138

ескимос

преди 11 години

Разбира се че нашенците са били подмамени с работа и високо заплащане,робувайки на слуховете и митовете за по бързо печелене на пари в социалистическа Швеция,където всичко е пресметнато и изчислено да не може някой се забогатее повече от другите и която отдавна е изправена пред сериозни икономически проблеми с собственото си население!Къде са им парите на тези гурбетчий,които все пак са работили някой и друг ден и с спечеленото "високо" заплащане е било достатъчно да си заплатят обратния си път?Само че измамата е лъснала когато са "гризнали дръвцето" на место, вдън горите шведски на края на света на север,където и *** не искат да се заселват и живеят и илюзията и очакванията за голямите пари се е разминала с реалното шведско заплащане за труда им, решавайки,че по добре е с по малко пари да си се завърнат на държавни разноски обратно в България, заемайки позицията на измамени и ощетени гурбетчий!

137

Анонимен

преди 11 години

Да се гласува закон:всеки ,който тръгва за чужбина и след това няма пари за обратен билет на място в бг.посолство да подписва преддоговор,че дължи тази сума и лихвите по нея.При кацането в България да подпише договор за кредитно задължение към банка.

136

бългхрин

преди 11 години

Горките ***!

135

Така е

преди 11 години

*** имат проблем, проблема е че станаха много и вече не може всички с джебчийство и старо желязо да се изхранват -- не стига и *** по кофите, по 5-6 тарашат една и съща кофа.Така, че изхода е един -- васектомия и няма проблеми!

134

мария

преди 11 години

Човеколюбивите защитници на ромите да им платят или най-добре да си останат в Швеция, която също много се грижи за правата на малцинствата!А откъде са имали пари да платят на посредника и за билети за отиване, поне 1000 лева! А сега като не им изнася нямат пари! На мен кой ми праща билета от чужбина???Правилно да им платят роднините или да останат там.

133

Пешо

преди 11 години

Ех да можехме да ги изпратим всичките да берат боровинки!

132

Анонимен

преди 11 години

Били подмамени!?!?!? Истината по-скоро е друга - натресли се в Швеция в опит да крадат и да паразитират там. Номерът на минал и сега всички ние ще им платим самолетните билети да си дойдат пак да крадат тук. Посолството се опъва но някоя изключително човеконенавистна организация като Хелзинкският комитет ще скръцне със зъби и *** ще получат билети първа класа с храна и напитки на борда. Нашите политици не могат да пропуснат случая да се погрижат за толкова ценни електорални единици.

131

Стоянов

преди 11 години

До: 148 Филма съм го гледал , но това какво общо има с тия ***?Тръгнали на майка си в кътния без една стотинка в джоба.Ми то така ако става аз да тръгна за Дубай и там да обърна джобовете и да искам посолството да ме прибира ! А?

130

Анонимен

преди 11 години

Престанете да ни занимавате с потомците на Индия. Индия да си ги пребира ако са забравили безчестията и престъпленията им

129

до Стоянов 147

преди 11 години

"Кой нормален човек тръгва нанякъде без пари? "Стоянов, по твоята логика българина трябва да се закове жив с 2 пирона и да не мърда на никъде !препоръчвам ти да видиш един много хубав български филм - "Светът е голям и спасение дебне от всякъде" от 2008 година. Няма да съжалиш че си го гледал, това е един от малкото хубави български филми

128

Стоянов

преди 11 години

Що ми слагате минуси бе ?Кой нормален човек тръгва нанякъде без пари?

127

Стоянов

преди 11 години

Не ги разбирам такива ,повечето са така. Къде отиваш на майка си в... без пари в джоба!Всичко се случва, няма да помислиш ако нещо се обърка как ще се прибереш.***!Все едно да искам да отида в Париж и да тръгна с 5 лева в джоба!

126

Анонимен

преди 11 години

горките хора,искали са да се измъкнат от гейберската мизерия а то ..пак ще се натресат на нея

125

do 136

преди 11 години

Ами не съм ходил на училище в българия,майка ми е шведка,баща ми е българин.Но ако искаш ще ме научиш на граматиката,за мен даже ще е чест.Ами лошо ли е,да си имам самочуствие.Вие като нямате лошо е за вас,не за мен.Но аз виждам реалните неща.Както във Швеция така и във българия

124

qwer

преди 11 години

До ined : не си прав човече,гурбетчия стм,но никога не съм молил държавата да ми помага въпреки,че в началото спях по улици и немаше какво да се яде,не приравнявай гнусните *** с емигрантите българи,също така и не познавам българин който да се възползува от Б-я по този гнусен начин,познавам българи също които след несполука тук сме им давали пари назаем за да се приберат,но никога по този рекетьорски начин.Българи сме и такива ще си останем,но никога не говори така за нас.

123

ined

преди 11 години

Има един принцип на нашите гурбетчии "Като печеля - печеля за себе си, като загазя - всички трябва да плащат да ме спасяват". Да си приполмнил че само за сестрите в Либия отидоха повече от 50 милиона долара, защо и сега да не платим за няколко автобуса да приберем ***?

122

qwer

преди 11 години

Защо е нужно посолството да прибира хора и да се харчат държавни пари,когато тези берачи не са с държавна поръчка в друга страна,ами тогава и аз да кажа когато искам да се прибера в Б-я,нямам пари и държавата да ме заведе в Б-я.Какво пишете бе все едно,че Б-я е длъжна да харчи заради това,че някой е решил да напусне страната си и след неуспехът му хайде сега приберете ме защото съм българин.Що за *** журналисти са се навъдили ?

121

лили

преди 11 години

Ако държавата плати на ***,пардон берачите, да се върнат в България с нашите пари,ще започнем всички да пътуваме по света само с билети в една посока.Пристигайки в съответната страна,постояваш,разглеждаш,поработваш и после право в посолството-там трябва се погрижат за твоето връщане.Така излиза от претенциите на тези "нашенци".Шегата настрана,берачите могат да се приберат пеш или на стоп.Никъде не е казано,че трябва да се прибират със самолет,влак или автобус.

120

ох,изкуших са

преди 11 години

Нашенците са всъщност нашественици.Но е мило че сме ги приели за свои.Откровени сме вече.И се пазиме и си помагаме.Това са секс нашенци.Калинчици мили.Обичаме ви и ви прощаваме всичко.

119

BEZ IME

преди 11 години

ДА СИ ОСТАНАТ ТАМ *** МРЪСНИ , ПОДЛЪГАЛИ ГИ БИЛИ - ТЕ САМИ СЕ САМОНАВИВАТ И ЗАМИНАВАТ. А И ТУК СЕ ПРЕНАСЕЛИ С ЧЕРНА РАСА - ГРАДОВЕТЕ СТАНАХА *** , СЕЛАТА ПРОПИЩЯХА ОТ ТЯХ . НАЛИ ЕВРОПА МНОГО МИЛЕЕ ЗА ТЯХ ДА СИ ГИ ИНТЕГРИРА , БЕЗ ТОВА ОГЛОЗГАХА ДЪРЖАВАТА С ПОМОЩИ ОТКАКТО СЕ ПОЯВЯТ НА БЯЛ СВЯТ -- МЪРЗЕЛИВА ***