207

do 266

преди 12 години

Мда, и същия тоя гоцевист е направил монтаж с изказването на прехваления ТИ премиер в панорамата, както и на итервюто му където беше накъкал гащите след разговора с фрау Хилари. Жалки сте в омразата си. Защото не осъзнавате, че вие не мразите русия, не обичате сащ или ЕС, ВИЕ ЗАГРОБВАТЕ БЪЛГАРИЯ - заради такива като вас сме били все под нечие робство

206

Анонимен

преди 12 години

Никакъв референдум за атомен УБИЕЦ!

205

Анонимен

преди 12 години

АКО СЕ ПОСТРОИ АЕЦ-БЕЛЕНЕ,НАЙ-МНОГО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЧЕРВЕНАТА РУСКО-БЪЛГАРСКА МАФИЯ НА ДС,КГБ! ТОВА Е ЦЯЛАТА ИСТИНА! ТОЧКА!

204

20.03.2011 mediapool

преди 12 години

"Ще строим "Белене", как няма да строим...а въпрос съгласен ли е цената на централата да е 6.3 млрд. евро, както настояват от "Росатом", Борисов отговори: "А като не даваш пари, какво те интересува каква е цената? И имаш 51%?".

203

25.02.2011 vesti.bg

преди 12 години

"С около 18 пъти ще се вдигне цената на тока, ако не се построи "Белене", или не се организира нова ядрена мощност, заяви премиерът Борисов. Ако не започнем да строим "Белене" и бъдат спрени 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй", при цените на електроенергията от ветрогенераторите и соларните парковете,

202

Помнещ

преди 12 години

Премиерът Бойко Борисов щедро обеща на енергетиците в АЕЦ "Козлодуй" да започне паралелно изграждането на АЕЦ "Белене" и 7-и енергоблок на сегашната централа. .."Би било голяма глупост да се откажем от ядрената енергетика, ако това не сторят и съседите", подчерта премиерът.

201

Тъпи комунисти

преди 12 години

Браво! Точно в деня на аварията в Чернобил. Безпожни ***, червени...

200

ред

преди 12 години

18 пъти ще се вдигне цената на тока, ако не се построи АЕЦ "Белене" или друга ядрена мощност или нови ветро- и соларни паркове, показват сметките на премиера Бойко Борисов.Премиерът коментира темата в отговор на декларация на БСП във връзка с енергийните проекти, която беше прочетена по време на дискусията по стратегията за национална сигурност на страната, която парламентът прие, предаде Дарик радио.Депутатът от левицата Румен Петков посочи, че с приключването на януари е настъпила критичната точка за взимането на решения по проекта "Белене". Сроковете вече са изтекли, каза Петков и призова правителството, ако не може да вземе само решение, да направи референдум, цитира го БНР.При непострояване на Белене или при неорганизиране на нова ядрена мощ, с ветропаркове и соларни паркове и със скъпия ток на Мариците (ТЕЦ-овете Марица-Изток), моите данни, които имам, са около 18 пъти ще се вдигне цената на тока. Икономиката ще банкрутира след 15 години", каза Борисо. Същевременно той изрази и опасения от изграждането на АЕЦ "Белене".

199

ред

преди 12 години

ББ ПРЕДИ 1 ГОДИНА ТВЪРДЕШЕ ЧЕ БЕЗ БЕЛЕНЕ БЪЛГАРИЯ ФАЛИРА А ТОКА СКАЧА 18 ПЪТИ ИМА ГО В ЮТУБ

198

ред

преди 12 години

КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА ПРОЕКТА ПО ТОЗИ НАЧИН ПРЕСТРУКТУРИРАЙ ГОКАТО НЕ ТИ СЕ ДАВАТ ПАРИ ,ПОЗВОЛИ ЧАСТЕН ИНВЕСТИТОРПАРИ ОТ БЮДЖЕТА НЯМАШЕ ДА СЕ БУТА ДОРИ СТОТИНКА,АЕЦ ЩЕШЕ ДА СЕ САМОИЗПЛАЩА ОТ ПЕЧАЛБАТА45 000 РАБОТНИ МЕСТА С ПО И НАД 1000 ЛВ ЗАПЛАТАИНВЕСТИРАНЕ В НАЙ-БЕДНИЯ КРАЙ В БГ И ЕВРОПА КАКВО ИМАМЕ СЕГА -БЕЗРАБОТИЦА ОТЧАЯНИЕ БЕЗПАРИЧИЕВСИЧКО ЖИВО БЯГА В ЧУЖБИНА ДА МИЕ ТОАЛЕТНИЗА МЕН ББ Е ПРЕДАТЕЛ ,ЗА ЕДНО ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО СЕ ОТКАЗА ОТ БЕЛЕНЕ

197

Анонимен

преди 12 години

До 250: Абе rumenЧО, ти не разбра ли, че хората не желаят повече атомни кютуци !!!

