43

Агент Генчев

преди 11 години

Българска стопанска камЕра отново се изходи, а агент Генчев продължава да раздава акъл по всички въпроси

42

Анонимен

преди 11 години

Повече неграмотни - до 5 млрд. лв. повече за чалга индустрията и производителите на алкохол!!!

41

Томас

преди 11 години

грамотни, неграмотни - голяма работа. Колкото и да си грамотен като няма мерки за контрол над работодателите, те си правят каквото си искат.

40

Анонимен

преди 11 години

Нямам думи. 21 век и обсъждаме неграмотността? Я да попитам кои са тези неграмотни? Не са ли жителите на Факултета, Столипиново и още много знайни и незнайни квартали и катуни в държавата? Да си кажем направо - неграмотни са ***. За 23 години ги научиха, че няма нужда да учат и да работят, защото *** българи ще мизеруват за да ги издържат.

39

Анонимен

преди 11 години

Децата,които излизат образовани от училище,със сигурност са под 1%-те още на 15-16 години знаят в кой чужд университет ще учат,какви пари ще им трябват и т.н.Тези деца са грамотни и кадърни въпреки образованието.Те са от елитните училища,броящи се на двете ни ръце,където има много голяма конкуренция и влиза най-доброто.Имат и примера вкъщи на възпитани,грижовни,образовани родители.Всичко останало е ***.Учителите са звероукротители без никакви права.За 20 г. никой не поиска да ги чуе.

38

'Държава'

преди 11 години

Нека да махнат ДДС от книгите и учебниците! Кой си позволява да купи книга на детето си, при положение, че детските са 30 лв, а една енциклопедия е 40лв, абе държава на абсурди, това е! няма да се оправи никога!

37

БОЗО

преди 11 години

ГЕРБ НЯМАТ НИКАКВА ЯСНОТА КОЕ Е ВАЖНО ЗА ДЪРЖАВАТА. ЛУТАТ СЕ И ЧАКАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ГИ ВОДЯТ ЗА НОСА. И ТОВА АКО Е НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА ПОЛИТИКА!

36

Грамотен

преди 11 години

Знаете ли колко е ДДС на книгите?А какви са им цените?А знаете ли, че една хубава детска книжка струва 30 лв?А знаете ли колко струва една качествена енциклопедия?

35

;-))))))))))))))))))

преди 11 години

БСК и БАН правят изследване как ниската грамотност влияе върху икономиката!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

34

Един Българин

преди 11 години

Всички политици са за е**не заради образованието... Това е бъдещето на нацията, въпреки че *** народ се управлява и "закрепостява" по-лесно. За съжаление България по този показател почти няма бъдеще. Аз ще се опитам да уча и изпитвам сам децата си по точните науки, но мога ли да огрея навсякъде? А и има деца, които искат да се развиват в области, различни от тези, в които родителите им се представят добре :)

33

ИВО

преди 11 години

СПОРЕД МЕН ОБАЧЕ НЕ Е ТАКА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ НЕГРАМОТНИ ИМА А ТЕ СА ВЕЧЕ МНОГО ТОЛКОВА Е ПО ДОБРЕ ЗА ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА ИМ ТЪРСИ РАБОТА НЯМА ДА ВДИГАТ ЗАПЛАТИ ,И ОБРАТНО АКО НЕГРАМОТНИТЕ БЯХА МАЛКО ЕДВА ЛИ ЩЯХМЕ ДА СМЕ В ТАЯ ГРАФА НА БЕДНОСТ

32

Гогата

преди 11 години

С 50% двойки на изпитите след 7-ми клас,тази власт има друга идея за нещата.На един пожарникар е физкултурник са им нужни по-*** дори и от тях хора,за да не разбират какво става

31

Перспектива

преди 11 години

Сетили са се да подобряват образованието....тези мерки трябваше да се предприемат още преди 10 години. Лично мое мнение- връщане назад няма, просто българското образование и българският учител загубиха респекта и нивото си още преди години, а това е един необратим процес....Почти никой не избира тази професия вече.....заплатите са смешни, учебната ни система разклатена, а издаването ан учебници-доходен бизнес за определени хора! Жалко, но факт...светлина в тунела липсва.

30

men

преди 11 години

до тук водят алчноста и простотията на управляващите от последните 25 години. ако бяхте решили да поработите малко и да направите държава вместо да крадете и да балансирате интересите на русия и сащ вместо да се държите за палците, хървати, словенци, чехи че дори и испанци и италианци стяха да ни дишат прахта. ама пустата лакомия... *** глава затрива. и сега няма държава, няма икономика и крадените парици им се вижда края. остават само големите риби от банкя, праветз и сибанкя. лошо другари лошо

29

Даола

преди 11 години

Сега в България бележки и дипломи изобщо не са показател за придобити знания. В училищата се борят да имат повече ученици и паралелки, а в университетите - за повече пари от студентите. Малцина излизат от училищата наистина грамотни - могат да пишат на правилен български език и знаят нещо за българската история.

28

правда

преди 11 години

браво на 16-ти коментар.Герб значи елементарност.Младите учители да заминават от тук, има други Родини.Българският учител гладува, студува с това най-жалко в Европа заплащане.В България от времето на Петко Славейков /руски шпионин/не се уважава учителят.Циганинаполучава повече помощи отколкото заплата учителя.България е елементарен тип държава, мутренска е тя.Срам ме е за заплащането на учителя, бягай млади учителю, не стой тук.

27

Андрешко

преди 11 години

По скоро обратното.В началото на миналия век 80% от населението е било по селата, трудило се е от тъмно до здрач.На училище ходели прдимно момчетата, защото на жените многото акъл им вреди.Колкото да сричат и познават даскалите.Няколко плодородни години подред и правителството се чуди какво да прави с парите /Ат. Буров/.Сега по селата няма хора, само някакви декласирани талъсъми и отделни бр. пенсионери, отломки от онова време, с 15 лв изкарват месеца. Останалите сме ,,калинки'' и отличници.

26

Жорката

преди 11 години

Голяма част от частните компании не назначават хора със степен магистър, за да могат по-лесно да манипулират подчинените си.

25

optimist

преди 11 години

80% от хората притежават бакалаварска или магистърска степен. Проблема не е в липсата на висше образование, а в качеството му.

24

tim

преди 11 години

Xorata sa go kazali niska gramotnost niski zaplati