39

Ъц

преди 11 години

Експериментът върви с пълен ход. Интересен ще да е крайния резултат. Последния да почисти залата от Pop-Corn-a.

38

Анонимен

преди 11 години

Без парите от Европа гърците са загинали. Включително туризма, селското стопанство и т.н. Не се ли чудите защо те имат сметка да продават домати по-евтино? Това е заради субсидиите от Европа - примерно гръкът има квота 1 тон на декар, като това е платено предварително, ако произведе повече, дори го очакват санкции, и така - каквото произведе отгоре, дори да го продава на 20 ст., пак е на печалба, защото това е свръхпродукция, а другото му е платено още миналата година.

37

Анонимен

преди 11 години

Гръцките болници дължат 12 млрд. евро на германските фармацефтични гиганти. Швабите държат и 61% от проекта "Гръцко Монако". Някои хора просто не знаят какво значи "кредитор", затова обяснявам - кредитор е този, които идва и поема контрол над активите ти, когато не можеш вече да си плащаш дълговете. Без траншовете от Европа, Гърция няма да може да плати нито пенсии, нито заплати, и то още първия месец. На практика Гърция е фалирала отдавна, просто се търси приемлив вариант това да стане без бой.

36

Лидия

преди 11 години

Анонимен, ама мноооого аргументи, бе! "Хаха, то няма нищо вярно"? Това ли са ти доводите? Разбирам, че в УНСС не ви учат да се аргументирате, ама откъде ти хрумна тая соц. пропаганда, би ли споделил?До другия анонимен - исландския дълг беше 900% от нейния БВП, а при гръцкия съотношението е в пъти по-малко.До анонимното наци: "отново по-*** част от Европа отказва да плаща обяда си". Ехх, тия *** гадове, бееее! Алоо, ариеца, смешно е да говориш все едно ти си им платил обяда! Да не би ти да си банкер или собственик на немските концерни, които плащаха милиарди подкупи на гръцките политици от ПАСОК и НД, за да се купува продукцията им? Сименс бе уличен в раздаване на подкупи на гръцките власти в размер на 1 милиард евро и не е ясно до какви космически стойност са достигнали договорите, получени вследствие на тези подкупи. Т.е. почти ясно е, съдейки по размера на дълговете. Милиарди евро им изсипаха на алчните германци за оборудване на гръцките железници и метростанции, за цифровизиране на националния телеком, за болнично оборудване и продажба на военна техника, за негодната система за сигурност C41, която пробутаха за олимпиадата през 2004 г. и т.н.Относно прогнозите на другия анонимен - ако и част от този сценарии беше вярна, нямаше да четеш всеки ден манипулативни новини за Гърция. "На това се дължи и промяната в електоралните нагласи." Ама ти взе че и повярва на това по-горе? Не се учудвам, че ти е толкова промит мозъка. Подкрепата за СИРИЗА обаче нарасна, което не се връзва с тезата ти. Ти горе да виждаш цитирани прогнозни дялове? Не, нали. А чел ли си статия за електорални нагласи, без цитирани прогнозни дялове? Замисли се защо.

35

Анонимен

преди 11 години

Тука неква соц. активистка призоваваше за спиране на плащанията към кредиторите.Ето докъде ще доведе това:1. Гърция спира да плаща дълга си.2. Моментално изхвърча от еврозоната и следователно връща драхмата.3. Заплати и пенсии започват да се изплащат в драхми, а стандарта на живот измерван от обменния курс към еврото ще доведе до поне 3-4 пъти по-ниски доходи.4. Засега стандартът се подържа от ПОМОЩИТЕ на МВФ и ЕС, както и от опрощаването на половината дълг!Повечето хора в Гърция са наясно с тези перспективи и затова м/у двата тура на изборите настана и паниката в банките.На това се дължи и промяната в електоралните нагласи.Все пак има страхотен негативизъм към НД и ПАСОК.СИРИЗА продължава да обещава 'светло бъдеще' по простата причина, че много добре знае, че няма да и се наложи да управлява!От друга страна НД и ПАСОК вкараха страната в тази безизходица и никой не ги жали, че те ще понесат негативите от провежданите рестрикции.

34

Анонимен

преди 11 години

Нищо ново под слънцето: отново по-*** част от Европа отказва да плаща обяда си.И когато сервитьорът си поиска парите крещят с цяло гърло и тропат с крак, че.. ги ограбвали!Общо взето тече изнудване и рекет към Германия да обезцени труда на гражданите си за с/ка на търтеите от Гърция, Испания, Италия, Португалия и отчасти Франция.Това е неудобството на общата валута за левите популисти: печатницата определно ще задържи стандарта на просяците от Гърция, но за с/ка на германците. Точно заради това се дърпа Меркел.

33

Гарабет

преди 11 години

Със сигурност милиони гърци подкрепят Нова Демокрация и Пасок,но това не променя факта,че опоскаха банките си.....а пък самите хора знаят,че грък без пари е като жена без цици или село без начално училище. И запомнете-вместо сърце,гърците имат драхма в гърдите си.