196

Реплика

преди 12 години

Тези дни от "изчислителният център" на Позитано беше подхвърлена в медиите една новина от "светлото бъдеще" на АЕЦ "Белене" за печалба равняваща се на 200 млрд. евро !На някой да му е известно, къде са милиардите печалба от АЕЦ "Козлодуй" за изминалите десетилетия !?

195

неикономист

преди 12 години

някой долу го е споменал, относно тия, които говорите за парите: чували ли сте за сегашна стойност на същите тия пари? даваш днес 10 лева, ако върнеш след 10 години, тогавашните 10 лева ще покрият стойността на заема ти(това без лихви) но ще са загубили покупателната си стойност и ще е все едно днес 5 лева. Не се иска много, дори не трябва да сте икономисти. При лихвата, която предлагаха от руска страна, която не покрива и средната инфлация, реално дори 11млрд са негативна оценка. Мислене требе

194

rumen221

преди 12 години

ЦЕНАТА НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ И ТОКА ОТ НЕЯ- До сега са произведени и двата и половина реактора за АЕЦ-Белене (чехския, готовия и втория полусглобен), повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория и това само за 1,39 милиарда!!!- С разликата до 4 милиарда, само български ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!- Спроред консултанта HSBC усреднената цена на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.4 ст/кВч. Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. Днес Козлодуй продава по 5,5 ст!!!- ЗА ИСКАЩИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНА ТВЪРДА ЦЕНА НА ПРОЕКТ КАТО АЕЦ-БЕЛЕНЕ - ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО Е ИНЖЕНЕРИНГОВ ПРОЕКТ... И... МОЖЕ БИ..., САМО МОЖЕ БИ..., ЩЕ ПОУМНЕЕТЕ... ТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГОЛЯМ ИНДУСТРИАЛЕН ОБЕКТ НЕ Е ПОКУПКА НА ДЪНКИ ЗА 5 ЛВ. В КВАРТАЛЕН ДРИП-ШОП!!!- Цената за Белене е 3,95 милиарда евро при подписването. АКО НЯКОЙ МИ КАЖЕ КАКВА ЩЕ Е ИНФЛАЦИЯТА ДО ЗАВЪРШВАНЕТО - ЩЕ ВИ КАЖА "КРАЙНАТА ЦЕНА"...

193

до 246

преди 12 години

Мда, благодаря, такива като теб са ми я дали най-вероятно. Всъщност като се замисля то половината т.нар доценти имаха знания, и като актуалност, и като дълбочина, неразличими от твоите ;) То и за това народа е глупав, за това ще бъде и беден, а в последствие мирно поробен - първо от древените римляни, а територията й - разделена ;)

192

до 241

преди 12 години

Не знам какво си учил,но със сигурност не е ядрена енергетика.Спокойно може да си боцнеш дипломата на пирончето в ***.

191

до 235

преди 12 години

1. Правителството говори за максимум 22 млр с лихвите - много раздуваш2. Изборът е дали тези пари да ги дадем за 10 год за атомна централа или да отидат в джобовете на собствениците на ТЕЦ и фотоволтаици за срок по малък от 10 год. Токът от фотоволтаиците се изкупува по 78 ст. за киловат3.Парите ще ги даде народа / хората въпросът е кои ще ги прибере.

190

от Прошляка

преди 12 години

Мда, разконспирира ме, макар че бяха издадени от Wiley and Sons, Pearson Education, Cambridgre Press, MIT Publishing...което още повече те закопава чрез собствените ти фобски комплекси. Науката е надпартийна, за разлика от закостенялото ти мислене ;)

189

Анонимен

преди 12 години

С една дума, комунистите навсякъде поддържат всяко революционно движение против съществуващия обществен и политически строй.

188

до Прошляка

преди 12 години

Ами верно си ***,щото учебниците по които си учил са преведени от руски език.