159

Stamat

преди 12 години

Javno veche se izcherpaha smislenite zakoni i sega zapochvat da si izmisliat nenuzni zakoni i zakoncheta. Predlagam parlamenta da raboti samo pri nuzda.Ostanaloto vreme v neplaten otpusk.Diankov da smetne kolko shte spestim.Dokato ne rabotiat da badat na 2 minimalni zaplati,vse pak sa narodni izbrannici.

158

хех:) до очудена

преди 12 години

ама това е на шопски-македонски диалект...определено тия които "мйекат" не говорят така. Прави ми впечатление, че само в България хората се срамуват от родният си диалект и някой им се подиграва за което(в частност-шопите се бъзикат с другите, все едно те говорят правилно)...Не знам от къде идва това...

157

Анонимен

преди 12 години

Племенни диваци

156

Димитър Л.Делийски

преди 12 години

Има български език - има българи, има България. Глупавите чуждици в българския език са индикатори, че няма българи, няма и България. Дебатите в парламента (обсъжданията в Народното събрание) ясно показват това. Министър-председателят ни сложи за министър на културата турчин, съдете и за културата на самия министър-председател.

155

Анонимен

преди 12 години

Както казваше един началник в казармата: ...'' да го мьекна на *** в п*тката...''

154

Димитър Л.Делийски

преди 12 години

В старобългарския език и в езика на Пушкин (надявам се поне половината депутати да го познават) думата "език" означава и говорим език, и народ. Употребява се равностойно и в двете значения, като трудно се прави разлика между тях. Просто казано, между тях има знак на равенство. Така е в Азбучната молитва на Константин Преславски, така е и в стихотворението на Пушкин "Памятник": "И назовет меня всяк сущий в ней язык: и фин, и ныне дикий тунгуз, и друг степей калмык." Има български език - има бъ

153

Браво !!!

преди 12 години

Крайно време беше!!!

152

до 192

преди 12 години

под мекане се има предвид не меко говорене,а говориМЕ,правиМЕ,което не е правилно,а говорим,правим...

151

Местан -Българиста

преди 12 години

30 правописни грешки от вносителите......колко ще ги глобим?

150

Анонимен

преди 12 години

Абе я стига глупости! Има си норми в българския език, създадени от езиковеди! Не е за всяка уста лъжица! По-добре почетете малко граматиката от началните класове. Не може всичко да се променя непрекъснато според прищевките или по-скоро неграмотността на нЕкои!

149

Томас

преди 12 години

въобще не сме длъжни дс уважаваме западналата езикова норма.

148

шоп

преди 12 години

Длъжни сте да уважавате западната езикова норма, а не да мйекате като азиатци...

147

до Томас

преди 12 години

Г-н Комплексар, защо не мирясаш най-накрая.

146

Томас

преди 12 години

198Защо си мислиш, че имаш право да определяш кой как може да се изразява?

145

Томас

преди 12 години

197Ти усещаш ли какви глупотевини говориш - бели - е множествено число - нито млЕко нито хлЕб е в множествено число.

144

учудена

преди 12 години

"Облякана в горница и долница на анцунг ша въря да пазаря"- е не бива да се изразяваш така, особено ако си живял в село София 5-6 години.

143

Томас

преди 12 години

194В България официлно се ползва кирилицата. И може да не ти харесва - но някои софиянци с претенции изглеждат досущ като макетата :)))

142

Томас

преди 12 години

192В селото софия се казва млеко и хлеб - но това не е Български език.

141

do toia tomas

преди 12 години

Abe kasket ,ti verno si super kompleksar do sega plue6 po Sofia sa pak kam maketata ia si pini xap4eto i se tresni s glava v duvaro pisna mi ot seliani kato teb da serat za vsi4ko.

140

Томас

преди 12 години

188Това, което искам да кажа - в едно изречение е, че без останалата част от България - софия я пиши умряла - ама буквално. Радвам се, че те уважават. И в софия и в другите места от България има свестни хора - лошото е, че на някои места несвестните са повече.