Заразата е тръгнала от персонала на ресторанта, приготвял храната на учениците. Снимка: архив Булфото

Стафилококови бактерии са открита в каймата, от която са приготвени супа топчета и шницели, както и в „свинско готвено”.

Още по темата
Именно това е довело до заразяването на близо 40 деца от зеленото училище в Кюстендил, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните.

Данните сочат, че заразата е тръгнала от персонала на ресторанта, приготвял храната на учениците.

Временно са отстранени четирима души от кухненския персонал, при тях са открити стафилококови бактерии.

Затворен е и ресторантът на спа хотела, в който са били отседнали децата.

Вече е извършена пълна дезинфекция, взети са и повторни проби, чиито резултати ще излязат в средата на седмицата. Едва тогава ще се решава дали заведението отново ще заработи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase