187

Анонимен

преди 12 години

Бетонните глави си искат "Голямият член" и това си е !

186

Анонимен

преди 12 години

Комуноидите да кажат откъде ще намерят 30 милиард лева за да платят кредита с лихвите.

185

До 230

преди 12 години

още се чудя как не обвинили някой анти-комунист за тази трагедия.

184

Прошляка

преди 12 години

*** съм, но зад себе си имам една диплома, на която бише Ядрена техника и енергетика. А ти ще си останеш един озлобял белянски селянин, който, скачайки срещу единствения шанс на собствения си град да просперира, се обрича на мизерия. Явно ти харесва полу-припятския изглед на града ти? И не искаш стане един модерен град с образовани и млади хора, и стандарт, който да над тоя в който и да е друг град в българия, без може би софия?

183

Внимание

преди 12 години

Има нещо емблематично предупредително във факта, че подписката ЗА Атомна централа и в Белене стартира точно на деня от 26 годишнината на зловещата ядрено-радиационна Чернобилска катастрофа, която продължава да покосява стотици хиляди човешки животи !

182

Знак

преди 12 години

Има нещо много емблематично във факта, че подписката ЗА Атомна централа и в Белене стартира точоно в деня от 26 годишнината от зловещата ядрено-радиационна Чернобилска катастрофа !

181

до 226

преди 12 години

да , така е , по-добре да си овца и герберските мутри да си правят както искат и да те заплашват от колкото да имаш мнение.Човек които не може да се аргументира срещу мен , не му зачитам мнението !Успех със клякането !

180

rumen221

преди 12 години

ГЕРБ, АЕЦ-Белене И "КИСЕЛОТО ГРОЗДЕ"...Помните ли баснята за лисицата и "киселото грозде"...- ЯДЕ И СЕ ГРОЗДЕ, АМА... Е ВИСОКО И НЕ ГО СТИГА, ЗАТОВА СЕ САМОЗАЛЪГВА - "КИСЕЛО Е..." Та и от ГЕРБ...- ЗНАЯТ ЧЕ АЕЦ-БЕЛЕНЕ Е ВЪПИЮЩА НУЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ТОКА МУ Е САМО 4,5 СТОТИНКИ, АМА... ОКРАДОХА ПАРИТЕ ОТ БЮДЖЕТА И РЕЗЕРВА И РЕВАТ КАТО ДЪРТИ МАГАРЕТА ЗА МАГАРИЦА...:- "БЕЛЕНЕ НЕ НИ ТРЯБВА... ( ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО)..."ДА БЯХА ЧЕЛИ ОСВЕН КНИЖКАТА ЗА ВИНЕТУ И НЕЩО ДРУГО...

179

до 225

преди 12 години

Аз съм работил там бе *** и ти казвам нещата от първа ръка,отговори ми на въпроса коя българска фирма е била изпълнител по проекта.От такива сополи като теб,седящи си на стола и правещи се на капацитети сме се наслушали и сме яли дървото 22г.

178

до ACE OF SPADES

преди 12 години

Всичко това което казваш е вярно,но когато хората с белите престилки те намерят,няма да ти помогнат,но поне ще ни отърват от теб.

177

до 223

преди 12 години

Ми идвал съм до белене, приятелю, както и много пъти в козлодуй. И това че ТИ не си си намерил работа на площадката (а то реално е относително да кажеш, че е площадка и е имало разгар на строителните дейности), не означава че няма български фирми. Аз говоря с това, което е по договор. Дали и какво е, можеш да говориш когато се построи и се удари чертата под сметката.

176

ACE OF SPADES

преди 12 години

БОЙКО И ВСИЧКИ КОЙТО ГО ПОДКРЕПЯТ СА ЕНИЧАРИ! Хората които са срещу прогресът на държавата са предатели ! САЩ иска да има шистов газ от нас, Русия иска да има пари от нашата електроцентрала ! Това е разликата, при САЩ ще се натровим , при Русия ще дръпнем дори и малко! САщ в момента инвестира в Турция и трите им електроцентрали които се строят в момента, ако има АЕЦ " Белене" американците ще си бръкнат в джоба... толкова ли сте глупави и прости че не виждате дори елементарните неща... жалко...

175

До 215

преди 12 години

Искам само една българска фирма да ми назовеш,която да е изпълнител по проекта.Ами няма,всички български фирми там са подизпълнители,демек те бачкат,а парсата отива на друго място...Щото много си наясно с цифрите,дойде ли поне веднъж при нас в Белене да видиш за какво става на въпрос или твоите решения са само с калкулатор в ръка.

174

ACE OF SPADES

преди 12 години

нека ви обясня кретенчета прости, този кредит или план за разплащане на централата не е като вашите жалки робски кредитчета дето теглите от 400 до 3 000 лева и ги изплащате по 5-6 години... Бизнес кредите са различни от вашите! Не е същото ! РЕФЕРЕНДУМ ТРЯБВА ДА ИМА защото живеем във държава в която може да има референдум ! ТОВА е една стъпка по близо до демокрацията.ГЕРБ не желаят да има референдум защото те са истинските комунисти и не желаят хората да имат глас!ЗА РЕФЕРЕНДУМ!

