130

казваме

преди 11 години

България винаги ще се казва България и тази земя винаги ще е българска.Не забравяй-136че с нас е цяла Европа-люлката на цивилизацията.Българският език винаги ще бъде единствен официален език.Който не му харесва в България-да си ходи от тук.

129

ANKARA

преди 11 години

trybvavi nova BULGARİA a drugoto e lesna rabota..........

128

ANKARA

преди 11 години

SIKEEEE SIKEEEE STEGO NAPRAVITE STE KUPITE VSI4KO ZASTOTO STE DOYDE I TOZI DEN KOGATO TURCIYA STE KUPI BG............

127

ANKARA

преди 11 години

ıma mnogo prostı hora zatova АНГЛИЙСКИ ne se govorı......

126

Истината

преди 11 години

Нерабирам какво толкова се напъвате. Рано или късно турският ще стане официален. Понеже страната се казвала България, не е можело да се изучава, пропагандира, печата и т.н на други езици. Да, така е донякъде. Става дума обаче за сериозен процент от население за което майчиният е турски. Продължаването в духа "България се българите", другите да си ходят, следователно ще постави под въпрос и името на държавата като естествен резултат от подтискането на най-естествените права на част от населението

125

Анонимен

преди 11 години

Кой *** се продаде, да учат майчин език в училище - Да си го учат в вкъщи, на курс или на друго място.Няма аз да плащам, че майка му била туркиня.Дискриминират ни.В България на АНГЛИЙСКИ НЕ СИ ГОВОРИ.

124

Анонимен

преди 11 години

''.........Учебниците по турски като майчин език били остарели..............Не били подновявани от 20 г.....''Сигурно още учат за: кармазъ пешкир пичоолар - пионерчета, кандърма кьоше - агит пункт, а трябва да се модернизират като например: сурат тефтер - фейсбук и прочие..

123

Анонимен

преди 11 години

До "Кърджалиец" .. ако толкова искаш турски се махни от тази държава. Ако някога се приеме тази подигравка с българите и турския стане език тук трябва да ни изтрепят до крак. Няма смисъл да съществуваме като държава ако ще приемем нещо толкова обидно и отварително.

122

Кърджалиец

преди 11 години

Турският език трябва да бъде вторият официален език в страната , всеки ще избира един от двата езика за обучение още от първи клас..... А ДПС -то тряабва да работи по тази тема , иначе партийната върхушка ще изживее реноватсия!!!

121

Анонимен

преди 11 години

Пък турските филолози били изгладнели..

120

Антитурчин

преди 11 години

Ай стига бе,като са остарели ,родителите да се бръкнат и да платят от джоба си за нови учебници.От къде на къде държавата ще спонсорира изучаването на един маймунски език.

119

Asgard

преди 11 години

Нека турчулята най-напред научат официалния език е България,и после да тръгват да си учат майчиния език.

118

Анонимен

преди 11 години

Това ли е проблемът?А че тези деца не могат да научат български език и това ги осакатява?Но ДПС са доволни-прости хора-лесно се манипулират.Затова в МОН са глухи и не се вслушват в учителите по БЕЛ,че за тези деца е нужна методика за изучаване на бълг.ез като чужд-за три месеца се постига едно причлино ниво.

117

ПАГАНЕ

преди 11 години

СЛЕД КАТО СА ОСТАРЕЛИ,ЗНАЧИ СА ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ.КАТО ИСКАТ ДА СЕ ОГРАМОТЯВЯТ НА ТУРСКИ,ДА ОТИВАТ В АНАДОЛА.ТАМ МНОГО ДОБРЕ ЩЕ ГИ ОГРАМОТЯТ.В БЪЛГАРИЯ СЕ ОГРАМОТЯВА,ПИШЕ И ГОВОРИ САМО НА БЪЛГАРСКИ.ДА ЧЕТАТ ВАЗОВ,ЙОВКОВ,ДЕБЕЛЯНОВ,А НЕ КОРАНА.ПРОСТАЦИ НЕУКИ.ТРЯБВА ДА СИ ЛЯГАТ И ДА СТАВАТ С КНИГИТЕ - СВЕТИНИ "ПОД ИГОТО" И "ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО" И ВСЕКИ ДЕН ДА ПОЛАГАТ ИЗПИТ ПО БЪЛГАРСКИ ИЗИК,ЗАЩОТО ТОВА Е БЪЛГАРИЯ.

116

ТУРЧИН

преди 11 години

ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !!

115

?

преди 11 години

Ястребчо, поради каква причина бэлгарското и турското знаме си ги сложил едно до друго го ? Най-малко това им подхожда или подтекста е друг ?

114

националист

преди 11 години

Турски език в Турция, тук е България. Колко българи в Турция учат български език, като майчин ? В Делиормана и в кърджалийско масово на обществени места се говори само турски ,а нашите от голяма"толерантност" се правят , че не чуват. До кога ?

113

Рачо

преди 11 години

"защото ни управляваха Българи милеещи за България" - когато караха хората от пиринския край да се пишат "македонци", а не българи пак ли бяха милеещи??? Или когато искаха да дават пиринска македония на Югославия??? Ей комунистически неграмотници, винаги сте били антибългари!

112

Мамка им

преди 11 години

Чета коментарите назад в темата, гледам аватари с турски полумесеци лепнати върху светинята ни -Бългаеското знаме, и се чудя.Къде е държавата?.. и с какво заслужихме тази измислена демокрация, която от ден на ден, бавно и полека ни турцизираЕто затова е и носталгията по социализма.Едно на ръка, че тогава живеехме в пъти по-добре, и второ-подобна гавра от страна на турци, американци, или европейци бе невъзможна, защото ни управляваха Българи милеещи за България, а не продажни турски мекерета

111

Анонимен

преди 11 години

А пише ли в тези учебници, как е умрял Баязид Светкавицата, нашия поробител? Пише ли че не е останало турско семе след неговата смърт?