До Мира: за жалост стафилококус не згива пи термична обработка,а при ниска температура,трябва храната да ври при 100градуса най-малко два часа,което не е обичайната технологична подготовка на храната. и много добре се развива в силно солена и сладка среда,фактори при които обичайно др микроорганизми загиват!!!и вьпреки терм обработка,Заразата остава в храната. Стига с тия здр книжки-изследванията в тях нямат нишо общо сьс тази зараза!!!
стафилокококос ауреус няма много общо сьс здравните книжки и микробиологичните изследвания.разпространява се чрез вьзд-капков пьт,от открити ранички,гнойни пьпки и др.Стафилокока живее в лиг на носа и гьрлото и стига сте писали Небивалици!!!!и господина д-р Войнов ,шеф на агенцията по храните,и на него му липсват някои знания-дрьнка едни глупости по телевизията,чак не е за вярване.
заразите в обществените заведения за хранене идват от персонала.Здравните им книжки се попълват фиктивно. по същия начин минават и проверките на Х Е И.Затова при такива случаи трябва да се види кой е правил проверка и да си носи отговорност. .Докато не се носи лична отговорност няма да има ред в нищо.
Знам си корените.Мислиш ли ,че не съм питала.Е нямам село.Няма къде да ходя.Сорри.Ако някога успея да си продам някой апартамент, ще си взема жилище по морето!
Никой в България не прави здравни книжки с изследвания.Купуват се като шофьорските.Така на времето една болна от туберкулоза ми продаваше сандвичи.ХЕИ да затегнат контрола,да се появяват внезапно в кухните и да вземат материал директно от персонала.Но уви.Никой нехае дори за здравето ни.Дано здравната министърка се заеме с това най-после.
По принцип и на практика сготвената бактерия не може да те зарази, но обаче явно тия издържат на ядрен взрив...Аз не очаквах, че някой по-голем от обикновен работник може да е виновен.Не съм чувал и хосел с нам колко си звезди да е затворен поради каквито и да е причини.
Не пращайте децата си на зелено училище.Преди дни щеше да ги вози пиян шофьор,а сега ги изтрвиха с храна в 5* хотел.Дали инфекцията е от персонала или е била в месото,няма значение.Истината е,че никой не си гледа съвестно и отговорно работата и никой не ги контролира.Мерки се вземат постфактум или ако журналистите алармират за някой проблем,а чиновниците с големите бонуси през това време спят дълбок сън.
Хотелът работи, но със сигурност ресторантът в "Стримон" НЕ работи. Не е важно кой е ресторанта, важно е да не се предлагат заразени храни.
В Бг всичко е шапка на тояга!Ние сме като опитни мишкивсичко ядем даже и 25 годишно вносно месо!
Какво ли ще да е това месо или кайма, май пак някой 20 год. замразено, само в БГ внасят такива меса.
ALO-ALO.STANDART ZA XRANITE I VSI4KO OT 1-VA NEOBXODIMOST.KOITO NE SPAZVA ZAKONA-IMASHE ,SAD I ZATVOR.T.AL.DARJAVEN VESTNIK. I T.N. .
Името на хотела е Стримон!!Защо лъжат че ресторанта е затворен!На следващия ден във кюстендилски форум хора от Кюстендил писаха че ресторанта си работи и е пълен!Журналисти в България няма!!!!!!Има неграмотни писачи които си мислят че са журналисти, и за 5 лева ще продадат и майките си!!!!!
Адресна регистрация в София = столичанин. Черен/бял/червен/жълт/бозав... роден в България = българин.Всички сме от някъде си. Който не си знае корените, да пита мама, тате, баба, дядо и току виж се изненада.
42 НЕ столичани са си по селата , а селяните дето се наричат "софиянци".Поживели година ,две , три тук и вече се мислят за софиянци!!Обожавам си София по празници, лекетата и *** го няма и може да се диша!
Пълни глупости, те може да са заразоносители и да не са виновни!А при кайма и яйца често се намират стафилококи!Персонал и то за готвене не се наема без изследвания!!!
"Свинско готвено" отровило децата от хотела в Кюстендил