32

Анонимен

преди 11 години

Ама, мноооого, наистина много искам да спечели СИРИЗА!Като опозиция ще продължат да ГОВОРЯТ глупостите си, а като управляващи ще могат да ги претворят в ДЕЛА! :))Относно тъпотийките, дето ги е нарисило Лидето, наистина е трудно да се възрази!Хаха, то няма нищо вярно, ама нейсе!Наредила е активистката разни думички: МВФ, Аржентина, Ирландия пък и Исландия, щото и тя започва с И :))Соц. пропагандата е като заразна болест - не пита! Много ме просълзи следното: "когато на референдума преди 2 години 93% от исландците гласуваха против изплащане на дълга" Кърти!! :DКолко ли длъжника, всъщност, искат да изплащат дълговете си?! :)

31

Анонимен

преди 11 години

35, Исландците никога не са имали голям външен дълг и не са финансирали благосъстоянието си с дългове! В Исландия дългове имаха банките и населението реши да не се изплащат обещетения на спекулативните английски и други вложители в исландски банки!В Арженитина имаха истински държавен дълг и там фалита доведе до 75% загуба на влоговете и доходите!

30

Бобата

преди 11 години

Абе вие хубаво се радвате на нещастието на гърците, обаче помислете как ще си изплащате вашите кредити към банките, които теглихте, за да купувате жилища, за ремонти, за автомобили, за обзавеждане и т.н.

29

Лидия

преди 11 години

Ми те пък гърците да не са луди да приемат спасителния план? Предпочитанията за левите радикали от СИРИЗА вече достигат 30% и изместват Нова Демокрация от първото място. Статията от Днес БГ е леко манипулативна, защото да, НД взимат 2% повече, но и СИРИЗА също покачват своя дял, така че е спорно дали гърците се връщат към партиите, подкрепящи спасителния план. СИРИЗА определено не го подкрепят. и с право, разбира се.Последното проучване на Public Issue от 23 май сочи:СИРИЗА - 30% НД - 26%ПАСОК - 15,5%Независими гърци - 8%ДИМАР - 6,5%ККЕ - 5%Златна Зора - 4%Между другото, същите зловещи прогнози като за Гърция се правеха и за Аржентина, когато спря да плаща дълга. Бях пуснала линк към статия от Монд Дипломатик "Аржентинската твърдост и гръцката мекушавост пред кредиторите", но виждам, че са го изтрили. Препоръчвам я тази статия. Лесно може да се намери през Гугъл. Хубаво е да се прочете и какво се случи в Исландия, когато на референдума преди 2 години 93% от исландците гласуваха против изплащане на дълга. МВФ веднага замрази им кредитната линия, обаче не успя да им извие ръцете. Революцията в Исландия почти не беше отразена в БГ медиите.Един Българин, силна армия не ни трябва. Парите за армия са пари на вятъра. трябва ни силно гражданско общество - като в Гърция, Аржентина, Исландия (която дори няма армия). В Гърция миналата година цял Солун стачкуваше в подкрепа на гладуващите емигранти и срещу затворите за емигранти. Ако ни приемат в Шенген, ние ще станем външна порта на крепостта Европа, ама колко хора тук са готови да подкрепят гладуващи емигранти?

28

Анонимен

преди 11 години

"Лидерът на радикалната левица СИРИЗА Алексис Ципрас заяви, че ако дойде на власт, първото, което ще направи, е да анулира програмата за икономии и да се опита да вдигне пенсиите."porednata prostotia na slynchasal gryk......mi otde she zemesh kinti ve ot persia ili ot faraonite v egypet.S politika moje vseki duner-suvlaki prodavach da se zanimava stiga da e dostatychno prost

27

Анонимен

преди 11 години

Много исках да спечели СИРИЗА! :))Щеше да бъде голям цирк!Да видим, как едновременно се вдигат пенсии и плащанията към външните кредитори се спират! :DТова са левите: лъжци и популисти!Дайте да дадем, другари или с чужда пита (германски пари) помен правят.

26

Един Българин

преди 11 години

29, ти май отдавна не си бил тук,а? Сигурно миеш тоалетни в Сибир? Там поне газът е евтин, седи грей се и не ни занимавай с глупостите си.Лидия, позволява си, защото нашите политици го позволяват! Гръцките - не. Това е разликата! Ако ние имахме дипломация с тази силна армия в началото на миналия век щяхме да сме се обединили още тогава, а сега да сме на още по-ключова географска позиция, с голямо население и щяхме да можем да отстояваме интересите си, но "разделяй и владей" нямаха интерес.

25

МДААА

преди 11 години

Не разбирам как е възможно да обсъждате гърците след като БГ е най-затъналата държава.Не мислите за вас,а сте тръгнали да плюете по комшиите.Запомнете държавата ви е най-пропаднала от цяла Европа.

24

Анонимен

преди 11 години

Лека полека малаките ги наместват в коловоза на мизерията,само дето се мятат като риба на сухо,приемат ли спасителният план ги чака прогресивна сиромащия най-малко 50г.нека да им е честита и добре дошли в клуба на бедните!!!

23

Лидия

преди 11 години

аве, онбашията, само спиране на плащанията не е достатъчно. Обаче е първото необходимо условие! В БГ МВФ си позволява да прави онова, което и в Латинска Америка по време на хунтите и диктаторските режими не са си позволявали.

22

До 6

преди 11 години

И да допълня - В Германия е два пъти по евтино от Гърция и е изклчително уредена държава! В Гърция климатът е чудесен. Прав си, германецът е спестовник. Южнякът има друг манталитет(или по скоро придоби такъв с политиката на консуматорство лъжлива свобода за харчене), но нещата ще си дойдат на място по един или друг начин.

21

онбашията

преди 11 години

аве лидия, и българия спря да плаща дълга си през 92ра, защо мислиш последва виденовата зима?

20

Моркови

преди 11 години

Сега е момента всички Балкански държави да се обединим и да си съберем вересиите от ЕС.