35

Андрей

преди 11 години

За мен не е проблем да взема със себе си платнена торбичка ,но ако трябва да купя сирене,например ,а след това и месо ,кайма ,хляб ,след което от пазара краставици и домати ...?Как става това -на едно място всичко ли...?Ами от сиренето ако капе саламура ,а месото или каймата също цапат-по колко торби трябва да си носи човек когато тръгне да пазарува?По времето на соца поне ни завиваха продуктите в амбалажна хартия ,а ,но сега ще трябва да сечем и горите ,за да произвеждаме хартия.

34

Огнян

преди 12 години

Напълно подкрепям идеята найлоновата торбичка да стане 1лв. Усилието да си носиш със себе си торбичка от плат е минимално и не представлява абсолютно никакъв проблем.

33

Анонимен

преди 12 години

Не знам за вас, ама на мен не ми представлява никакъв проблем да си нося торбичка с мен, когато ходя да пазарувам, вместо да си купувам такава. Така е моят малък принос за опазването на околната среда :)

32

На Георги П.

преди 12 години

Тарелките са от полистирол, фолиото е от полиетилен, бутилките за бира са от полиетилен терефталат. Те също замърсяват природата, не всички могат да се рециклират, парите за тях се вземат неусетно. За тях никой не говори!Така с торбичките се удрят два заека- потребителя и производителя.А правилният път е да се създаде наистина система за разделно събиране.Най-лош пример е, когато министър дава пример със себе си-евтин и неработещ трик!

31

Анонимен

преди 12 години

Ще отговоря ,производствена себестойност на бензина е 40 % от цената. Останалото е ясно.Торбичките. Според мен трябва да се въведе разделно събиране на отпадъци и да се построи прословутият завод за преработка на отпадъци, който е също така манипулиран въпрос, както и въпросът с кучетата.Най-малко трябва да страдат производителите от това, че произвеждат торбички.

30

Пицата

преди 12 години

Бензин, дизел, парно, ток, вода, данъци,акцизи, задължителни застраховки ! Айде и торбичките !

29

Георги П.

преди 12 години

Не мога да разбера защо всички са ревнали, че не могат да живеят без найлонови торбички, сякаш това е краят на света. Че нали месото в големите супермаркети не се завива в найлова торбичка, а в обикновено найлоново фолио. Което въобще не е торбичка. Както и пликчетата БЕЗ ДРЪЖКИ, в които се слагат плодовете, също не се стичат за торбички и за тях не се плаща такса.Така се спокойно - месото и плодовете са е пакетирани, единствено остава да ги сложим в торбата от плат и да си ги приберем вкъщи.

28

Анонимен

преди 12 години

Тези от полимери какво плачат? Да започнат да шият пазарски чанти, от плат, кожа..

27

Анонимен

преди 12 години

До "Българин", като чуя народен съд и повече какво да чета? Явно си умствено изостанал. И данъците в България са може би най-ниските в Европа. Ама ти от къде да знаеш, като не плащаш такива?

26

Анонимен

преди 12 години

Супер, найлоновите торбички трябва да изчезнат!

25

как па не

преди 12 години

Само така.Жалко,че българинът вече няма да може грижливо да привърже няколко найлонки,пълни с *** и излизайки от дома си,с отработено движение,сваля прозореца на колата и с такава изтънченост и точност,да го посади в зелената ливада край пътя.Така че,не 0.35 лв.а 3.50 лв. да станат

24

Българин

преди 12 години

Трябва да се борим за:- Незабавно сваляне от власт на антибългарското и гибелно правителство на криминалният престъпник борисов; - Народен съд за него и цялата му престъпна клика - за геноцидът срещу Българският народ.- Властта в ръцете на подготвени хора - патриоти, надарени с държавнически нюх и решителност;- Рязко намаляване на данъци и акцизи;- Рязко орязване на паразитната държавна администрация;- Незабавно изхвърляне на *** гнус от държавната хранилка - да работят или да ***

23

Българин

преди 12 години

....Къде отиват тия пари, дето ни ги дерат от гърбовете? С какво можем да се "похвалим"?- Най-много държавни чиновници на 1000 граждани в света !!!(ниво на административни услуги - НУЛА - тук чиновниците ПРЕЧАТ на данъкоплатците, а не им помагат)- Най-много ушеви *** на 1000 граждани в света !!!(абсолютно безполезна ***, защото имаме и най-високата битова престъпност)- Най-много *** на 1000 души в целия свят !!!(Е, тук вече коментара е излишен)ЕТО КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ НИ !!!

22

Българин

преди 12 години

...и само торбичките да бяха !!! Поинтересувайте се на каква цена излизат горивата от Нефтохима - останалото е държавен акциз !!! Същото за цигарите - пушим баси скъпите цигари, а тютюнопроизводителите - по-бедни от просяци !!! А лекарствата? Плащаме най-високият ДДС върху лекарствата (то и в половината държави няма такова зверство - ДДС върху лекарствата), ама е по-лесно да се обвини Софарма за високите им цени, нали? ДДС има дори върху учебниците, които купуваме на децата си !!!ГЕНОЦИД !!!

21

Българин

преди 12 години

Да не мислите, че на управляващите им пука за екологията? - Не - те просто гледат откъде да дерат пари !!!С най-високата "такса торбичка" ще сме в Европа... и гарантирано с най-ниските доходи !!!!Пак гласувайте за мръсният ***, *** и криминален престъпник борисов !!! Тоя се е зарекъл да затрие България !!!

20

Торбичка

преди 12 години

А за наливна бира?

19

Торбичка

преди 12 години

Има достатъчно заводи за рециклиране на това, което са се заяли! Според мен някой трябва да обърне по-голямо внимание на нещата които са трудни за рециклиране - бутилки от бира, олио и т.н.

18

Анонимен

преди 12 години

Това ще е егати цирка. Отивам на работа и си нося няколко платнени торбички, щото нали, ако жената се сети в последния момент к'во трябва да се купи още - да има с кво да ги нося нещата. Вместо слагат безмислени такси, да предложат и евтина алтернатива ! 2012 г сме, не сме 1900г!!!

17

Андрей

преди 12 години

Най-лесната работа е да се сложи такса и след това да обявят покачването и.Изходът е да се строят заводи за рециклиране на всички ***,както и за торбичките

16

Торбичка

преди 12 години

Голяма част от тези "найлонви чували" са произведени точно от тези торбички, кота са РЕЦИКЛИРАНИ.