56

николай

преди 12 години

До Мира: за жалост стафилококус не згива пи термична обработка,а при ниска температура,трябва храната да ври при 100градуса най-малко два часа,което не е обичайната технологична подготовка на храната. и много добре се развива в силно солена и сладка среда,фактори при които обичайно др микроорганизми загиват!!!и вьпреки терм обработка,Заразата остава в храната. Стига с тия здр книжки-изследванията в тях нямат нишо общо сьс тази зараза!!!

55

николай

преди 12 години

стафилокококос ауреус няма много общо сьс здравните книжки и микробиологичните изследвания.разпространява се чрез вьзд-капков пьт,от открити ранички,гнойни пьпки и др.Стафилокока живее в лиг на носа и гьрлото и стига сте писали Небивалици!!!!и господина д-р Войнов ,шеф на агенцията по храните,и на него му липсват някои знания-дрьнка едни глупости по телевизията,чак не е за вярване.

54

Анонимен

преди 12 години

заразите в обществените заведения за хранене идват от персонала.Здравните им книжки се попълват фиктивно. по същия начин минават и проверките на Х Е И.Затова при такива случаи трябва да се види кой е правил проверка и да си носи отговорност. .Докато не се носи лична отговорност няма да има ред в нищо.

53

до :)

преди 12 години

Знам си корените.Мислиш ли ,че не съм питала.Е нямам село.Няма къде да ходя.Сорри.Ако някога успея да си продам някой апартамент, ще си взема жилище по морето!

52

Танис

преди 12 години

Никой в България не прави здравни книжки с изследвания.Купуват се като шофьорските.Така на времето една болна от туберкулоза ми продаваше сандвичи.ХЕИ да затегнат контрола,да се появяват внезапно в кухните и да вземат материал директно от персонала.Но уви.Никой нехае дори за здравето ни.Дано здравната министърка се заеме с това най-после.

51

Анонимен

преди 12 години

По принцип и на практика сготвената бактерия не може да те зарази, но обаче явно тия издържат на ядрен взрив...Аз не очаквах, че някой по-голем от обикновен работник може да е виновен.Не съм чувал и хосел с нам колко си звезди да е затворен поради каквито и да е причини.

50

Анонимен

преди 12 години

Не пращайте децата си на зелено училище.Преди дни щеше да ги вози пиян шофьор,а сега ги изтрвиха с храна в 5* хотел.Дали инфекцията е от персонала или е била в месото,няма значение.Истината е,че никой не си гледа съвестно и отговорно работата и никой не ги контролира.Мерки се вземат постфактум или ако журналистите алармират за някой проблем,а чиновниците с големите бонуси през това време спят дълбок сън.

49

Гост

преди 12 години

Хотелът работи, но със сигурност ресторантът в "Стримон" НЕ работи. Не е важно кой е ресторанта, важно е да не се предлагат заразени храни.

48

мира

преди 12 години

Като се сготви от високата температура тези бактерии не умират ли?

47

Жоро змея

преди 12 години

В Бг всичко е шапка на тояга!Ние сме като опитни мишкивсичко ядем даже и 25 годишно вносно месо!

46

Мина

преди 12 години

Какво ли ще да е това месо или кайма, май пак някой 20 год. замразено, само в БГ внасят такива меса.

45

Анонимен

преди 12 години

Нека, пак яжте месо. Вегетарианец съм от 5 години и съм шапка на тояга.

44

,,LARI,,

преди 12 години

ALO-ALO.STANDART ZA XRANITE I VSI4KO OT 1-VA NEOBXODIMOST.KOITO NE SPAZVA ZAKONA-IMASHE ,SAD I ZATVOR.T.AL.DARJAVEN VESTNIK. I T.N. .

43

Анонимен

преди 12 години

Името на хотела е Стримон!!Защо лъжат че ресторанта е затворен!На следващия ден във кюстендилски форум хора от Кюстендил писаха че ресторанта си работи и е пълен!Журналисти в България няма!!!!!!Има неграмотни писачи които си мислят че са журналисти, и за 5 лева ще продадат и майките си!!!!!

42

Анонимен

преди 12 години

не знам какво са яли горките деца, ама това на снимката изглежда откровено гадно...

41

:)

преди 12 години

Адресна регистрация в София = столичанин. Черен/бял/червен/жълт/бозав... роден в България = българин.Всички сме от някъде си. Който не си знае корените, да пита мама, тате, баба, дядо и току виж се изненада.

40

Анонимен

преди 12 години

42 НЕ столичани са си по селата , а селяните дето се наричат "софиянци".Поживели година ,две , три тук и вече се мислят за софиянци!!Обожавам си София по празници, лекетата и *** го няма и може да се диша!

39

Старс

преди 12 години

Нашите 5 звездни хотели отговарят на 2 звездни!

38

Анонимен

преди 12 години

Пълни глупости, те може да са заразоносители и да не са виновни!А при кайма и яйца често се намират стафилококи!Персонал и то за готвене не се наема без изследвания!!!

37

Анонимен

преди 12 години

Толкова от 5-звездните БГ хотели... фалш, фалш, фалш!