno e palna s kondomi tasi chanta!!!

94

Аз

преди 11 години

Ходих в домовете не веднъж,осинових дете е ще ви кажа лелките там си тръгваха с едни големи торби всеки път,само се чудя как ги носеха та те повечето бяхя дебели и тромави трудно подвижни бабки някои от които имаха нужда от помощ да се качат по стълбите.А домовете няма как да ги затворят едно 40 % от децата бяха с увреждания и бяха оставени от семействата си поради невъзмост да се грижат за тях . Те просто неможеха да стават от леглата. И за ваша инф. бяха бели та бели-опредено не бяха ромчета.

93

Анонимен

преди 11 години

Приемните семейства също са на заплати. За тях приемната грижа е най-вече спасение от безработицата и това си личеше дори и в напудрените филми, дето ги даваха по БТВ-то. В американските криминалета пък 90 % от серийните убийци са израснали в приемни семейства.

92

Анонимен

преди 11 години

Дайде тези 3000 деца по приемни семейства и проблема е решен.В момента поне 10000-15000 човека са назначени по различни програмки заради тези деца и всичките лапат и никои от тях няма изгода да се разрешат съдбите на тези деца.Защото докато има деца по концлагерите наречени домове има и щат има и заплатки.В Плевен където имаше за 10 смъртни случея (за 18 месеца) - има назначен персонал от ~170 човака за легова база от 66 легла. Сметнете си вие за какво става на въпрос.

91

До мен си

преди 11 години

Що зачесахме *** пак? Докато има кой да плаща измислени данъци, ще има и кой да ги краде!Решението на проблема е в нас! Спираме да им плащаме данъци, такси и тн. и определяме правилата. Не чакаме политиците да ни чуят, а им спираме най-ценното за тях ВЛАСТТА, която получават с парите. Ние гласуваме с парите си. Ако купуваме вредни храни, ще ни ги предлагат дори като БИО храни. Мислете или се откажете ;-)

90

Анонимен

преди 11 години

А колкото до насилието - ще спре тогава, когато условията на труд в домовете станат достатъчно привлекателни, че да задържат на работа квалифицирани и мотивирани служители, а не баба Пенка и стрина Недялка от селото да стоят там за по една минимална... и квот успеят да си докарат.

89

до Една

преди 11 години

Че тя подкрепата за техните семейства не е спирала, а нужда те имат постоянно и постоянно я възпроизвеждат, че да не останат случайно без подкрепа за месец-два. Напротив - при констатиране на неполагане на адекватни грижи за детето, то трябва да се настанява в дом, а майчинските и детските да вървят с него, а не с майката. Така хем ще се спре неконтролираното размножаване, хем ще се осигурят по-добри условия в домовете.

88

Отговор

преди 11 години

Кога ще спре насилието в домовете за деца? Когато здравният ни министър не е крадлива, лицемерна и жена.

87

до Една

преди 11 години

Те са част от нас точно колкото кърлежа е част от кучето от което смуче! Да са образовани и да имат работа- хубаво ,но как да стане насила? Те НЕ ИСКАТ да работят! За да крадат не им е нужно училище! Няма стимул ,който да ги накара да живеят по друг начин! Така получават от помощи много повече ,отколкото ако се трудят и учат! Затова промените трябва да са от самото законодателство и държавните органи да страт с двойния начин на прилагане на законите! Да ги съжаляваш е смешно ,пък те те презират

86

Анонимен

преди 11 години

Имах предвид до 87

85

До 85

преди 11 години

Нямам нищо против пенсионерите, хората цял живот са работили заслужават си, даже много повече. Колкото до хората с увреждания, съчувствам и, не са виновни, че са в това положение. Но цял живот да издържат от моите данъци *** и Айше, които здрави и прави, но не им се работи, а не съм съгласна! А и нали се сещаш, че парите които даваме на *** можеха да отидат за увеличение на пенсиите и помощите за инвалидите. Ама не, ще храним търтеи! И от къде на къде?

84

Една

преди 11 години

А възможност ще имат ако са образовани и имат работа. И не на последно място ако не говорим "за тях", като че не са част "от нас".

83

Една

преди 11 години

Щом за пари говорим, много по-евтино е да се подкрепят семействата, които имат нужда, отколкото да плащаве данъци, за да се издържат домовете, а децата да живеят в мизерия. Ако всеки от нас се постави на тяхно място, сигурно ще се съгласи, че кражбата е единствения начин да опитат шоколад например. Защото парите в домовете се харчат за всичко останало, но не и за децата. И затова домове не трябва да има, а децата да живеят с родителите си. А родителите ще си ги глидат ако имат възможност.

82

така не може

преди 11 години

Тия домове са развъдник за престъпници и създават изключително благодатни условия за кражби. През 90-те се изсипаха милиарди помощи за домовете. Да сте видели добре облечени и нахранени деца?(То мангаля де ама все пак деца) Всички лелки от домовете влачеха към собствените си домове, да не говорим за директорите. Да ги закриват моментално, в момента в който има изоставено дете - да се осиновява на мига, а не - ш го оставя до 3-4 годишно в дома, после ш го науча да краде и готов бизнеса.

81

до 85

преди 11 години

Ами дай да ги *** тогава. После ще *** и хората с увреждания, защото и за тях отделяме средства. Всички стари хора след определена възраст, също - под ножа, за д ане плащаме пенсии. Някоя друга група или малцинство да предложиш, на които трябва да се съкрати живота. Хитлер харесваш ли?

80

gomor

преди 11 години

За да се реши проблема трябва да се стелиризират ***. Ражда се мъжко *** - вазектомия, женско ако е да му се изгребе детеродната карантия още в родилното. Няма *** няма проблем.Що мълчат тия от агенцията, яааа да направят една статистика колко от тия деца са ***.