173

rumen221

преди 12 години

- Идиотщината и по ходи по Хората, не само по коюти матряла- Ако доклада на HSBC е верен и 2 реактора струват 10.3 милиарда, от които 2 милиарда вече са вложени, ако преместим единя в Козлодуй ще похарчим още 6 милиарда или ЩЕ ИМАМЕ 1 РЕАКТОР ЗА 8 МИЛИАРДА ВМЕСТО ДВА ЗА 10 И ЩЕ Е ГОТОВ СЛЕД ПОНЕ 10 ГОДИНИ, ТОЙ ПАК ЩЕ Е РУСКИ, НО МНОГО ПО-СКЪП И ТОГАВА ЗАЩО ГО МЕСТИМ???- ПУБЛИКУВАНИЯ ДОКЛАД Е МЕНТЕ!!! - Докладът на консултанта HSBC е ПОЛОЖИТЕЛЕН В ТРИ ВАРИАНТА И Е ГУБЕЩ САМО, АКО, НАМЕРИМ ГАЗ ПО 75 ДОЛАРА, А ТОВА Е ФАНТАСТИКА С СТИЛ ЖУЛ ВЕРН!!! - Спроред консултанта HSBC усреднената цена на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.4 ст/кВч. Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. Днес Козлодуй продава по 5,5 ст!!!1. Не става въпрос за това дали реакторите да са американски или руски Руските реактори са с много по-висока степен на надежност, в момента Франция строи руски реактор, А ОБЩО ПО СВЕТА СЕ СТРОЯТ 43 РЕАКТОРА, КАТО САМО НАШИТЕ БИЛИ ГУБЕЩИ!?!?- До 1992 г. в България се е добивал триураниев осмооксид, който е обогатяван в тогавашния СССР и се е връщал в България като гориво за Козлодуй и затова цената на тока е била 0,2 стотинки!!!.- В България има достатъчно количество, за да се осигури българската ядрена енергетика 10 000 години напред!!! Горивото стои и чака УМЕН ДЪРЖАВНИК (поне колкото бай-Тошо селянчето), ЗАЩОТО С ТОВА ГОРИВО МОЖЕМ ДА СТАНЕМ ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!!!2. До сега са произведени и двата и половина реактора за АЕЦ-Белене (чехския, готовия и втория полусглобен), повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория и това само за 1,39 милиарда!!!- С разликата до 4 милиарда, само български ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!3. Първите четири паро-генератори в Козлодуй, още при проектирането им са били предвидени като двойно горивни за атомни и за газови и трябваше само да се направят газовите горелки и да се свържат с 35км. газопровод!!!!4. Връх на глупостта е да съсипеш най-евтината ядрена централа, за да строиш газова, правеща три пъти по-скъп ток, а на мястото на построената преди 30 години газова мощност в Козлодуй да правиш 7-ми блок!!!5. НАЙ-ВАЖНОТО!!!- С парите за строежа на Белене могат да се санират 50 000 жилища, което е 2,5% от 2 000 000 домакинства и при 50% ефективност ще се постигне икономия от 1,25%..., ВМЕСТО ОБЩАТА ЦЕНА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ДА НАМАЛЕЕ С 30%, ПРИ СЪЩИТЕ РАЗХОДИ!!! - СМЕШНО И ЖАЛКОНО КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ ГЛУПОСТТА ХОДИ ПО ХОРАТА И САМО БЕЗМОЗЪЧНА АМЕБА МОЖЕ ДА НИ УБЕЖДАВА, ЧЕ ФОТО-ТОК 79,0 СТОТИНКИ, Е ПО-ЕВТИН ОТ ЯДРЕН ТОК със себестойност 1,169 СТОТИНКИ(за справки страницата на НЕК)- А НАЙ-СТРАННОТО Е, ЧЕ ИМА И НЯКОЛКО ХИЛАДИ БЕЗМОЗЪЧНИЦИ, КОИТО ГО ВЯРВАТ!!!

172

Анонимен

преди 12 години

Петнадесет "троянски коня" имат идея за развитие на руската атомна енергетика в България, но нямат идея кой ще плаща !

171

до питащия 2

преди 12 години

естествено има и по-добър вариант. както чехите с тяхната втора АЕЦ, да платим баснословни суми на руснаците да откупим лиценза над новото поколение ВВЕР1000 и да си ги произведем и инсталираме сами, Само дето за разлика от чехите сме дупедавци и далеч нямаме икономическия им потенциал да го направим. За това и реактора ще си го произведат в русия и ще го инсталират пак те.

170

анонимен

преди 12 години

мръсно нещо е това политиката..ама защо чак сега се сетихте бе..защо не го направихте веднага 4-5 години след 1989г..а едва сега когато ще ни излезе златна..все ми е тая вече..и без това ще си го плащаме като европейци..но с български заплати както сега..майната и

169

ББ

преди 12 години

Нека всеки червен ***,робуващ на интересите на вожда си да натисне червения бутон.

168

До питащия

преди 12 години

Ето, аз ти отговарям. Кяра ти е: по договор 30% от оборудването трябва да се произведе в българия. Струва ти се малко? Освен това, от чужденци ще се извършват само дейностите, които не могат да бъдат извършени от местни специалисти, т.е. най-масовите дейности (по строителството най-вече) ще се извършат от българи и БЪЛГАРСКИ фирми. По същия тоя договор, от цената от 10-11млрд евра за строежа около или над 3 ще се върнат обратно в икономиката на страната. Ето такъв ти е кяра на този етап